WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat daripada Sum-Sum dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

2018-04-15 10:19

Manfaat daripada Sum-Sum dan buah pinggang yang sihat & kencing manisManfaat kesihatan daripada Sum-Sum

Sum-Sum manfaat kesihatan termasuk yang berikut:

Mengurangkan isu-isu penghadaman

Seperti banyak kelainan lain Skuasy, Sum-Sum membekalkan tahap tinggi serat diet, yang merupakan salah satu elemen penting dalam kesihatan manusia. Serat makanan yang boleh menjamin pergerakan betul makanan menerusi saluran penghadaman dan menghilangkan masalah seperti sembelit, perut kembung dan lain-lain isu-isu gastrousus yang lebih serius.

Mengurangkan paras kolesterol

Serat juga merupakan elemen yang sangat penting dalam Kesihatan jantung, kerana ia boleh mengimbangkan tahap kolesterol dan menghapuskan LDL atau kolesterol yang tidak baik dari sistem itu, yang mengurangkan peluang untuk membangunkan aterosklerosis, strok dan serangan jantung. Selain itu, vitamin C dalam Sum-Sum yang merupakan elemen yang penting untuk pembentukan kolagen yang merupakan bahan asas pembinaan segala-galanya di dalam badan, termasuk saluran darah, otot dan sel-sel. Jadi, serat dan vitamin C dalam Sum-Sum membantu melindungi sistem kardiovaskular.

Mencegah kanser

Tahap penting karotena yang ditemui dalam Sum-Sum menjadikan sayur-sayuran ini sangat bermanfaat sebagai agen antioksida. Hotel antioksidan yang membantu menghalang kesan negatif radikal bebas di dalam badan, yang boleh merosakkan DNA dan sel-sel yang sihat ke dalam sel-sel kanser. Karotena digabungkan dengan asid askorbik (vitamin C) kerja-kerja daripada kerosakan radikal bebas di dalam badan.

Mengawal fungsi buah pinggang

Nutrien dan serat yang tinggi dalam sayur-sayuran Sum-Sum adalah dapat mencegah pembentukan batu buah pinggang, oleh itu membantu dalam memperbaiki fungsi buah pinggang.

Menghapuskan radikal bebas

Sum-Sum, kaya dengan antioksidan seperti vitamin E, membantu dalam melawan radikal bebas dalam badan, sekali gus mencegah pelbagai keadaan kesihatan dan meningkatkan kesihatan kulit dan rambut.

Kaya dengan protein

Sum-Sum mempunyai kandungan tinggi protein, yang menjadikannya sayur-sayuran yang sangat bermanfaat untuk memenuhi mana-mana kekurangan protein dalam badan anda, terutama selepas pembedahan.

Anti-radang

Disebabkan oleh kehadiran sebatian anti-radang yang pelbagai dalam sayur-sayuran ini seperti asid lemak omega 3, Zeaxanthin sangat penting untuk, Beta-karotena dan polysaccharides, ia membantu dalam menghalang hati dan radang gastrousus, justeru itu menggalakkan kesihatan keseluruhan.

Menghalang demam

Kandungan nutrien menakjubkan sayur-sayuran ini melindungi tubuh dari luar patogen dan virus, sekali gus mencegah demam secara tiba-tiba dan sejuk.

Meningkatkan ingatan

Dengan membekalkan tubuh dengan segala vitamin dan mineral, Sum-Sum mampu meningkatkan memori dan pada masa yang sama, menyegar semula minda dan meningkatkan fungsi otak.

Merangsang hormon

Sayur-sayuran Sum-Sum juga memastikan betul rembesan dan fungsi hormon di dalam badan.

Mencegah penyakit kencing manis

Sum-Sum dengan profil yang kaya dengan nutrien yang mengandungi pelbagai vitamin B kompleks, serat, omega 3's, dan mineral seperti magnesium dan zink, membantu mengawal tahap gula dalam darah di dalam badan. Ia menghalang tercetusnya penyakit kencing manis jenis 2 dengan metabolizing tahap glukosa dan insulin dalam badan.

Meningkatkan tenaga & mengurangkan Anemia

Tahap tinggi besi dalam apa-apa cara yang sayur-sayuran, buah-buahan atau daging, dan terutamanya Sum-Sum, anda boleh meningkatkan tahap tenaga anda dan mengurangkan peluang anda mendapat anemia (kekurangan zat besi). Antara gejala-gejala anemia termasuk kelemahan, keletihan, kemerosotan nilai kognitif, sakit otot. Besi merupakan salah satu komponen utama sel-sel darah merah yang meningkatkan pengoksigenan disediakan hadir dalam jumlah yang mencukupi di dalam badan.

Meningkatkan kesihatan tulang

Walaupun Sum-Sum tidak mempunyai banyak mineral dalam komposisi, ia mempunyai beberapa mineral penting untuk kesihatan tulang yang menyumbang kepada ketumpatan mineral tulang. Oleh itu, jika anda bimbang tentang osteoporosis atau lain-lain penyakit yang berkaitan dengan tulang sebagai umur anda; menambah Sum-Sum untuk diet anda tidak pilihan yang buruk!

Penurunan berat badan

Sum-Sum adalah item sangat rendah kalori yang juga berlaku lazat. Ia menyediakan badan dengan serat diet yang membuatkan anda merasa nutrien lengkap, sebagai baik seperti banyak air dan penting. Semua faktor-faktor ini bersama-sama akan mengelakkan Snek antara hidangan dan membantu dalam penurunan berat badan.

Sebelum ini:Manfaat Chanca Piedra dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Manfaat daripada barli dan buah pinggang penyakit & kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis Sum-Sum

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat