WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit boron dan buah pinggang

2018-04-17 16:34

Penyakit boron dan buah pinggangFaedah-faedah Boron

Boron adalah mineral surih yang penting yang memberi manfaat terhadap pertumbuhan normal dan kesihatan badan. Banyak keadaan yang berbahaya seperti arthritis dan osteoporosis diuruskan secara semulajadi dan ia membantu mengurangkan gejala-gejala menopaus juga. Adalah dipercayai bahawa ia meningkatkan keupayaan semula jadi badan manusia menyerap kalsium dan magnesium.

Manfaat kesihatan Boron

Mineral surih ini adalah penting untuk dimasukkan dalam diet harian untuk memastikan kehidupan yang sihat dan bebas daripada penyakit. Di antara faedahnya termasuk yang berikut:

Mengelakkan Arthritis

Boron adalah pilihan rawatan yang berjaya untuk artritis dan lebih daripada 95% daripada kes-kes, peningkatan yang ketara ialah perasan kerana ia berkesan meningkatkan integrasi kalsium dalam tulang rawan dan tulang. Dengan peningkatan umur, tulang mungkin menjadi lemah dan berliang dan boron boleh berpunca kemerosotan ini dengan memastikan bahawa tahap kalsium akan dimaksimumkan dan digunakan secara efektif.

Meningkatkan tahap testosteron

Boron adalah mampu untuk meningkatkan tahap testosteron pada lelaki; kualiti ini semakin diambil kesempatan oleh lelaki ahli bina badan dan atlet. Walaupun sesetengah weightlifters lebih suka untuk mengambil makanan tambahan yang mempertingkatkan paras testosteron mereka, telah tiada bukti atau penjelasan mengenai mekanisme yang membantu untuk membuat apa-apa lebih berjaya.

Meningkatkan kesihatan tulang

Dalam keupayaan pembinaan tulang boron sering diabaikan untuk kalsium. Walau bagaimanapun, ia sebenarnya berfungsi serentak dengan kalsium untuk menguatkan tulang. Ia memainkan peranan yang amat penting dalam mengurangkan risiko osteoporosis dan artritis. Ia juga membantu dalam metabolisme mineral yang terlibat dalam pembangunan tulang seperti kalsium, magnesium serta kuprum. Selain itu, ia memberi kesan kepada hormon yang pelbagai, termasuk estrogen dan testosteron, yang juga berkaitan dengan tahap kesihatan tulang.

Meningkatkan pengeluaran Estrogen

Boron boleh meningkatkan pengeluaran estrogen dalam wanita menopaus, dan boleh membawa kembali nafsu seks mereka dalam tempoh beberapa hari selepas rawatan. Ia meningkatkan aras hormon seks semulajadi dalam tubuh, seterusnya mengurangkan keperluan untuk Terapi penggantian hormon atau penyelesaian lain farmaseutikal.

Menggalakkan perkembangan embrio

Boron muncul menjadi penting bagi pembiakan dan perkembangan janin, walaupun tidak banyak maklumat yang ada mengenai hartanah ini, penyelidikan yang berterusan.

Menghalang Osteoporosis pasca menopaus

Boron boleh meringankan gejala-gejala seperti berkelip panas dan berpeluh malam yang lazimnya dikaitkan dengan menopaus, dan ia memastikan bahawa tahap mineral kekal pada tahap yang sewajarnya kerana pasca menopaus wanita sering mengalami ketidakseimbangan hormon yang boleh pencongan banyak sistem penting badan.

Merawat kanser

Ejen-ejen menangkap neutron boron digunakan untuk terapi kanser dan pembangunan inhibitors enzim yang kuat. Kata majmuk yang juga digunakan sebagai mimik antibodi yang boleh dengan mudah mengenal pasti saccharides biologi penting.

Fungsi membran sel yang betul

Ia memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan fungsi membran selular dan organ dan penstabilan hormon penerima supaya proses tubuh badan berjalan dengan lancar.

Mengurangkan keterukan artritis

Boron sangat mengurangkan alahan dan keradangan syarat yang biasanya dikaitkan dengan artritis reumatoid.

Mencegah darah beku

Adalah dipercayai bahawa boron boleh mempengaruhi sebahagian daripada darah kaunseling pesakit faktor-faktor di dalam badan. Walau bagaimanapun, lebih banyak kajian perlu dilakukan untuk mengesahkan penemuan ini, yang akan membuatkan ia merupakan sekutu utama dalam perjuangan menentang penyakit jantung.

Merendahkan paras Lipid Plasma

Boron membantu mengurangkan pengumpulan lipid dan membolehkan penyingkiran kolesterol menerusi pelbagai cara, dengan itu mengurangkan kemungkinan untuk membangunkan keadaan seperti aterosklerosis dan darah beku, dan melindungi tubuh terhadap strok dan serangan jantung.

Mengurangkan jangkitan kulat

Boron melindungi tubuh dari pelbagai serangan parasit seperti Candida albicans dan jangkitan kulat lain.

Mencegah kegagalan jantung

Boron ketara boleh meringankan masalah yang disebabkan oleh kegagalan jantung congestive syarat.

Meningkatkan sedangkan

Kajian telah menunjukkan bahawa boron boleh meningkatkan fungsi otak, koordinasi mata-tangan, ingatan jangka pendek, dan kuasa penumpuan.

Menghalang Enzim yang berbahaya

Boron mungkin menghalang sesetengah enzim yang berbahaya daripada membentuk atau bertindak, sementara pada masa yang sama berkhidmat sebagai Ko-faktor untuk lain-lain tindak balas enzim berfaedah.

Perkataan perhatian: simptom ketoksikan terlebih dos yang termasuk loya, muntah-muntah, lemah, dan dermatitis. Dalam sesetengah kes, rangka keabnormalan turut mengalami. Biasanya, ia mudah diserap dan excreted dalam air kencing. Walau bagaimanapun, pada orang yang mempunyai masalah buah pinggang, ia mungkin berkumpul dalam jantung, buah pinggang, otak dan tisu-tisu, jadi sedar berapa banyak anda mengambil, terutamanya jika anda sedang menggunakan suplemen kepekatan tinggi.

Sebelum ini:Likuoris dan Nephropathy kencing manis

Artikel seterusnya:Manfaat bic dan buah pinggang yang sihat

Tag: penyakit buah pinggang Boron

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat