WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah susu Almond dan buah pinggang penyakit

2018-04-17 16:53

Faedah-faedah susu Almond dan buah pinggang penyakitKebaikan badam

Manfaat kesihatan susu badam termasuk penurunan berat badan, tulang-tulang yang lebih kuat, peningkatan penglihatan dan hati yang sihat. Ia juga membantu membina otot yang kuat, mengekalkan tekanan darah yang sesuai dan memastikan ginjal berfungsi dengan betul. Ia adalah alternatif yang baik untuk susu seorang ibu kejururawatan.

Khasiat susu badam

Dengan begitu banyak nilai pemakanan susu badam yang mempunyai untuk kita, manfaat kesihatan susu ini yang besar. Mari kita mempunyai rupa mereka.

Mengurangkan tekanan darah

Penggunaan susu badam membantu dalam mengurangkan dan mengekalkan tekanan darah. Badam adalah satu alternatif yang terbaik untuk orang yang mempunyai satu sikap tidak bertoleransi kepada soya dan hasil tenusu. Ini adalah kerana semua mineral dan vitamin daripada kacang soya dan produk tenusu lain akan mendapati susu badam. Pergerakan darah di dalam badan berlaku melalui pembuluh darah. Supaya mereka boleh berfungsi dengan betul, mereka perlu dapat kontrak dan berkembang secara bebas untuk membenarkan aliran darah dari bahagian-bahagian yang berlainan daripada tubuh dan percuma. Ini bergantung kepada vitamin D dan mineral seperti fosforus untuk memastikan mereka dalam keadaan yang betul. Tersumbat dan pergerakan darah dalam urat-urat yang lemah boleh mengakibatkan tekanan darah tinggi, yang boleh mengancam nyawa keadaan perubatan. Nutrien ini mungkin tidak mencukupi orang-orang yang tidak mengambil soya atau produk tenusu, supaya susu badam boleh menjadi satu cara untuk menampung mereka kekurangan nutrien dan mengekalkan hati yang sihat.

Mengekalkan jantung sihat

Kekurangan lengkap kolesterol di dalam susu badam menjadikannya pemangkin yang kuat hati yang kuat dan sihat. Kajian penyelidikan menunjukkan bahawa penggunaan badam boleh membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Ianya jauh lebih baik daripada makanan lain yang menambah kepada LDL atau tahap kolesterol yang tidak baik, yang merupakan punca bagi kebanyakan penyakit kardiovaskular. Memakan badam menjamin kewujudan kalium dalam badan yang merupakan unsur penting yang bertindak sebagai sebuah vasodilator dan mengurangkan ketegangan dan tekanan pada jantung.

Menguatkan otot-otot

Membina otot adalah merupakan proses yang boleh dipercepatkan dengan memakan hak jenis makanan, khususnya yang mengandungi vitamin dan mineral yang mempunyai kesan langsung pada otot jisim. Susu badam, contohnya, mengandungi riboflavin, merupakan vitamin b yang telah terbukti untuk bekerja bersama-sama dengan lain-lain zat besi untuk mengawal pertumbuhan dan kekuatan otot. Ia juga merupakan sumber baik [7] protein, yang merupakan majorly hadir dalam otot dan kulit, dan yang membantu tubuh untuk mengekalkan dan memperbaiki dirinya.

Meningkatkan kesihatan buah pinggang

Terdapat Galian seperti kalsium dan kalium yang boleh merosakkan buah pinggang jika hadir dalam amaun yang berlebihan di dalam badan. Badam mengandungi jumlah fosforus dan kalium yang tidak kes dengan produk-produk tenusu dan soya yang terhad. Adalah dinasihatkan bahawa orang yang mengidap penyakit buah pinggang kronik atau akut syarat harus berusaha untuk mengurangkan pengambilan makanan yang mengandungi mineral-mineral tersebut dalam apa-apa amaun yang tinggi. Susu badam boleh berkhidmat sama tujuan am susu semasa juga menjadi bermanfaat bagi orang-orang yang cuba untuk mengurangkan kehadiran kalium dalam badan mereka.

Penjagaan kulit

Kulit bergantung kepada jenis vitamin dan mineral untuk memastikan ia dalam keadaan optimum. Penggunaan susu badam, yang mengandungi banyak vitamin E, membantu dalam mengekalkan kesihatan kulit. Selain vitamin, ia juga mempunyai antioksida yang boleh membantu dalam membaiki kerosakan kulit, serta mengawal selia vitamin A. Vitamin ini boleh didapati dalam kedua-dua susu badam yang diproses di rumah serta yang diproses dan dijual secara komersial. Ia juga boleh digunakan sebagai pembersih losyen kulit. Untuk hasil terbaik, tambah rosewater susu badam untuk membersihkan kulit.

Penglihatan

Badam adalah kaya dengan pelbagai vitamin, termasuklah vitamin A, yang adalah penting untuk mata yang berfungsi dengan baik. Penggunaan komputer, telefon pintar dan tablet adalah perkara biasa di kebanyakan pejabat dan rumah-rumah di zaman moden kita. Berterusan penggunaan alat-alat ini boleh menjejaskan penglihatan pengguna sehingga ke tahap tertentu. Keadaan ini boleh dirawat secara semula jadi dengan meningkatkan Pengambilan vitamin a yang anda boleh capai susu badam.

Menguatkan tulang

Badam mengandungi kalsium, yang diperlukan untuk membentuk dan memelihara tulang dan gigi. Kalsium yang diperlukan bagi darah kaunseling pesakit, merehatkan otot-otot dan mengekalkan denyutan jantung yang normal. Untuk kemasukan badam susu dalam diet membekalkan kalsium kepada badan dan faedah pertumbuhan tulang yang sihat dewasa serta bayi. Ia juga membantu dalam mengurangkan risiko osteoporosis. Satu sajian susu badam mengandungi 30% daripada keperluan harian kalsium, yang berfungsi bersama-sama dengan vitamin lain seperti vitamin D untuk memastikan bahawa tulang-tulang kita bertahan ke usia kami.

Sifat-sifat anti-kanser

Kajian penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan susu badam menyekat pertumbuhan sel kanser prostat LNCaP yang diransang dengan memakan susu lembu. Walau bagaimanapun, pastikan untuk berunding dengan pakar kesihatan anda sebelum bergantung kepada rawatan alternatif untuk kanser khusus anda.

Meningkatkan imuniti

Susu badam mempunyai pelbagai nutrien dan mineral yang membantu mengekalkan sistem imun yang sihat. Sistem imun yang melindungi badan kita daripada kuman dan mikroorganisma yang boleh menyebabkan isu-isu kesihatan dan membahayakan tubuh. Pengambilan susu badam boleh membantu mengekalkan barisan utama pertahanan badan sihat dan kuat.

Bertindak sebagai pengganti susu

Badam mengandungi vitamin dan mineral yang sama seperti yang terdapat dalam susu ibu kejururawatan. Ini adalah kerana ia mengandungi sejumlah besar vitamin C dan D, serta besi, yang sangat penting untuk pertumbuhan dan kesejahteraan bayi. Ianya juga kaya dengan protein, menjadikannya makanan pengganti sempurna, sama seperti lain-lain makanan yang sihat seperti susu beras dan kacang soya.

Sebelum ini:Manfaat jus tembikai dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Kesihatan faedah daripada kayu Apple atau Bael buah-buahan dan kencing manis & buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Susu badam

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat