WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat Red Wine bagi penyakit kencing manis dan buah pinggang

2018-04-14 11:19

Manfaat Red Wine bagi penyakit kencing manis dan buah pinggangKhasiat daripada wain merah

Berikut adalah beberapa manfaat kesihatan wain merah yang berkualiti:

Mencegah kanser

Wain merah adalah sumber yang kaya polifenol yang dipanggil resveratrol, yang bertindak sebagai antioksidan. Ia melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan dan wad dari penyakit kronik. Antioksidan ini memainkan peranan penting dalam pencegahan kanser, termasuk Kolorektal dan kanser paru-paru.

Menghalang kehilangan ingatan

Kajian terkini ini mencadangkan bahawa resveratrol yang terdapat dalam wain merah dan anggur merah boleh membantu dalam mencegah kehilangan ingatan berkaitan dengan umur.

Mencegah penyakit kardiovaskular

Menurut dapatan jurnal Nature, wain merah menghalang sintesis endothelin-1. Ia adalah protein bertanggungjawab membina lemak di sepanjang dinding pembuluh darah yang membawa kepada aterosklerosis. Arak juga mempunyai tahap tinggi daripada procyanidins, kelas phenols, yang memainkan peranan dalam pengoksidaan kolesterol LDL (buruk), mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.

Sifat-sifat anti-radang

Persatuan kimia Amerika telah mendapati bahawa phenols yang terdapat dalam wain merah mencegah platelet belat, dengan demikian pengubatan vena-dalam yang boleh occlude lapisan dalaman saluran darah. Ia mempunyai sifat-sifat penipisan darah dan skor yang lebih tinggi berbanding aspirin dalam hal ini. Aspirin biasanya diambil sebagai langkah pencegahan bagi serangan jantung.

redwinePrevents Dementia & Penyakit Alzheimer

Resveratrol dalam wain juga memainkan peranan neuroprotective dan meningkatkan pencemaran plak yang boleh menyebabkan Alzheimer. Ia juga kaunter kemerosotan berkaitan umur neuron.

Kelewatan penuaan

Sekolah perubatan Harvard mengesyorkan satu dos harian resveratrol yang lebih lama dan kehidupan yang lebih sihat.

Mencegah penyakit kencing manis

Wine menghalang komplikasi yang disebabkan oleh tekanan oksidatif semasa bermulanya kencing manis. Ini juga mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular di kalangan pesakit kencing manis 2 jenis.

Menghalang Osteoporosis

Kandungan silikon tinggi wain merah memastikan ketumpatan tulang yang dipertingkatkan dan boleh juga bertindak sebagai pelindung daripada Kesihatan tulang di kalangan wanita menopaus kerana fitoestrogen yang hadir di dalamnya. Estrogen biasanya digunakan dalam terapi penggantian hormon bagi wanita menopaus.

Mengelakkan tekanan darah tinggi

Satu juzuk wain merah, provinol, amat berkesan dalam meredakan darah tinggi synthase-kekurangan nitrik oksida (NO).

Mengurangkan risiko batu buah pinggang

Kajian yang dijalankan oleh sekolah perubatan Harvard menunjukkan kejadian yang berlaku yang mengurangkan batu karang antara peminum biasa daripada satu hidangan sederhana wain setiap hari. Arak juga mengurangkan kejadian batu buah pinggang apabila dimakan secara sederhana.

Mengurangkan reaksi alahan

Wain merah telah terbukti untuk mengurangkan alahan pada sesetengah individu dan merangsang tentangan mereka terhadap alergen.

Sifat diuretik

Seperti lain-lain minuman beralkohol, arak mempunyai sifat diuretik dan rasa keluar toksin dari badan semasa membuang air kecil.

Penjagaan gigi

Menurut kajian, ekstrak biji anggur dan wain merah berpotensi boleh membantu mencegah rongga.

Sumbangan dalam kosmetik

Resveratrol yang terdapat dalam wain juga telah terbukti untuk mengurangkan parut yang disebabkan oleh radiasi dan merupakan komponen pelbagai produk kosmetik dan aplikasi.

Sebelum ini:Faedah-faedah beri emas dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:7 faedah kesihatan pasli yang indah dan penyakit buah pinggang

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat