WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat daripada barli dan buah pinggang penyakit & kencing manis

2018-04-15 10:22

Manfaat daripada barli dan buah pinggang penyakit & kencing manisManfaat kesihatan Jelai

Barli digunakan untuk penjagaan kulit, meningkatkan imuniti, dan mencegah penyakit seperti osteoporosis, batu karang dan kencing manis. Mari kita lihat kebaikan umum secara terperinci:

Mengekalkan usus yang sihat

Barli, menjadi sumber yang baik gentian, mengekalkan badan anda bebas toksid. Dengan rumput dan yang kaya dengan serat makanan, bertindak sebagai sumber bahan api untuk bakteria mesra di usus besar kami. Bakteria ini membantu dalam penapai kandungan serat daripada barli, sekali gus membentuk butyric asid, yang adalah pemangkin utama untuk sel-sel usus. Ianya amat berkesan dalam mengekalkan kesihatan kolon. Dengan mengekalkan usus dalam Kesihatan yang sempurna, ia membantu anda mengurangkan masa pergerakan najis dan juga memastikan perut bersih. Ia dapat mengurangkan kemungkinan kanser kolon dan buasir serta.

Melindungi dari batu karang

Barli berkesan membantu wanita mengelakkan membentuk batu karang. Kerana ia kaya dengan serat yang tidak larut, ia benar-benar membantu anda mengurangkan rembesan asid hempedu, sekali gus meningkatkan sensitiviti insulin dan merendahkan tahap trigliserida. Sebuah rencana dalam jurnal American Gastroenterologi berkata bahawa wanita yang memakan diet yang berserabut mempunyai 17% lebih rendah risiko batu karang berbanding wanita lain.

Menghalang Osteoporosis

Fosforus dan kandungan tembaga dalam barli menjamin kesihatan untuk keseluruhan tulang. Jika anda mengalami osteoporosis, ia boleh menjadi ubat semulajadi anda. Jus yang diketahui mempunyai kandungan kalsium yang 11 kali lebih daripada susu. Kalsium, seperti yang kita tahu, adalah salah satu komponen penting dalam melindungi kesihatan tulang. Kita perlu mangan pengeluaran tulang biasa, dan dalam kes-kes anemia kekurangan besi. Kandungan mangan ditemui di barli berfungsi dengan vitamin B-kompleks; dengan itu, menjaga kesihatan keseluruhan utuh.

Sistem imun BarleyBoosts

Yang sangat berkhasiat, barli adalah amat berguna kerana ia menguatkan sistem imun anda dan mengurangkan sejuk dan selsema. Besi meningkatkan isipadu darah dan mencegah anemia dan keletihan. Ia membantu dalam fungsi buah pinggang yang sesuai dan pembangunan sel-sel badan. Selain itu, ia mengandungi kuprum yang membentuk Sabit dan sel-sel darah merah.

Penjagaan kulit

Barli adalah sumber yang baik daripada selenium, yang membantu mengekalkan keanjalan kulit, sekali gus melindungi daripada kerosakan radikal dan kelonggaran. Selain itu, ia juga meningkatkan tahap kami jantung, pankreas, dan fungsi sistem imun. Kekurangan selenium boleh membawa kepada kanser kulit, kolon, prostat, hati, perut dan payudara.

Kawalan paras kolesterol

Serat tidak larut dalam barli menghasilkan asid propionic yang membantu mengekalkan paras kolesterol darah yang rendah. Sebagai sumber yang baik serat larut dan tidak larut, ia juga secara khusus disyorkan oleh para doktor bagi kandungannya secara semulajadi rendah lemak dan sifat-sifat sifar kolesterol.

Menguruskan penyakit kencing manis

Barli berkesan membantu kawalan diabetes jenis 2. Walau bagaimanapun, seseorang boleh mengelakkan penyakit kencing manis jenis ini dengan mengurangkan berat badan, untuk melibatkan diri dalam aktiviti fizikal yang cergas, dan termasuk banyak bijirin penuh dalam diet. Oleh itu, makanan Berserat tinggi patut dimasukkan dalam diet harian pesakit kencing manis. Bijirin yang mempunyai vitamin dan mineral, terutamanya beta-glucan serat larut air yang melambatkan penyerapan glukosa. Edisi Disember 2006 pemakanan penyelidikan membuktikan bahawa lelaki tahan insulin yang dimakan serat larut air barli beta-glucan telah mengurangkan paras glukosa dan insulin berbanding lain-lain subjek ujian.

Mencegah kanser

Barli mengandungi pelbagai khasiat yang dikenali sebagai loji lignan, yang berubah dengan mesra flora dalam usus kita menjadi tidak lignan jenis tertentu. Salah satu daripada lignan baru ini dipanggil enterolactone, yang membantu mengelakkan payudara dan lain-lain hormon kanser serta penyakit jantung koronari.

Melindungi kesihatan jantung

Aterosklerosis adalah satu keadaan apabila dinding arteri yang menebal disebabkan oleh pembekuan atau pemendapan bahan-bahan lemak seperti kolesterol. Barli mengandungi niacin (vitamin B kompleks) yang mengurangkan kolesterol dengan keseluruhan dan lipoprotein peringkat dan mengurangkan faktor risiko kardiovaskular. Wanita putus haid yang mempunyai tekanan darah tinggi , kolestrol yang tinggi atau penyakit kardiovaskular secara khusus digalakkan untuk mempunyai sekurang-kurangnya 6 kali seminggu.

Menghalang asma

14.5 bagi jangkitan adalah protein endosperm barli dan allergen yang utama di baker penyakit asma . Inilah penyakit pekerjaan untuk pesawat, kebanyakannya berleluasa di confectioneries dan kedai roti. Ia membuktikan untuk menjadi langkah pencegahan sangat berkesan untuk apa-apa jenis alergen tepung gandum yang utama.

Sebelum ini:Manfaat daripada Sum-Sum dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Artikel seterusnya:Sayur-sayuran Carrot merawat masalah buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis Barli

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat