WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat alpukat dan buah pinggang penyakit

2018-04-14 11:40

Manfaat alpukat dan buah pinggang penyakitManfaat kesihatan alpukat

Avocados mempunyai banyak manfaat kesihatan. Mereka akan makan dengan nutrien dan dengan itu dianggap sebagai salah satu daripada makanan terbaik yang anda boleh makan. Avocados akan bermanfaat apabila dimakan mentah. Banyak manfaat kesihatan yang diteliti dengan baik dan penting avocados adalah seperti berikut:

Membantu penghadaman

Adalah dipercayai bahawa avocados akan menenangkan untuk usus dan kerana itu membantu dalam penghadaman. Ia mengandungi serat larut dan tidak larut yang membantu mengekalkan sistem penghadaman berjalan lancar. Gentian jenis ini adalah sangat penting untuk penghadaman kerana mereka pukal sehingga najis dan membantu memastikan kelancaran laluan makanan menerusi saluran usus. Selain itu, mereka merangsang jus gastrik dan penghadaman jadi nutrien diserap dengan cara yang paling cekap dan pantas. Akhirnya, mereka mengurangkan gejala-gejala dari keadaan seperti sembelit dan cirit-birit. Secara keseluruhannya, jumlah yang besar serat yang terdapat di avocados (40% daripada keperluan harian setiap hidangan) menjadikan ini makanan yang sangat penting untuk mengoptimumkan Kesihatan penghadaman anda.

Penjagaan gigi

Penggunaan avocados juga membantu mencegah nafas berbau, yang terutamanya disebabkan kerana senak atau perut yang sakit. Halitosis boleh dihapuskan dengan meningkatkan kesihatan pencernaan, dan flavonoid anti dan antioksidan yang ditemui dalam avocados juga membunuh bakteria dalam mulut yang boleh menyebabkan nafas anda. Avocados juga telah disambung [9] dengan mencegah kanser mulut!

Rawatan rambut dan kulit

Avocados padat dengan nutrien yang bermanfaat untuk mengekalkan kulit yang sihat. Ia memperkaya kulit yang kering, chapped atau rosak. Mereka telah ditambah kepada pelbagai kosmetik kerana keupayaan mereka untuk menyuburkan kulit dengan vitamin dan menjadikannya bercahaya. Ia juga digunakan bagi menyuburkan rambut kering dan rosak. Ramai orang menggunakan avocados untuk menyediakan topeng rambut dan kulit. Lebih-lebih lagi, minyak avokado membantu dalam merawat psoriasis plak [11]. Beta-karotena dan likopena adalah dua sebatian organik yang dijumpai dalam kuantiti yang besar di avocados. Kedua-dua itu telah disambung untuk meningkatkan kesihatan dan nada kulit anda dan menghilangkan tanda-tanda penuaan pramatang.

Penjagaan hati

Avocados adalah sangat baik mengurangkan kerosakan hati. Ia mempunyai sebatian organik tertentu yang membantu dalam meningkatkan kesihatan hati . Kerosakan hati biasanya disebabkan kerana Hepatitis C. hasil satu kajian penyelidikan baru mencadangkan bahawa avocados boleh memainkan peranan utama dalam toning dan melindungi hati anda dari pelbagai keadaan.

Penglihatan

Avocados membantu menjaga mata anda sihat. Ia mengandungi karotenoid seperti lutein dan Zeaxanthin sangat penting untuk, yang akan membantu untuk melindungi mata anda terhadap katarak, penyakit-penyakit yang berkaitan dengan umur dan Macular mata. Syarat-syarat ini selalunya disebabkan oleh radikal bebas yang terkumpul dalam tisu-tisu mata. Aktiviti antipengoksida karotenoid ini khas dalam avocados meneutralkan kesan radikal bebas yang berbahaya.

Menggalakkan jantung sihat

Manfaat kesihatan avocados termasuk hati yang sihat. Beta-sitosterol, yang ditemui di avocados, membantu mengekalkan tahap kolesterol yang sihat. Kajian penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan alpukat boleh meningkatkan sifat-sifat antiatherogenic kolesterol HDL, membantu melindungi hati dari aterosklerosis, penyakit vaskular yang juga dikenali sebagai arteriosclerotic. Tahap penting kalium juga membuat avocados buah-buahan yang kuat dalam perjuangan menentang tekanan darah tinggi. Kalium adalah vasodilator yang melegakan ketegangan pembuluh darah dan arteri, seterusnya mengurangkan peluang untuk kaunseling pesakit, serangan jantung, dan strok.

Kesihatan buah pinggang

Pemakanan memainkan peranan yang amat penting dalam mengekalkan keseimbangan mineral dan cecair dalam orang-orang yang mengalami gangguan buah pinggang yang kronik. Kalium adalah salah satu Galian yang membantu dalam mengekalkan kadar jantung yang normal. Avocados adalah sumber baik kalium dan dimasukkan dalam diet anda boleh memberikan manfaat lain juga. Ia adalah penting untuk memastikan bahawa tahap kalium adalah tidak terlalu tinggi kerana ia juga boleh dianggap berbahaya untuk jantung. Kalium merupakan aspek utama untuk mengekalkan keseimbangan cecair melalui saluran kimia bagi sel-sel dan organ-organ. Keseimbangan ini cecair adalah juga penting bagi memastikan fungsi buah pinggang, yang mengendalikan pergerakan cecair dan toksin badan.

Kekurangan vitamin K

Kekurangan vitamin K bukanlah sangat biasa tetapi sering dilihat dalam penjagaan neonatal. Ia boleh membawa kepada gangguan yang berdarah yang dikenali sebagai vitamin K kekurangan berkaitan dengan pendarahan (VKDB). Ini berlaku kebanyakannya disebabkan oleh satu kekurangan pengambilan makanan vitamin K semasa mengandung. Kemasukan alpukat dalam diet seorang wanita hamil boleh membantu merendahkan risiko daripada VKDB kanak-kanak yang baru lahir itu kerana avocados adalah salah satu daripada buah-buahan jarang yang mempunyai jumlah vitamin K (hampir 40% daripada keperluan harian hidangan tunggal!) yang sangat tinggi

Sebelum ini:Orach boleh meningkatkan fungsi daripada buah pinggang Kesihatan faedah daripada Orach

Artikel seterusnya:Manfaat Chanca Piedra dan buah pinggang yang sihat

Tag: penyakit buah pinggang Alpukat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat