WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah Purslane dan buah pinggang sihat

2018-04-17 16:16

Faedah-faedah Purslane dan buah pinggang sihatManfaat kesihatan purslane termasuk keupayaannya untuk membantu penurunan berat badan, meningkatkan kesihatan jantung, memastikan pertumbuhan yang sihat dan perkembangan kanak-kanak, merawat penyakit gastrousus tertentu, mencegah kanser tertentu, melindungi kulit, meningkatkan visi, mengukuhkan dalam sistem imun, membina tulang yang kuat, dan meningkatkan Sirkulasi.

Manfaat kesihatan Purslane

Purslane mempunyai banyak faedah lain yang membantu dalam mencegah dan mengubati penyakit. Mari kita bincangkan faedah-faedah terperinci di bawah:

Meningkatkan kesihatan jantung

Dari segi meningkatkan kekuatan sistem kardiovaskular anda, purslane boleh membantu dalam pelbagai cara. Terutamanya, penyelidik mendapati tahap asid lemak omega-3 yang tinggi dalam purslane, lebih tinggi daripada di sesetengah minyak ikan, yang secara meluas dianggap sumber terbaik asid lemak berfaedah ini. Omega-3 membantu untuk mengurangkan jumlah kolesterol yang 'tidak baik' di dalam badan dan menggalakkan keseimbangan kolestrol sihat dalam aliran darah kita. Memakan makanan yang tinggi dalam omega-3 telah menunjukkan untuk mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, serta aterosklerosis, sekali gus mencegah serangan jantung dan strok dengan ketara. Selain itu, kalium yang terdapat di purslane boleh mengurangkan tekanan darah disebabkan oleh kelakuan yang sebagai vasodilator, bermakna ia melegakan saluran darah dan mengurangkan tekanan pada jantung.

Penurunan berat badan

Purslane adalah sangat rendah kalori, tetapi kaya dengan nutrien dan penuh dengan serat makanan yang tinggi. Ini bermakna bahawa orang boleh berasa kenyang selepas satu hidangan purslane, tanpa dengan ketara meningkatkan pengambilan kalori, dan sekali gus membantu mereka mengurangkan berat badan dan mengekalkan diet.

Menggalakkan perkembangan kanak-kanak

Walaupun kajian ini masih berterusan, kajian awal telah menunjukkan bahawa tahap tinggi omega-3 dalam diet kanak-kanak kecil telah mengakibatkan pengurangan gangguan tertentu pembangunan, termasuk autisme, ADHD, dan isu-isu lain yang akan menjejaskan berjuta-juta kanak-kanak di dalam dunia.

Merawat penyakit gastrousus

Sesetengah orang mungkin menjauhkan diri daripada rawatan perubatan alternatif untuk pelbagai keadaan kesihatan mereka, tetapi dalam perubatan tradisional Cina, purslane (dikenali sebagai Ma Chi Xian dalam Perubatan Cina) telah digunakan secara meluas untuk merawat segala-galanya dari cirit-birit dan pendarahan usus untuk buasir dan disenteri. Dan malah pada hari ia digunakan untuk merawat pelbagai jenis keadaan usus. Manfaat ini sebahagian besarnya disebabkan oleh sebatian-sebatian organik yang dijumpai di purslane, termasuk dopamine, asid malic, asid sitrik, alanine, glukos, dan lain-lain lagi.

Penjagaan kulit

Bersama-sama dengan isu-isu gastrousus, purslane boleh membantu merawat pelbagai jenis penyakit kulit. Peringkat tinggi bagi vitamin A, digabungkan dengan koktel sebatian yang dijumpai dalam 'rumpai' ini bermaksud bahawa ia boleh membantu untuk mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh lebah sengatnya dan gigitan ular apabila disapu. Ia memperbaiki penampilan dan kesihatan kulit, mengurangkan kedutan dan merangsang penyembuhan sel-sel kulit untuk menghilangkan parut dan kecacatan apabila dimakan.

Mencegah kanser

Salah satu daripada penyakit-penyakit yang paling meluas dan tragis di dunia hari ini adalah kanser, jadi apa-apa barang makanan anti karsinogenik sangat dipuji. Purslane mempunyai tahap vitamin C dan vitamin A, kedua-duanya bertindak sebagai antioksidan untuk mencegah kanser tertentu, khususnya paru-paru dan kanser mulut. Walau bagaimanapun, ia juga mengandungi kompaun pigmen betalain, yang memberi loji warna kuning dan merah yang tersendiri. Beta-cyanins dan beta-xanthins telah telah bersambung terus dengan kesan anti mutagenic dalam badan, bermakna bahawa mereka menghalang radikal bebas daripada menyebabkan mutasi dalam sel-sel yang sihat, sekali gus membantu untuk mencegah perkembangan kanser.

Penglihatan

Vitamin A dan Beta-karotena mempunyai kedua-duanya telah disambung dengan kesihatan mata yang lebih baik dan visi selama bertahun-tahun. Purslane boleh membantu untuk mencegah degenerasi makular dan katarak dengan menghapuskan radikal bebas yang menyerang sel-sel mata dan menyebabkan penyakit berkaitan umur ini.

Menguatkan tulang

Mineral yang hadir dalam purslane menjadikan ia pilihan yang sihat bagi orang-orang yang ingin menghalang kehilangan tulang. Kalsium, magnesium, iron dan mangan adalah semua elemen yang diperlukan untuk membina tisu tulang dan mempercepatkan proses penyembuhan tulang dalam badan kita. Ini boleh membantu dalam mencegah osteoporosis, umum berkaitan umur keadaan yang memberi kesan kepada berjuta-juta orang.

Membaiki kitaran darah

Tinggi kandungan besi dan tembaga di purslane bermakna bahawa ia akan merangsang pengeluaran sel darah merah. Kedua-dua mineral ini adalah penting untuk meningkatkan peredaran, menyampaikan lebih banyak oksigen ke bahagian-bahagian penting tubuh dan meningkatkan kelajuan penyembuhan sel-sel dan organ-organ. Di samping itu, besi dan tembaga juga membantu dalam meningkatkan pertumbuhan rambut dan kecekapan metabolisme!

Perkataan perhatian: sisi negatifnya sahaja potensi yang penyelidik telah menemui kira-kira purslane adalah agak tinggi kandungan asid, yang membawa kepada pembentukan batu buah pinggang. Jika anda sudah menghidap batu buah pinggang, mengelakkan ia mungkin satu idea yang baik. Walau bagaimanapun, mendidih dalam air menyebabkan banyak asid untuk dihapuskan, tanpa kehilangan banyak nutrien berfaedah yang lain.

Sebelum ini:Magnesium minyak - manfaat dan kesan sampingan dengan penyakit kencing manis dan buah pinggang

Artikel seterusnya:Manfaat Cauliflower dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Purslane

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat