WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat Cauliflower dan buah pinggang penyakit

2018-04-17 16:19

Manfaat Cauliflower dan buah pinggang penyakitManfaat kesihatan cauliflower termasuk mengurangkan risiko kanser, jantung dan otak, pelepasan daripada senak, detoksifikasi tubuh, penyerapan besi peningkatan dan penurunan berat badan. Superfood ini juga membantu meningkatkan kesihatan mata, mengekalkan keseimbangan hormon, dan mencegah kencing manis, kolitis, papillomatosis pernafasan, tekanan darah tinggi dan kesan berbahaya daripada sinaran ultraviolet. Ia penuh sesak dengan nutrien dan kuasa antioksidan yang membantu menguatkan sistem imun, mengekalkan tulang dan Kesihatan selular, baki elektrolit dan tahap kolesterol yang optimum.

Manfaat kesihatan Cauliflower

Mari kita lihat sebahagian daripada manfaat kesihatan yang penting cauliflower secara terperinci:

Menghalang tekanan oksidatif

Cauliflower mengandungi vitamin C, mangan dan lain-lain antioksidan kuat yang membantu dalam memberi khasiat kepada tubuh. Ia juga mengandungi fitokimia, dipanggil indoles dan glucosinates, iaitu glucobrassicin, glucoraphanin dan gluconasturtiin. Komponen-komponen tersebut merangsang enzim menghalang kanser dan melindungi sel-sel badan dari stres dan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Meningkatkan kesihatan kardiovaskular

Penggunaan yang kerap cauliflower memastikan peredaran darah dan membantu mengekalkan fungsi sesuai saluran darah, yang adalah disebabkan oleh kehadiran glucoraphanin dan vitamin K. Glucoraphanin ditukarkan kepada isothiocyanates yang mengaktifkan aktiviti-aktiviti anti-radang dan mencegah pengumpulan lipid dalam saluran darah. Ini membantu aliran darah, mengurangkan risiko keadaan seperti aterosklerosis dan menggalakkan kesihatan kardiovaskular tidak terhalang. Kajian juga telah membuktikan bahawa fungsi antithrombotic dan anti-platlet Indole-3-carbinol, ditemui dengan banyaknya dalam cauliflower, menyumbang dengan ketara ke arah jantung sihat. Cauliflower

Mencegah kanser

Kajian telah menunjukkan bahawa ada indole-3-carbinol cauliflower mempunyai chemopreventive dan kesan-kesan anti estrogen yang membantu dalam menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. Kajian telah memberi bukti-bukti sokongan fakta bahawa pengambilan sayur-sayuran brassica seperti cauliflower membantu dalam mengurangkan risiko pelbagai jenis kanser seperti paru-paru, pundi kencing, payudara, prostat, ovari, dan kanser pangkal rahim.

Menghalang gangguan perut

Cauliflower merupakan sumber serat diet yang membantu dalam sistem penghadaman dan menggalakkan penghapusan toksin dari badan. Kehadiran glucosinolate, glucoraphanin, dan mengkaji dalam sayur-sayuran ini melindungi dinding perut dan membantu dalam pertumbuhan bakteria Heliobacter pylori melawan . Selain daripada mekanisma Pertahanan ini, isothiocyanates pemakanan dalam cauliflower mencegah risiko pelbagai penyakit perut seperti ulser perut dan kanser kolon.

Penyerapan besi

Vitamin C yang hadir dalam cauliflower membantu menyerap lebih baik besi dalam darah. Ini membantu untuk meningkatkan kiraan Sabit di dalam badan.

Merawat masalah pernafasan

Papillomatosis pernafasan adalah disebabkan oleh papillomavirus manusia yang memberi kesan kepada kord vocal dalam larynx, trachea, paru-paru, dan bronchi. Kajian telah menunjukkan bahawa peningkatan pengambilan sayur-sayuran cruciferous seperti cauliflower, membantu dalam mengurangkan keterukan papillomatosis pernafasan.

Meningkatkan kesihatan tulang

Cauliflower mengandungi vitamin C, yang memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen yang melindungi sendi-sendi dan tulang-tulang daripada kerosakan keradangan. Selain itu, ia mengandungi vitamin K, yang boleh membantu untuk menghalang kehilangan tulang dalam kedua-dua lelaki dan wanita.

Degenerasi makular

Ia kaya dengan vitamin C dan antioksidan dan oleh itu, amat berkesan dalam mengurangkan risiko umur degenerasi makular yang boleh membawa kepada buta, terutamanya dalam warga tua. Mengkaji dalam melindungi tisu-tisu Retina daripada kerosakan yang disebabkan oleh stres, mencegah kecacatan penglihatan, dan pelbagai penyakit mata seperti katarak.

Menyahtoksin badan

Cauliflower mengandungi indole-3-carbinol, fitonutrien yang, bersama-sama dengan mengkaji, membantu mengaktifkan dan mengawal fungsi detoksifikasi enzim.

Penjagaan kulit

Kajian telah menunjukkan bahawa mengkaji hadir cauliflower amat berkesan dalam melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radiasi ultraviolet. Tindakan perlindungan mengkaji membela tubuh terhadap inflammations, kanser kulit, erythema Universal induced UV dan kerosakan selular.

Rawatan rambut

Cauliflower, bersama-sama dengan kulit yang sihat, juga menggalakkan pertumbuhan rambut disebabkan oleh kehadiran sulfur dan silikon.

Merawat gangguan saraf

Mengkaji dan indoles yang hadir dalam cauliflower memainkan peranan penting dalam mengurangkan perkembangan penyakit neurodegeneratif. Mereka mengaktifkan enzim detoksifikasi, yang memartabatkan lagi tahap glutathione dan membantu dalam merawat memodulatkan kecederaan yang disebabkan oleh keradangan dan tekanan oksidatif pada Penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Mengurangkan tekanan darah tinggi

Antioksidan dan sifat-sifat anti-radang glucoraphanin dan mengkaji hadir cauliflower membantu dalam mengurangkan tekanan oksidatif, bersama-sama dengan tahap kolesterol LDL (buruk). Ia juga menggalakkan rangsangan kolesterol HDL (baik) dan merendahkan tekanan darah. Di samping itu, serat dan asid lemak omega-3 yang hadir dalam cauliflower juga mencegah pengerasan of the arteri.

Mengekalkan elektrolit baki

Kandungan kalium dalam cauliflower membantu dalam mengekalkan kira-kira elektrolit dalam badan, yang penting bagi memastikan fungsi sistem saraf dalam penghantaran impuls saraf dan kontraksi otot.

Meningkatkan imuniti

Cauliflower adalah kaya dengan antioksidan dan nutrien menguatkan imun. Bersama-sama dengan lain-lain komponen yang sihat, kehadiran vitamin c di dalamnya menghalang jangkitan pelbagai dan menguatkan mekanisma pertahanan badan dengan menghalang perkembangan menyebabkan penyakit keradangan.

Mencegah obesiti

Cauliflower mengandungi indoles yang mempunyai kesan anti obesiti. Kajian telah menyokong hakikat bahawa penggunaan cauliflower bermanfaat dalam mencegah pelbagai penyakit keradangan dan metabolisme di dalam badan. Ia juga membantu stimulasi thermogenesis membakar lemak, membantu penurunan berat badan dan mencegah kegemukan.

Membantu perkembangan fetus

Kemasukan cauliflower dalam diet anda adalah berfaedah semasa mengandung kerana kehadiran asid folik penting yang membantu dalam perkembangan saraf bayi yang sihat.

Meningkatkan kesihatan otak

Cauliflower mengandungi kolina dan fosforus, yang kedua-duanya berkesan dalam membaik pulih membran sel. Ini adalah penting bagi kecekapan fungsi otak dan sistem saraf memancarkan isyarat saraf. Di samping itu, kehadiran kalium dan vitamin B6 dalam cauliflower memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kesihatan otak dan menggalakkan komunikasi yang teratur di saraf.

Kawalan kencing manis

Pengambilan tetap cauliflower membantu dalam mengurangkan risiko penyakit kencing manis kerana kehadiran vitamin C dan kalium. Kandungan kalium dalam cauliflower membantu dalam mengawal metabolisma glukosa. Ia juga digunakan oleh pankreas untuk secreting hormon insulin yang melawan gula darah yang tinggi di dalam badan. Di samping itu, kajian telah menyokong bahawa vitamin B6 yang hadir dalam cauliflower adalah juga berkesan dalam meningkatkan toleransi glukosa dalam pesakit-pesakit dengan kencing.

Menyembuhkan kolitis

[18] kajian telah mencadangkan bahawa ekstrak cauliflower mengenakan kesan anti-radang pada gejala-gejala kolitis ulser. Kesan perlindungan ini adalah disebabkan oleh kehadiran phenethyl isothiocyanate, yang mengenakan penyembuhan yang memberi kesan ke atas kerosakan yang berlaku dalam tisu-tisu usus dan epitelium kolon.

Mencegah angin ahmar

Pengambilan buah-buahan daging putih dan sayur-sayuran seperti cauliflower membantu dalam mengurangkan risiko angin ahmar, disebabkan oleh kehadiran allicin sebatian, yang juga membantu dalam pembersihan hati dan darah.

Kesan-kesan sampingan

Cauliflower boleh menyebabkan kesan sampingan seperti alahan, batu buah pinggang, dan lebihan gas. Elakkan pengambilan berlebihan dan juga mengelakkan penggunaannya jika mengambil ubat seperti warfarin dan coumadin.

Gas: Cauliflower mengandungi karbohidrat kompleks yang tidak dapat dipecahkan sama sekali dalam saluran penghadaman. Karbohidrat ini kemudian makan atas oleh bakteria usus. Ini kadang-kadang boleh menyebabkan perut kembung dan pelepasan gas-gas yang berbau seperti hidrogen dan karbon dioksida.

Asid urik: Cauliflower mengandungi purines yang boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan jika diambil dalam lebihan. Rehat purines asid urik borang dan pengambilan yang berlebihan daripada makanan yang kaya dengan purine boleh menyebabkan kadar asid urik dalam badan. Ini boleh terus mengorak langkah untuk masalah berkaitan dengan asid urik seperti batu buah pinggang dan gout.

Anaphylaxis: Cauliflower boleh meminta anaphylaxis pada sesetengah orang, yang bermakna ia boleh menyebabkan reaksi yang teruk bodily alahan kepada bahan. Tanda-tanda amaran daripada apa-apa reaksi alahan termasuk bengkak tertentu bahagian-bahagian badan, gatal-gatal, dyspnea dan komplikasi pernafasan. Ianya sentiasa dinasihatkan untuk memberhentikan pengambilan cauliflower dalam apa-apa tanda-tanda kritikal dan dapatkan rawatan perubatan dengan segera.

Sebelum ini:Faedah-faedah Purslane dan buah pinggang sihat

Artikel seterusnya:Magnesium dan buah pinggang penyakit & kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang Cauliflower

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat