WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah teh Banaba dan buah pinggang penyakit

2018-04-17 16:45

Faedah-faedah teh Banaba dan buah pinggang penyakitMenggunakan teh banaba bukan remedi yang paling biasa untuk memperbaiki kesihatan anda secara keseluruhan, tetapi tonik ini luar biasa telah mengejutkan beberapa faedah.

Apakah Banaba teh?

Banaba teh adalah satu penyediaan herba yang dibuat oleh menggelegak daun dan bunga-bunga loji banaba, yang mempunyai yang nama saintifiknya Lagerstroemia speciosa. Tumbuhan berbunga ini boleh ditemui di pelbagai rantau Asia, termasuklah India dan Filipina, di mana ia telah lama digunakan untuk rawatan pelbagai keadaan perubatan. Menjadi bahagian yang penting dalam perubatan tradisional di kawasan-kawasan, ia adalah hanya menunggu masa sebelum teh mujarab ini menjadi terkenal seluruh dunia. Bahan aktif, antara banyak antioksidan lain, dipanggil asid corosolic.

Manfaat teh Banaba

Manfaat kesihatan yang paling mengesankan teh banaba berkait dengan penyakit kencing manis, obesiti, keracunan dalam badan, masalah buah pinggang dan penyakit kronik. Asid corosolic yang diketahui untuk mengawal tahap glukosa dan insulin, iaitu berita yang sangat baik untuk mereka yang mempunyai penyakit kencing manis. Selain itu, bukti anekdot berkata bahawa teh ini boleh membubarkan batu buah pinggang. Ia adalah penahan selera dan mempunyai kesan antioksida yang boleh mencegah penyakit dan keradangan kronik.

Sebelum ini:Kebaikan biji karom (Ajwain) dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Manfaat daripada Selenium dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Teh Banaba

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat