WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Bearberry dan buah pinggang yang sihat

2018-04-18 18:08

Bearberry dan buah pinggang yang sihatFaedah-faedah Bearberry

Manfaat kesihatan paling penting uva-ursi atau bearberry termasuk keupayaan untuk menghalang UTI, membuang pundi kencing, merawat arthritis, melindungi sistem imun, menghilangkan sakit kepala, membantu dalam kehamilan, mempercepatkan Penyembuhan, mengurangkan radang dan melindungi usus. Ia juga membantu dalam penjagaan kulit.

Manfaat kesihatan Bearberry

Mari kita lihat dengan lebih dekat manfaat kesihatan menarik bearberry.

Menghalang UTI

Tannin dalam uva-ursi yang besar untuk kesihatan rahim. Kilang bearberry dianggap sebagai salah satu antiseptics terbaik untuk merawat jangkitan kencing kerana ia membantu mengurangkan bakteria dalam air kencing. Ia telah banyak membantu dalam merawat jangkitan saluran kencing (UTI), urolithiasis, dan mengurangkan radang di kawasan itu.

Melindungi sistem imun

Yang paling kuat sebatian kimia, hydroquinones, ditemui di bearberry, bertindak sebagai agen anti-bakteria yang kuat yang boleh menyimpan pelbagai jenis penyakit daripada anda. Dengan menghapuskan agen-agen yang berbahaya dan bahan-bahan asing, bearberries boleh melindungi segala-galanya dari usus anda kulit anda, bertindak sebagai pertahanan terhadap bakteria.

Menyahtoksin badan

Bearberry paling biasa digunakan sebagai diuretik semulajadi. Oleh itu, ia membantu menghilangkan lebihan garam, lemak, air dan bahan-bahan toksik daripada badan anda, pada masa yang sama pembersihan pundi kencing dan buah pinggang.

Penawar sakit kepala

Bearberry telah digunakan selama beratus-ratus tahun sebagai mengungguli sakit kepala. Untuk mencapai manfaat tertentu ini, anda perlu asap daun-daun kering pokok renek uva-ursi, yang menghasilkan kesan yang serupa seperti pokok ganja yang terkenal [1]. Penggunaan narkotik ini adalah salah satu manfaat kesihatan lebih kontroversi bearberry dan adalah dipandang rendah di kalangan banyak, tetapi ia telah terbukti menjadi satu ubat untuk sakit kepala yang berkesan.

Membantu dalam kehamilan komponen aktif bearberry telah bersambung terus untuk mengelakkan keguguran, memastikan keselamatan ibu semasa mengandung. Selain itu, selepas bayi dihantar, sering terdapat sejumlah besar sakit dan bengkak. Makan bearberries telah digunakan untuk menggalakkan pemulihan yang sihat kepada ibunya dengan menghilangkan kesakitan dan ketidakselesaan.

Merawat Arthritis

Bearberry membantu mengurangkan keradangan dan oleh itu adalah sangat sesuai untuk orang yang mengalami penyakit sendi arthritis dan kesakitan yang dikaitkan dengannya.

Mempercepatkan perubatan Islam

Ubat yang boleh dibuat dari buah bearberry ini untuk membentuk sebuah aplikasi yang terkemuka. Ini boleh terus digunakan untuk terbakar, canker kudis, luka, lebam atau kawasan keradangan. Asid buah-buahan yang unik ini membantu kelajuan [9] penyembuhan memproses di bawah kulit, manakala juga mengurangkan radang dan menghapuskan kesakitan.

Melindungi perut

Isu-isu gastrousus adalah sangat kritikal dan mereka boleh menjejaskan kesihatan anda secara keseluruhan teruk oleh memusnahkan keseimbangan semulajadi bakteria berguna dalam usus kita. Bearberries dikenali untuk menyekat aktiviti bakteria berbahaya seperti coli Sabah & Sarawak, Proteus vulgaris dan beberapa Staphylococcus strain bakteria, membantu sistem kami dapat mencegah jangkitan biasa ini.

Penjagaan kulit

Bearberry ini juga dilihat atas kulit-memperkaya hartanah yang tinggi. Ia mengandungi tannin yang menunjukkan keputusan pemutihan kulit. Ekstrak uva-ursi digunakan dalam banyak salap yang dihasilkan oleh Syarikat-syarikat kosmetik. Dengan kandungan antioksidan yang kaya, tumbuh-tumbuhan ini membantu dalam mengurangkan aktiviti radikal dan melambatkan penuaan.

Faedah-faedah lain

UVA-ursi digunakan secara meluas untuk sembelit. Ia membantu dalam merawat bronkitis dan menjaga paru-paru yang sihat. Selain itu, gabungan hop, uva-ursi dan pudina digunakan bagi orang-orang yang mengidap kencing kompulsif. Lebih banyak penyelidikan adalah berterusan untuk mengesahkan manfaat ini.

Sebelum ini:Asparagus dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Artikel seterusnya:Benih betik dan buah pinggang yang sihat

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat