WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Benih betik dan buah pinggang yang sihat

2018-04-18 18:11

Benih betik dan buah pinggang yang sihatBetik benih fakta pemakanan & manfaat

Apakah benih betik?

Benih betik adalah kecil, bulat, biji hitam yang ditemui di Pusat buah betik, yang mempunyai nama saintifiknya Carica papaya. Apabila anda berpecah terbuka betik satu, mungkin ada berpuluh-puluh atau beratus biji hitam di tengah-tengah dan majoriti orang-orang hanya Buang biji. Walau bagaimanapun, bukan sahaja mereka boleh dimakan, tetapi mereka mempunyai pelbagai besar nutrien, serta rasa yang unik yang menjadikan mereka salah satu daripada benih buah-buahan yang lebih sedap.

Betik benih kebaikan

Faedah-faedah yang paling mengesankan benih betik termasuk keupayaan mereka untuk meningkatkan kesihatan buah pinggang, mengawal penghadaman, merawat bengkak dan sakit berkaitan artritis, menguatkan sistem imun dan membantu dalam penurunan berat badan, antaranya.

Penjagaan kulit

Antioksidan dan vitamin yang hadir dalam benih ini boleh membantu meningkatkan Pertahanan tubuh, mengurangkan kedutan dan tanda-tanda penuaan radikal.

Menyahtoksin tubuh

Kajian telah menunjukkan bahawa biji dan enzim mereka komponen yang boleh membantu merangsang fungsi buah pinggang dan mengurangkan tahap keracunan dalam badan.

Sifat-sifat anti-radang

Sering digunakan sebagai rawatan semulajadi untuk sakit dan bengkak yang berkaitan dengan artritis dan lain-lain keadaan yang kronik.

Meningkatkan sistem imun

Sebatian fenolik dan flavonoid yang dijumpai dalam biji benih akan mempertahankan tubuh terhadap patogen yang asing dan potensi jangkitan.

Mencegah kanser

Penyelidikan baru menunjukkan bahawa benih betik mempunyai komponen-komponen immunomodulatory yang boleh pertumbuhan tumor berpotensi perlahan, berhenti atau panggilan bagi sesetengah jenis kanser.

Membantu dalam penghadaman

Papain adalah enzim pencernaan yang boleh mengawal penyerapan nutrien, gerakan usus dan persekitaran bakteria usus anda.

Kesan-kesan sampingan benih betik

Walaupun banyak manfaat, Terdapat beberapa kesan sampingan untuk mempertimbangkan, seperti kesan pada tekanan darah, kesuburan, dan kesihatan jantung. Selain itu, memakan berlebihan benih ini boleh mengakibatkan keracunan disebabkan oleh kehadiran ethyl benzothiocyanate, yang boleh ditunjukkan sebagai masalah gastrousus dan reaksi alahan.

Tekanan darah

Kajian telah mendapati bahawa benih ini boleh mengurangkan tekanan darah, tetapi digabungkan dengan ubat-ubatan darah yang lain, ia boleh jadi berbahaya.

Kesuburan

Biji benih telah tradisinya diketahui sebagai seorang lelaki yang kontraseptif, jadi jika anda cuba untuk mempunyai bayi, elakkan makan biji benih.

Sebelum ini:Bearberry dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Kesihatan buah pinggang dan jus timun

Tag: buah pinggang sihat Benih betik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat