WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

7 faedah kesihatan pasli yang indah dan penyakit buah pinggang

2018-04-14 11:21

7 faedah kesihatan pasli yang indah dan penyakit buah pinggangManfaat kesihatan pasli

Pasli, dikenali kerana kegunaannya sebagai hiasannya adalah sebuah, mempunyai banyak khasiat yang memberi manfaat kesihatan kepada rakyat. Di antara faedah-faedah ini termasuklah:

Kawalan kencing manis

Secara tradisinya, pasli telah digunakan sebagai ubat untuk penyakit kencing manis di Turki. Untuk secara saintifik mengesahkan dakwaan ini, [4] kajian ini di Universiti Marmara di Istanbul, Turki. Penyelidikan menunjukkan bukti bahawa tikus kencing manis yang diberi pasli sebenarnya menunjukkan penurunan tahap gula dalam darah mereka dalam tempoh sebulan. Kajian ini menunjukkan bahawa ia boleh digunakan untuk mengawal diabetis.

Artritis reumatoid kawalan

Pasli juga telah berkesan terhadap artritis reumatoid. Kata majmuk seperti vitamin C dan Beta-karotena yang didapati dalam herba mempunyai sifat-sifat anti-radang yang membantu dalam mengawal artritis. Memakan secara kerap juga dipercayai untuk mempercepatkan proses penyingkiran asid urik, yang dikaitkan dengan gejala-gejala artritis.

Sifat anti-karsinogen

Zheng, Kenney dan Lam dari makmal LKT di Minneapolis, Minnesota telah diekstrak kompaun bernama myristicin, iaitu phenylpropane, dari ekstrak minyak pasli. Siasatan awal myristicin mendedahkan bahawa ia mempunyai sifat-sifat anti karsinogenik. Myristicin ekstrak dari herba yang sedang diuji hanya pada tikus dan permohonan manusia majmuk ini masih dapat dilihat.

Sifat-sifat anti-radang

Pasli secara tradisinya telah digunakan di rantau Mediterranean untuk toothaches, lebam, gigitan serangga dan kulit kasar. Menurut kajian awal yang dilakukan di Universiti King Saud oleh Al-Howiriny et al., pasli memaparkan sifat-sifat anti-radang dan anti hepatotoxicity. Sifat-sifat anti-radang mengurangkan inflammations dalaman, manakala sifat-sifat anti hepatotoxic membantu membersihkan hati.

Merawat Osteoporosis

Pasli adalah berkesan dalam kes-kes osteoporosis dan telah banyak membantu dalam mengekalkan kesihatan tulang. Osteoporosis berlaku disebabkan oleh habis tahap kalsium dalam tulang dan juga disebabkan oleh kekurangan asid amino dipanggil homocysteine. Asid amino ini boleh dipecahkan dengan pengambilan asid folik. Oleh kerana aspek ini, selain daripada produk tenusu dan sayuran, pasli dianggap sebagai salah satu sumber terbaik kalsium. Ia juga mengandungi jumlah asid folik, yang boleh memecahkan homocysteine yang sesuai.

Kesan-kesan diuretik

Beberapa abad sekarang, pasli telah digunakan sebagai diuretik yang membantu mengawal pelbagai penyakit seperti batu buah pinggang, jangkitan saluran kencing dan salur kencing batu. Edema adalah keadaan perubatan di mana pesakit mengekalkan lebih banyak cecair dalam badan berbanding apa dia sepatutnya memegang dalam keadaan normal. Badan swells kerana pengumpulan cecair. Jika engkau oleh keadaan ini, beberapa sudu teh jus pasli boleh memberikan sedikit kelegaan pantas. Akar herba adalah juga sangat berguna dalam batu buah pinggang yang bertindak balas. Menambah Akarnya air mendidih dan minum setiap hari juga dikenali berkesan sebagai pembersih am untuk badan.

Sebelum ini:Manfaat Red Wine bagi penyakit kencing manis dan buah pinggang

Artikel seterusnya:21 makanan diuretik semulajadi menakjubkan dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Pasli

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat