WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Kesihatan faedah daripada kayu Apple atau Bael buah-buahan dan kencing manis & buah pinggang

2018-04-17 16:56

Kesihatan faedah daripada kayu Apple atau Bael buah-buahan dan kencing manis & buah pinggangManfaat kesihatan daripada apple kayu termasuk pelepasan dari sembelit, senak, peptic ulser, buasir, masalah pernafasan, cirit-birit dan disenteri. Ia juga meningkatkan sistem imuniti, melawan jangkitan bakteria dan virus, mengurangkan keadaan radang, mencegah kanser, meningkatkan pengeluaran susu ibu kejururawatan, menyembuhkan penyakit kencing manis, meningkatkan kesihatan ocular, dan membantu mencegah kegagalan seksual dengan.

Manfaat kesihatan epal kayu

Buah-buahan ini mempunyai nilai perubatan yang hebat bagi mereka yang menggunakannya. Mari kita lihat dengan lebih dekat manfaat kesihatan banyak buah-buahan ini menarik.

Membantu dalam penghadaman

Epal kayu adalah bagus untuk penghadaman kerana ia membantu memusnahkan cacing dalam usus dan ubat yang baik untuk masalah penghadaman. Ia juga disyorkan sebagai penawar disenteri kronik. Batang dan dahan pokok epal kayu mengandungi bahan seperti gusi yang dipanggil 'Feronia gum'. Ia biasanya digunakan dalam mengubati cirit-birit dan disenteri. Buah-buahan apple kayu juga disyorkan bagi orang-orang peptic ulser atau buasir kerana daun pokok epal kayu mengandungi tannin, yang dikenali untuk mengurangkan keradangan. Hak milik laksatif epal kayu juga membantu untuk mengelakkan sembelit dan yang berikutnya, kesakitan, ketidakselesaan dan berkaitan risiko kesihatan daripada keadaan tersebut. Ini, digabungkan dengan aktiviti-aktiviti antiparasitic dan antikulat, membuat buah-buahan ini sesuai untuk meningkatkan kesihatan pencernaan.

Membersihkan darah

Paling sedikit 50 mg jus buah-buahan apple kayu dicampur dengan air suam dan gula adalah disyorkan untuk pembersihan darah dan penyingkiran toksin yang menyebabkan kerosakan besar kepada tubuh. Ini mengurangkan tekanan pada hati dan buah pinggang, iaitu garisan biasa Pertahanan terhadap toksin.

Berkesan untuk sakit telinga

Akar pokok epal kayu merupakan bahagian yang penting kepada pihak pengurusan dan rawatan keadaan telinga dan kesakitan.

Menghalang Scurvy

Kekurangan vitamin c (asid askorbik) menyebabkan scurvy, suatu keadaan yang berpotensi mengancam nyawa. Oleh kerana buah ini kaya dengan vitamin C, ia boleh menghalang pembangunan scurvy. Tahap ini tinggi vitamin c juga meningkatkan kekuatan dan potensi sistem imun, justeru itu melindungi orang-orang yang mengambil epal kayu dari pelbagai jangkitan mikrob dan virus.

Kawalan kencing manis

Pada 'Feronia gusi', di batang dan dahan pokok epal kayu itu, counteracts diabetes dengan mengurangkan keterukan keadaan. Ia juga membantu dalam menguruskan aliran, rembesan, dan baki gula dalam aliran darah. Menguruskan tahap glukos dan insulin, ia menghalang pancang dan menjunam yang boleh menjadi bahaya kepada pesakit kencing manis.

Melegakan masalah pernafasan

Daun pokok epal kayu membantu mengelakkan selsema kronik atau berulang dan keadaan pernafasan yang berkaitan dengannya. Mereka juga membantu menyembuhkan sakit tekak dan merawat batuk. Daun membantu kelonggaran kahak dan menghapuskan membina ke dalam sistem pernafasan.

Meningkatkan tenaga

100 gram epal kayu pulpa menyediakan 140 kalori dan nutrien mempertingkatkan aktiviti organ dan kelajuan metabolik. Kandungan protein yang tinggi ini juga bermakna bahawa badan anda boleh sembuh dengan lebih cepat dan otot-otot boleh menjadi lebih kuat, seterusnya meningkatkan tenaga.

Baik untuk buah pinggang

Pengambilan kerap epal kayu disyorkan untuk penghidap penyakit buah pinggang. Memandangkan kuasa detoksifikasi epal kayu, buah pinggang boleh dilindungi daripada banyak penyakit.

Melindungi kesihatan hati

Sebagai sumber baik Beta-karotena, epal kayu menyembuhkan masalah hati. Ia mengandungi thiamin dan riboflavin, kedua-duanya dikenali sebagai penggalak Kesihatan hati. Buah-buahan ini juga berfungsi sebagai bahan dalam tonik Kardiak.

Snakebites penawar

Dalam rawatan Ayurveda, Semua bahagian pokok epal kayu digunakan untuk mengubati snakebites.

Melindungi Malaria

Pulpa buah epal kayu juga telah digunakan sebagai satu komponen kosmetik oleh wanita di wilayah sempadan Thailand-Myanmar. Kawasan ini sering terjejas akibat Denggi dan malaria, dan kajian telah mencadangkan bahawa memohon campuran pulpa ini dan repellents pada kulit wanita hamil mungkin bermanfaat dalam melindungi mereka menentang malaria.

Selain daripada sensasi panas atas penggunaan campuran ini, repellents ini adalah neutral dan bebas merengsa. Kajian sedang dijalankan untuk menentukan mekanisme di sebalik faedah daripada campuran ini pada malaria.

Sebelum ini:Faedah-faedah susu Almond dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Asparagus dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat