WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah beri emas dan buah pinggang penyakit

2018-04-14 11:17

Manfaat kesihatan beri emas

Beri emas mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan. Jadi, mari kita lihat dengan lebih dekat di antara mereka secara terperinci.

Kandungan antioksidan

Manfaat paling penting beri emas diperolehi dari kandungan antioksidan yang tinggi mereka, yang membuatkan mereka tambahan pemakanan yang sesuai untuk mencegah penyakit kronik tertentu, termasuk beberapa jenis kanser. Seperti karotenoid dan sebatian polyphenolic, antioksidan yang terdapat di beri emas boleh meneutralkan radikal bebas, sampingan ini merosakkan metabolisme sel yang boleh menyebabkan sel-sel yang sihat untuk berubah menjadi orang-orang yang kanser. Inilah kualiti yang menjadikan emas beri "superfood". Kajian telah menunjukkan bahawa polyphenols boleh menghentikan penyebaran pelbagai jenis kanser, menjadikannya sumber makanan sangat penting dalam banyak bahagian dunia.

Sifat-sifat anti-radang

Emas beri adalah kaya dengan antioksidan yang membantu mengurangkan keradangan. Jika anda mengalami arthritis, gout, sakit otot, sakit kronik atau bahkan buasir, sebatian anti-radang dalam buah beri boleh melegakan syarat-syarat ini dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan. Beri emas meningkatkan kesihatan jantung dengan mengurangkan keradangan dan arteri saluran darah dan mencegah perkembangan aterosklerosis dan penyakit jantung koronari. Ini secara berkesan merendahkan tekanan darah serta, yang seterusnya mengurangkan gejala-gejala tekanan darah tinggi dan memberikan kelegaan untuk jantung anda.

Penurunan berat badan

Sebagai makanan rendah kalori (hanya 53 kalori setiap 100 gram), beri emas adalah satu pilihan yang menarik untuk orang-orang yang cuba mengurangkan berat badan. Buah-buahan kecil ini memberikan peratusan besar daripada nutrien harian anda, tetapi tidak menyumbang apa-apa negatif lemak atau kalori untuk pengambilan keseluruhan, membantu untuk mengekalkan berat badan anda kehilangan matlamat di landasan yang betul!

Keseimbangan kolesterol

Walaupun ramai orang yang berfikir lemak sebagai komponen negatif, hakikatnya, manusia memerlukan pelbagai jenis asid lemak penting untuk proses-proses yang banyak di dalam badan berfungsi dengan baik. Sebagai contoh, asid oleik dan linoleik dalam emas beri mengurangkan jumlah kolesterol LDL (kolesterol yang tidak baik) dalam badan kita dan mengemba keseimbangan kolesterol untuk memastikan jantung sihat.

Pencegahan kanser

Anda sering tidak mendengar tentang withanolides perbincangan makanan kesihatan, kerana mereka jarang, tetapi mereka boleh ditemui di beri emas. Sebatian organik ini unik, sama seperti yang terdapat dalam ginseng, adalah antioksidan kuat dan ejen-ejen anti-radang yang boleh merangsang ke atau kematian sel automatik. Mereka boleh juga melambatkan atau malah mengundurkan penyebaran sel-sel kanser di seluruh badan.

Mengawal kencing manis

Di antara Kata majmuk yang ditemui di beri emas boleh memperlahankan kerosakan dan pengambilan gula ringkas daripada karbohidrat. Ini bermakna bahawa badan dan aliran darah tidak dibanjiri dengan gula, dan reseptor insulin dikawal selia dengan betul. Turun naik mendadak gula di dalam darah adalah punca utama penyakit kencing manis dan boleh menjadi amat berbahaya bagi orang-orang yang mengalami keadaan ini, bererti bahawa beri emas adalah satu kaedah pencegahan yang berkesan dan rawatan untuk penyakit kencing manis jenis II.

Memperbaiki hati & Kesihatan buah pinggang

Walaupun laluan sebenar untuk manfaat ini tidak difahami sepenuhnya, salah satu withanolides yang ditemui di beri emas telah dikaitkan dengan pengurangan parut hati [8] dan pembalikan hati kemusnahan. Selain itu, emas beri dipautkan kepada kesihatan buah pinggang yang optimum kerana ia membantu untuk menghapuskan toksin dengan merangsang kencing dan mengepam keluar lemak yang berlebihan, garam, dan toksin daripada sistem limfa.

goldenberriesinfo

Memperbaiki penglihatan

Kerana tinggi kandungan carotenoid yang ditemui di beri emas, mereka sering disyorkan untuk meningkatkan kesihatan mata anda. Karotenoid menghapuskan tekanan oksidatif pada sistem ocular, menghalang pembangunan katarak dan memperlahankan tercetusnya degenerasi makular, menjaga penglihatan anda di atas yang berfungsi sebagai umur anda.

Meningkatkan imuniti

Tahap penting vitamin C (hampir 15% daripada pengambilan harian yang disyorkan) dalam satu hidangan tunggal beri emas menjadikan mereka buah-buahan yang sangat penting untuk sistem imun. Vitamin C (asid askorbik) merangsang penghasilan sel-sel darah putih dan juga mempunyai sifat antioksidan tertentu. Selain itu, ianya merupakan komponen utama dalam penghasilan kolagen yang membantu dalam membaiki dan menghasilkan sel-sel, tisu-tisu, organ-organ dan salur darah.

Perkataan perhatian: Elakkan makan Kerabu beri emas seperti yang boleh beracun. Juga memilih beri liar adalah tidak digalakkan. Jika anda mengalami Alergi yang untuk beri lain, pastikan anda bercakap dengan doktor anda sebelum mengambil mereka. Kerana emas beri lebih berkait rapat dengan tumbuh-tumbuhan nightshade daripada ceri atau beri lain, potensi alahan adalah sama.

Sebelum ini:Manfaat daripada bir bagi penyakit buah pinggang dan kencing manis

Artikel seterusnya:Manfaat Red Wine bagi penyakit kencing manis dan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Beri emas

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat