WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat daripada bir bagi penyakit buah pinggang dan kencing manis

2018-04-14 11:14

Manfaat daripada bir bagi penyakit buah pinggang dan kencing manisManfaat kesihatan bir

Manfaat kesihatan bir menjadi menonjol jika dimakan dalam jumlah yang sederhana. Sesetengah daripada mereka termasuk yang berikut:

Mencegah kanser

Xanthohumol dipanggil sebatian flavonoid didapati dalam hop yang biasa digunakan dalam gelombang bir. Ia telah dilihat memainkan peranan penting dalam chemoprevention kanser, termasuk kanser prostat. Menurut Bio-Perubatan, ia juga merupakan sumber baik polyphenols, oleh kerana bijirin yang digunakan untuk penapaian. Ia telah terbukti berkesan dalam melawan kanser, seperti wain merah.

Melindungi jantung

Bir mengandungi vitamin B6 yang melindungi terhadap penyakit jantung dengan menghalang kebanjiran homocysteine dikenali sebagai satu sebatian. Ia mempunyai kesan yang thinning darah dan mencegah pembentukan beku yang menyebabkan tersumbat dalam arteri koronari. Penggunaan yang sederhana juga mengurangkan risiko radang, punca aterosklerosis, kolesterol dan plak yang membina di atas dinding arteri dan salur darah.

Meningkatkan ketumpatan tulang

Pengambilan sederhana dipaparkan untuk meningkatkan ketumpatan tulang, sekali gus mengelakkan risiko patah tulang dan osteoporosis.

Kawalan kencing manis

Kajian telah dikaitkan penggunaan bir sederhana dengan kekerapan yang lebih rendah diabetes jenis 2.

Mencegah Anemia

Bir merupakan sumber baik vitamin B12 dan asid folik, kekurangan yang boleh menyebabkan anemia. Vitamin B12 juga adalah penting untuk mengekalkan pertumbuhan normal, baik ingatan dan penumpuan.

Merendahkan tekanan darah

Peminum bir yang biasa didapati mempunyai tekanan darah yang lebih rendah, berbanding dengan orang-orang yang mengambil jumlah yang sama wain atau roh-roh yang lain.

Kelewatan penuaan

Bir meningkatkan potensi dan kesan vitamin E, yang merupakan antioksida yang utama di dalam badan. Ia adalah satu bahagian penting dalam mengekalkan kulit yang sihat, manakala juga melambatkan proses penuaan.

Menghalang batu karang

Pengambilan kerap jumlah sederhana bir mempengaruhi paras kolesterol dan mengurangkan kepekatan hempedu, membawa kepada mengurangkan risiko mendapat batu karang.

Menghalang Dementia

Penggunaan bir juga meningkatkan tahap "kolesterol baik" sebanyak 10-20%, lantas mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan dementia.

Meningkatkan penghadaman

Bir dipaparkan untuk memiliki beberapa hartanah pencernaan, iaitu termasuk rangsangan gastrin, asid gastrik, cholecystokinin dan enzim pankreas.

Mengurangkan risiko batu buah pinggang

Bir adalah tinggi dalam kalium dan magnesium, justeru mengurangkan risiko batu buah pinggang. Silikon yang hadir di dalamnya mudah diserap oleh tubuh untuk melindungi terhadap osteoporosis.

Tekanan meniup

Seperti lain-lain minuman beralkohol, bir ditunjukkan bagi mengurangkan tekanan dan memudahkan tidur.

Diuretik kualiti

Bir bertindak sebagai diuretik dan dengan ketara meningkatkan kencing. Ini memudahkan peningkatan pembuangan toksin dan bahan-bahan buangan daripada badan.

beerinfo02

Membersihkan saluran gastrousus

Bir adalah sumber yang baik gentian larut yang menggalakkan kesihatan am. Ini termasuk yang baik untuk jantung, serta membantu untuk membersihkan trek pencernaan.

Ini merumuskan beberapa manfaat kesihatan penggunaan bir yang apabila diambil secara sederhana. Penggunaan terhad juga memastikan bahawa pengambilan kalori dari itu tidak menjejaskan kesihatan negatif.

Sebelum ini:Faedah-faedah teh Kuda untuk penyakit buah pinggang dan kencing manis

Artikel seterusnya:Faedah-faedah beri emas dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis Bir

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat