WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat jus Calamansi bagi penyakit buah pinggang dan kencing manis

2018-04-14 11:10

Manfaat jus Calamansi bagi penyakit buah pinggang dan kencing manisKebaikan jus Calamansi

Kelebihan utama jus calamansi termasuk keupayaannya meningkatkan sistem imun, melegakan keasidan di dalam perut, membantu dalam penurunan berat badan, merangsang pertumbuhan dan membaiki, peluntur kulit, menyahtoksin badan, merendahkan kolesterol, menguruskan penyakit kencing manis dan merawat pernafasan jangkitan, antara lain.

Kawalan paras kolesterol

Bukti anekdot dan beberapa kajian telah mendapati bahawa jus ini boleh membantu anda menurunkan paras kolesterol anda, yang merupakan langkah penting ke arah penurunan berat badan dan mengelakkan Sindrom metabolik. Ia juga boleh membantu mengurangkan risiko anda aterosklerosis, serangan jantung dan strok.

Meningkatkan imuniti

Penuh dengan vitamin C dan nutrien berfaedah lain, jus calamansi telah digunakan sebagai penggalak imun bergenerasi. Ia boleh merangsang pengeluaran sel darah putih dan mengimbangi kesan negatif radikal bebas, terima kasih kepada sifatnya yang antioksidan dan anti.

Mengurangkan keasidan

Walaupun paras tinggi asid sitrik dan keasidan daripada buah-buahan ini, ramai orang minum ia sebagai bahan yang menenangkan untuk perut. Ia boleh menurunkan paras keradangan apabila dimakan secara sederhana, rendah risiko anda membangunkan ulser dan melindungi anda daripada penyakit refluks asid.

Menggalakkan penghasilan kolagen

Vitamin C adalah elemen yang penting dalam pengeluaran kolagen, iaitu kompaun yang diperlukan untuk mewujudkan [5] setiap tisu, serat otot dan sel dalam badan. Jus ini boleh menghantar ledakan asid askorbik yang akan meningkatkan keupayaan badan anda untuk berkembang, serta membaiki kerosakan akibat kecederaan, penyakit atau pembedahan.

Kawalan kencing manis

Sejumlah besar kajian telah dilakukan tentang kesan gula darah-perantara [6] jus calamansi. Ia boleh membantu mengawal pelepasan glukosa dan insulin ke dalam aliran darah, yang merupakan berita yang sangat baik bagi mereka yang menghidap kencing manis atau mereka berisiko mendapat penyakit itu.

Penurunan berat badan

Jus ini tropika adalah legenda bagi kesan ke atas penurunan berat badan, kerana ia mempunyai keupayaan untuk bukan sahaja meningkatkan metabolisme malah juga menghapuskan banyak toksin di dalam badan yang boleh menyumbang kepada simpanan lemak. Dengan meningkatkan kelajuan metabolik, jus ini boleh memperbaiki pasif lemak-rakaman sepanjang hari, manakala detoksifikasi tubuh akan membantu semua organ anda sistem berjalan lebih lancar dan berfungsi dengan baik, membantu dalam pembakaran kalori. Dengan mengurangkan simpanan lemak, anda akan mempunyai lebih banyak tenaga yang boleh digunakan dan pembentukan lemak kurang tisu adipos. Ramai orang minum segelas jus calamansi setiap pagi untuk merangsang tubuh dan mencapai matlamat kehilangan berat badan.

Meningkatkan kesihatan pernafasan

Tahap asid sitrik yang kuat dalam jus calamansi membantu mengurangkan kahak dan mukus, di mana jangkitan yang selalunya hidup dan tersebar, manakala juga melegakan keradangan tekak dan trek pernafasan.

Penjagaan kulit

Seluruh Asia, orang gunakan jus calamansi pada kulit mereka, yang berfungsi seperti agen pelunturan yang semula jadi. Selain membersih kulit kecacatan atau perubahan warna, ia juga boleh memberikan antioksidan pada kulit yang akan menghalang kedutan dan lain-lain tanda-tanda penuaan.

Menyahtoksin badan

Dikenali untuk merangsang kencing dan mengusir buah pinggang, jus calamansi boleh berkuasa detoksifikasi ejen, menguatkan fungsi hati, buah pinggang dan pundi hempedu anda untuk membantu anda menghapuskan toksin yang berlebihan di dalam badan.

Sebelum ini:Manfaat daripada anggur untuk penyakit buah pinggang dan kencing manis

Artikel seterusnya:Faedah-faedah teh Kuda untuk penyakit buah pinggang dan kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis Jus Calamansi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat