WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

21 makanan diuretik semulajadi menakjubkan dan penyakit buah pinggang

2018-04-14 11:24

21 makanan diuretik semulajadi menakjubkan dan penyakit buah pinggangMakanan diuretik semulajadi

Makanan diuretik semulajadi terbaik termasuk teh dandelion, hijau dan hitam, tembikai, saderi, juniper, pasli, asparagus, bawang putih, bunga Raya, sayur-sayuran berdaun dan bawang, antara lain.

Dandelion

Bahan-bahan aktif dalam sayur-sayuran dandelion adalah mampu untuk meningkatkan aktiviti di buah pinggang dan merangsang kencing, membantu untuk menghapuskan toksin yang berlebihan.

Horsetail

Herba [3] ini kuat berkongsi beberapa bahan-bahan aktif dengan preskripsi ubat-ubatan diuretik, tetapi tidak akan menyebabkan kesan-kesan sampingan negatif yang sama atau dehidrasi.

Jus Lemon

Untuk mengurangkan kembung di dalam badan dan melegakan penyakit edema [5], menikmati segelas air yang dicampurkan dengan jus lemon!

Teh hijau dan hitam

Minuman caffeinated, termasuk pelbagai jenis teh, akan dapat merangsang kencing dan meningkatkan kadar penyingkiran buah pinggang.

Juniper

Dengan mengekalkan tahap kalium dalam badan, dan meningkatkan jumlah air kencing, tumbuhan woody ini boleh membantu menolong toksin di dalam badan.

Hawthorn

Tumbuhan herba ini terkenal untuk mengurangkan retensi air dan edema dalam badan dengan menghantar cecair yang berlebihan itu ke pundi kencing untuk penghapusan.

Halia

Membuat teh halia adalah cara terbaik untuk menyahtoksik badan, merangsang kencing dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dengan antioksidan yang.

Alkohol

Pengambilan alkohol bekerja sebagai diuretik besar dengan meningkatkan pengeluaran air kencing, walaupun ia juga boleh mempunyai kesan buruk ke atas kesihatan anda, jadi kesederhanaan adalah dinasihatkan.

Nigella Sativa

Nigella sativa atau black cumin adalah diuretik terkenal yang mengurangkan natrium dalam dan kalium peringkat di dalam badan dan meningkatkan pengeluaran air kencing. Ianya diuretic natural yang boleh juga digunakan sebagai preskripsi diuretik.

Tembikai

Kaya dengan antioksidan, buah ini dikenali sebagai diuretik yang menakjubkan yang membantu dalam menghapuskan lebihan cecair dan garam daripada badan.

Artichokes

Diuretic ini membantu dalam mengurangkan berat badan dan juga membantu dalam meningkatkan penghadaman kerana kandungan vitamin dan mineral yang besar.

Bawang putih

Bawang putih, sebagai detoxifier yang, adalah diuretik besar yang boleh juga diambil dalam bentuk pil sebagai tambahan. Walaupun penggunaan bawang putih mentah adalah dinasihatkan.

Sayur

Ini ahli keluarga bawang juga bertindak sebagai diuretik besar yang membantu mengurangkan cecair yang berlebihan dari badan.

Biji benih saderi

Diuretic natural yang ini mengandungi banyak air dan dengan itu membantu dalam mengekalkan badan yang terhidrat.

Biji jintan putih hitam

Popular di Timur Tengah, Makan hitam [4] jintan putih biji atau menyerap mereka dalam air semalaman dan kemudian minum air, boleh menggalakkan kencing.

Coklat

Kehadiran Lesitin coklat adalah apa yang membuatkan ia diuretik tersebut dengan berkesan.

Melukakan hati Stinging

Mampu untuk mengurangkan radang dalam saluran kencing, herba ini juga boleh meningkatkan jumlah air kencing.

Nenas

Selain daripada enzim penghadaman yang unik, nenas yang juga tinggi semulajadi cecair dan diketahui untuk merangsang kencing.

Ceri

Ceri yang sangat tinggi isipadu air dan juga merangsang dalam alam semula jadi, yang boleh menggalakkan kencing.

Peach

Buah-buahan ini adalah sangat alkali secara semulajadi, yang boleh memandu lebih sodium ke dalam buah pinggang, dan sekali gus merangsang kencing.

Asparagus

Sayur-sayuran ini kuat dikenali untuk menghapuskan toksin di dalam badan dan meningkatkan jumlah air kencing.

Beets

Tidak dapat menurunkan tekanan darah dan sumbangan berharga antioksidan, beets akan diuretics semulajadi yang sangat baik.

Sayur-sayuran berdaun

Tinggi dalam potassium, sayur-sayuran berdaun boleh mengimbangkan tekanan darah dan memandu cecair tambahan ke dalam sistem ekskretasi.

Labu

Dikenali sebagai agak diuretik dalam alam semula jadi, Labu juga adalah tinggi zink dan vitamin B.

Kacang hijau

Kacang ini boleh menurunkan gula darah, yang mengurangkan kesan penyakit kencing manis yang boleh menyebabkan pengekalan air seluruh badan.

Rumpai laut

Jika anda sedang menderita dari penyakit edema, [7] unik komposisi nutrien rumpai laut boleh membantu menarik keluar air yang berlebihan.

Timun

Dengan tahap tinggi air dan keupayaan untuk membubarkan asid urik, sayur-sayuran ini biasanya digunakan sebagai diuretik semulajadi.

Sebelum ini:7 faedah kesihatan pasli yang indah dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Kebaikan arang teraktif dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Diuretik semulajadi makanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat