WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat Horsetail dan buah pinggang penyakit

2018-04-14 10:57

Manfaat Horsetail dan buah pinggang penyakitManfaat kesihatan Horsetail

Horsetail mempunyai banyak manfaat kesihatan yang menakjubkan. Marilah kita berbincang secara terperinci di bawah.

Mencegah kanser

Salah satu kawasan paling menarik mengenai horsetail penyelidikan yang berkaitan dengan kanser, sebagai antioksidan yang ditemui dalam horsetail ekstrak menunjukkan kesan yang ketara terhadap radikal, hasil sampingan yang merbahaya pernafasan selular yang boleh menyebabkan keradangan, sakit, memakai keluar daripada organ-organ, dan penyakit-penyakit degeneratif. Kehadiran antioksidan juga menghalang radikal bebas daripada menyebabkan sel-sel yang sihat untuk berubah menjadi orang-orang yang kanser. Kajian ini adalah di dalam peringkat awal, tetapi keputusan setakat adalah cerah.

Meningkatkan imuniti

Antara sifat-sifat lain horsetail termasuk antibakteria dan antiseptik, makna yang ekstrak boleh melindungi bayi daripada pencerobohan asing patogen dan bahan-bahan yang boleh menjejaskan sistem imun kita. Ini adalah terutamanya berkesan apabila anda telah tercedera atau pulih dari penyakit, kerana jangkitan boleh menjadi lebih teruk apabila ia menyerang sistem imun telah lemah.

Melegakan keradangan

Jika anda kerap mengalami sakit bengkak dan keradangan di bahagian-bahagian badan anda, sama ada disebabkan oleh kecederaan, artritis, gout, atau apa-apa keadaan lain, menambah horsetail teh atau makanan tambahan kepada regimen kesihatan anda boleh menjadi besar digunakan. Sebatian aktiviti analgesik dan anti-radang yang ditemui di horsetail cepat boleh meringankan gejala tersebut dan membawa anda kembali pada kaki anda.

Menguatkan tulang

Silikon adalah salah satu daripada mineral jarang ditemui yang diperlukan oleh badan kita dan terdapat sedikit sumber boleh diakses dalam diet kita, yang adalah mengapa anda selalu mendapati ia dalam bentuk tambahan. Walau bagaimanapun, horsetail mempunyai kepekatan tinggi secara semula jadi daripada silikon, yang merupakan satu elemen penting dalam melindungi ketumpatan mineral tulang dan integriti semakin kita berusia. Jika anda mempunyai risiko tinggi osteoporosis atau sudah mengalami kemerosotan tulang, kemudian menambah horsetail kepada diet anda adalah satu penyelesaian yang mudah untuk melambatkan penurunan, dan malah berbalik pada kes-kes tertentu!

Sedangkan kenaikan

Idea minda kita 'mula pergi' boleh menjadi pemikiran menakutkan, jadi ia adalah penting untuk melindungi kuasa sedangkan anda serta mungkin. Kesan-kesan antioksidan horsetail dan telah dikaitkan dengan kebolehan kognitif yang lebih tinggi dalam kajian makmal, mungkin disebabkan peningkatan kecekapan laluan neural apabila radikal akan disingkirkan dari sistem. Ini bermakna bahawa horsetail bukanlah hanya merangsang otak herba, tetapi ia boleh melindungi anda daripada gangguan kognitif seperti Penyakit Alzheimer dan dementia semakin kita berusia.

Isu-isu pernafasan

Jika anda mengalami isu-isu pernafasan seperti tersumbat atau selsema yang kerap, minum teh horsetail boleh menjadi satu penyelesaian yang indah. Ia bertindak sebagai satu expectorant, penjelasan mukus dan kahak di mana bakteria boleh menyerah dan berkembang, sambil juga membantu menguatkan sistem imun dan melegakan keradangan, menyebabkan bantuan pernafasan.

Penjagaan kulit

Ekstrak horsetail biasanya ditemui di pelbagai krim dan produk-produk kecantikan yang organik, sebagai campuran unik dan kompleks antioksidan, anti-radang, silika, dan agen-agen penjagaan kulit sebatian lain, yang kuat. Jika anda ingin mengurangkan kemerahan bisul atau jerawat, menghilangkan ekzema atau psoriasis atau mencegah penuaan pramatang, ekstrak horsetail mengandungi semua komponen yang perlu untuk berbuat demikian.

Merawat kencing manis

Penyelidikan telah berhubung penggunaan suplemen horsetail dan teh untuk lebih seimbang tahap insulin dalam badan, iaitu penurunan pesat gula darah apabila perlu. Walaupun ini adalah satu kaedah yang berkesan dalam pengurusan penyakit kencing manis, ia sepatutnya hanya digunakan untuk masa yang singkat, atau apabila benar-benar perlu. Ia boleh mempunyai kesan jangka panjang yang serius jika digunakan untuk lebih daripada dua bulan berturut-turut.

Kesihatan buah pinggang

Mengawal kencing dan penghapusan toksin adalah amat penting untuk kesihatan secara keseluruhan, dan ekstrak horsetail boleh membantu untuk mencapai bahawa. Sambungan telah dibuat antara penggunaan horsetail dan penyingkiran asid urik bertambah. Asid urik adalah apa yang mencipta batu buah pinggang yang sakit, yang boleh menyebabkan buah pinggang untuk bekerja inefficiently. Oleh itu, dengan meningkatkan perkumuhan semulajadi asid ini, terdapat kebanjiran tiada dan Kesihatan buah pinggang anda dilindungi.

Rawatan rambut

Campuran kaya mineral dan sebatian organik dalam horsetail telah juga membuat ia elemen yang popular dalam produk penjagaan rambut, iaitu meningkatkan kekuatan rambut serta meningkatkan kesihatan. Anda boleh mengurangkan keguguran rambut, menguatkan folikel rambut dan bahkan meningkatkan berselerak dan Kasut daripada rambut anda dengan menggunakan ekstrak horsetail dalam produk penjagaan rambut anda.

Sebelum ini:Manfaat jus betik dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Manfaat jus tebu untuk penyakit buah pinggang dan kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang Horsetail

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat