WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat daripada Selenium dan buah pinggang penyakit

2018-04-17 16:48

Manfaat daripada Selenium dan buah pinggang penyakitSelenium mempunyai pelbagai manfaat kesihatan, termasuk keupayaan untuk melindungi daripada penyakit jantung tertentu, meningkatkan kekuatan sistem imun, memaksimumkan fungsi Tiroid, mengurangkan keradangan, mencegah kanser, mengurangkan tanda-tanda penuaan pramatang, melindungi terhadap antibodi, meningkatkan kesihatan rambut, dan keseimbangan hormon anda.

Manfaat kesihatan Selenium

Manfaat kesihatan selenium masih sedang dikaji secara meluas, tetapi kelebihan tertentu amat penting sudah terkenal dan akan dijelaskan dengan lebih terperinci di bawah.

Mencegah kanser

Seperti yang dinyatakan di atas, selenium telah didapati menjadi sebahagian yang penting daripada beberapa proses sel, dan ia termasuk tindak balas badan terhadap aktiviti kanser. Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan selenium yang biasa boleh menyebabkan penurunan yang serius dalam pembentukan sel kanser, terutamanya dalam prostat, Kolorektal, dan kanser paru-paru. Selenium ialah pemain yang penting dalam pelbagai tindak balas enzim yang boleh mendorong ke, automatik juga dikenali sebagai sel mati, khusus untuk sel-sel kanser yang berbahaya, tanpa merosakkan sel-sel sihat. Radikal bebas, hasil sampingan daripada metabolisma selular yang boleh menyebabkan kanser, merosakkan DNA dan berubah menjadi sel kanser. Selenium boleh meningkatkan pembaikan DNA dan menghalang mutasi ini daripada berlaku. Akhirnya, superoxidase glutathione, sebatian anti-kanser yang penting di dalam badan, menggunakan selenium bagi aktiviti, jadi jumlah yang cukup besar diperlukan untuk antitumors orang-orang yang berkuasa dan anticarcinogenic.

Meningkatkan imuniti

Kajian telah menunjukkan bahawa selenium adalah penting stimulasi antibodi, iaitu unsur-unsur sistem imun yang yang boleh mendapatkan keluar dan memusnahkan virus, bakteria, kulat, dan protozoan badan-badan asing yang boleh menyebabkan penyakit-penyakit dan jangkitan. Selenium membantu merangsang antibodi ini, terutama selepas anda menerima suntikan merupakan salah satu daripada penyakit-penyakit ini, membuat badan anda berdaya tahan dan berpengalaman dalam melawan mereka supaya anda kekal sihat dan dilindungi sepanjang hidup anda.

Melegakan keadaan radang

Selain daripada meningkatkan sistem imuniti, selenium juga melindungi badan anda daripada memakai dan berasa lebih tua daripada ia benar-benar adalah. Selenium telah terbukti untuk mengurangkan tekanan oksidatif yang sering berlaku sekitar sendi-sendi dan tulang-tulang, manifesting keradangan serta pelbagai keadaan radang seperti artritis reumatoid, gout, sporiasis, lupus, ekzema atau berkaitan sakit dan lemah. Dengan mengurangkan keradangan pada Engsel ini penting badan anda, anda boleh kekal aktif, sihat dan bebas rasa sakit selama bertahun-tahun.

Meningkatkan kesihatan Tiroid

Apabila ia datang kepada sistem endokrin dan pengawalseliaan hormon di dalam badan, kelenjar Tiroid adalah salah satu yang paling penting dan impacting. Kajian telah menunjukkan bahawa selenium adalah komponen penting dalam fungsi-fungsi kelenjar Tiroid, dan membantu untuk mengawal jumlah hormon Tiroid yang dihasilkan oleh tubuh. Hormon T3 adalah salah satu produk terpenting kelenjar Tiroid, dan ia mengawal kadar metabolisma secara keseluruhan badan anda dan fungsi. Tanpa selenium, hormon T3 tidak dapat dikemukakan, yang boleh menjadi bencana kepada pelbagai sistem badan anda.

Panjang umur

Makanan yang kaya dengan selenium boleh membantu kita menjalani kehidupan yang lebih lama dan lebih sihat. Mineral ini amat penting untuk kesejahteraan hidup kerana ia membantu meningkatkan kesihatan jantung, menghalang asma dan menyediakan badan dengan lain-lain faedah yang menakjubkan.

Asma

Kekurangan selenium dianggap sebagai salah satu daripada sebab-sebab asma, itulah sebabnya tambahan selenium digunakan sebagai rawatan untuk keadaan pernafasan ini.

Kesuburan

Selenium menggalakkan kemotilan sperma dan meningkatkan aliran darah di dalam badan. Ini adalah dua proses-proses utama yang bertanggungjawab terhadap perwatakan dan menghalang kesuburan. Selenium juga ditunjukkan untuk mengurangkan risiko keguguran.

Kaya dengan antioksidan

Potensi antioksidan selenium adalah penting untuk melindungi kesihatan secara keseluruhan, seperti radikal bebas di dalam badan boleh menjejaskan anda dalam beberapa cara yang dahsyat. Radikal bebas boleh melemahkan atau membunuh sel-sel dalam setiap sistem organ, boleh mengakibatkan penyakit jantung, kerosakan buah pinggang, masalah pencernaan, Sindrom metabolik, ketidakseimbangan hormon dan penuaan pramatang.

Anti-penuaan

Selenium bertindak sebagai antioksidan dan menggalakkan penubuhan lebih banyak antioksidan, sekali gus membantu untuk melawan radikal bebas dalam badan. Radikal bebas ini dikaitkan dengan proses penuaan dan salah satu daripada penyebab utama kedutan, bintik-bintik, kulit longgar, lemah otot, dan penampilan yang secara amnya lebih tua.

Sebelum ini:Faedah-faedah teh Banaba dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Manfaat jus tembikai dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Selenium

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat