WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat jus tembikai dan buah pinggang penyakit

2018-04-17 16:50

Manfaat jus tembikai dan buah pinggang penyakitRamai orang menghargai jus tembikai apabila titisan ke muka mereka sambil makan sepotong tembikai pada barbeku, tetapi jus ini juga boleh berdiri sendiri sebagai tambahan yang sihat dan padat-nutrien kepada diet anda.

Khasiat jus tembikai

Jus tembikai membantu mencegah kanser, mengurangkan radang dan membantu penurunan berat badan. Faedah kesihatan yang lain jus tembikai termasuk keupayaan untuk mencantikkan kulit, mengoptimumkan Kesihatan buah pinggang, meningkatkan proses pencernaan dan meningkatkan visi, antara lain.

Penjagaan kulit

Dengan sifat-sifat anti-penuaan likopena dan karotenoid tertentu, jus ini boleh membantu melegakan stres dan mengurangkan penampilan kedutan, kecacatan dan lain-lain bintik-bintik.

Penurunan berat badan

Minuman ini rendah kalori dan rendah lemak boleh masih mengisi anda semasa menyediakan sebatian meningkatkan metabolisme dan lain-lain antioksidan yang sihat yang boleh meningkatkan potensi anda membakar lemak dan membantu dalam gugur mereka pound yang berlebihan.

Mengurangkan keradangan

Penyelidikan telah secara langsung dikaitkan dengan bahan-bahan aktif dalam jus tembikai bekerja terhadap kompaun keradangan, dipanggil triterpenoids. Beta-karotena dan likopena yang ditemui di tahap tinggi seperti dalam jus ini adalah untuk mengucapkan terima kasih kepada kesan radang sendi dan lain-lain keadaan keradangan.

Menyahtoksin badan

Jus ini manis diketahui membantu menyahtoksin tubuh oleh kickstarting buah pinggang kepada gear tinggi dan mengurangkan tahap ammonia dan asid urik di dalam badan, yang boleh membantu untuk mencegah batu buah pinggang.

Penglihatan

Likopena didapati pada tahap yang sangat tinggi dalam jus ini, dan antioksidan ini dikenali untuk tekanan oksidatif yang lebih rendah di mata, membantu untuk mengelakkan degenerasi makular dan perlahan bermulanya katarak.

Mencegah kanser

Flavonoid dan karotenoid yang didapati dalam jus buah-buahan ini akan dapat meneutralkan radikal bebas sebelum mereka boleh menyebabkan mutasi sel dan melambatkan perkembangan sel-sel kanser dalam badan.

Kesan-kesan sampingan jus tembikai

Walaupun terdapat dengan jelas banyak manfaat, minum lebihan jus tembikai boleh juga menimbulkan risiko tertentu, termasuk komplikasi kardiovaskular dan reaksi alahan, antara lain.

Isu-isu hati

Dengan tahap kalium yang tinggi, Terdapat beberapa laporan bahawa jus tembikai berlebihan boleh menyebabkan denyutan jantung yang tidak teratur, serta penurunan pesat dalam tekanan darah.

Kencing manis

Jus tembikai tidak boleh dimakan oleh pesakit kencing manis kerana ia sangat tinggi gula semulajadi, yang boleh membawa kepada spike dalam gula dalam darah, khususnya kerana sebahagian daripada serat makanan yang mengurangkan dalam tembikai dikeluarkan dalam jus.

Sebelum ini:Manfaat daripada Selenium dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Faedah-faedah susu Almond dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Jus tembikai

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat