WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat daripada kentang dan buah pinggang penyakit

2018-04-13 17:23

Manfaat kesihatan kentang

Manfaat kesihatan kentang termasuk yang berikut:

Menggalakkan kenaikan berat badan

Kentang terutamanya diperbuat daripada karbohidrat dan mengandungi protein yang sangat sedikit. Ini menjadikan mereka satu diet yang sesuai untuk orang kurus dan nipis yang sedaya upaya ingin meletakkan berat badan. Kandungan vitamin termasuklah vitamin C dan B-kompleks, yang juga membantu dalam penyerapan karbohidrat yang betul. Itulah salah satu sebab yang kentang membentuk sebahagian besar diet sumo wrestlers, serta atlet-atlet lain yang memerlukan simpanan tenaga yang besar untuk bersaing!

Mudah dihadam

Sejak kentang kebanyakannya mengandungi karbohidrat, mudah dihadam dan mereka juga memudahkan penghadaman. Ini menjadikan mereka diet yang baik untuk bayi atau orang-orang yang tidak dapat mencerna makanan keras, tetapi memerlukan tenaga. Walau bagaimanapun, ingat bahawa makan terlalu banyak daripada mereka pada asas tetap boleh menyebabkan keasidan dari semasa ke semasa. Kentang juga mengandungi sejumlah besar fiber atau pelawas, yang lebih dalam kentang mentah dan orang-orang yang sejuk daripada orang-orang yang rebus atau panas. Ini merangsang gerakan peristalsis dan meningkatkan rembesan jus gastrik, yang memudahkan penghadaman dan mencegah keadaan seperti sembelit sambil melindungi badan dari syarat-syarat yang serius seperti kanser Kolorektal. Serat juga bersambung dengan mengikis kolesterol dalam arteri dan salur darah, seterusnya memperbaiki kesihatan jantung.

Penjagaan kulit

Vitamin C dan B-kompleks, serta mineral seperti kalium, magnesium, fosforus, dan zink, yang baik untuk kulit. Selain itu, pulpa yang diperolehi dari crushed kentang mentah, apabila dicampurkan dengan madu, boleh bekerja dalam kulit dan muka pek. Ini juga membantu mengubati jerawat dan tompok-tompok pada kulit. Sekali lagi, pulpa ini, jika digunakan luaran pada terbakar, menyediakan pelepasan cepat dan penyembuhan yang lebih cepat. Kentang yang dihancurkan dan air walaupun di mana mereka telah telah dibasuh adalah sangat baik untuk yang lembab dan kering kulit gelap, terutamanya di siku.

Merawat Scurvy

Vitamin C yang hadir dalam kentang boleh membantu mencegah penyakit ini, disebabkan oleh kekurangan vitamin C. Ia disifatkan oleh sudut retak bibir, gusi mampung dan pendarahan dan jangkitan virus yang kerap. Walaupun ia tidak ditemui di negara-negara dunia pertama dan kedua kerana mereka mempunyai akses yang tersedia untuk vitamin C, ia masih wujud di negara-negara tertentu di dunia, supaya kehadiran prolifik kentang membantu masalah ini.

Merawat penyakit sendi

Terdapat dua bahagian untuk kesan kentang pada keadaan ini. Vitamin seperti kalsium dan magnesium membantu memberikan kelegaan daripada reumatisme. Selain itu, air yang diperolehi dari mendidih kentang boleh melegakan kesakitan dan radang reumatisme. Walau bagaimanapun, disebabkan kanji yang tinggi dan kandungan karbohidrat, mereka cenderung untuk meningkatkan berat badan yang mungkin mempunyai kesan buruk ke atas orang-orang reumatik.

Mengurangkan keradangan

Kentang yang amat berkesan dalam mengurangkan keradangan, dalaman dan luaran. Kerana mereka yang ringan, mudah dihadamkan, dan mempunyai banyak vitamin C (antioksidan yang sangat baik yang membaiki tisu Haus dan lusuh,), kalium, dan vitamin B6, mereka boleh melepaskan apa-apa keradangan dalam usus dan sistem penghadaman. Mereka adalah elemen pemakanan yang sangat baik bagi mereka yang mempunyai ulser mulut juga. Oleh itu, orang-orang yang mengalami arthritis dan gout boleh menggunakan kentang untuk mereka kesan anti-radang. Walau bagaimanapun, kentang boleh menambah berat badan, yang memburukkan lagi keadaan ini, dan biasanya dimakan dengan daging dan lain-lain makanan yang kaya dengan yang lebih teruk gout, keseimbangan halus mesti yang melanda.

Mencegah kanser

Sesetengah jenis kentang, khususnya merah dan russet orang-orang, mengandungi tahap tinggi [9] flavonoid antioksidan dan vitamin A, seperti Zeaxanthin sangat penting untuk dan carotenes, dan mereka boleh melindungi anda terhadap pelbagai jenis kanser. Selain itu, satu kajian pada Penyelidikan Pertanian telah menunjukkan bahawa kentang mengandungi sebatian yang dipanggil quercetin, yang telah terbukti mempunyai sifat-sifat anti-kanser dan anti tumor. Akhirnya, paras tinggi vitamin A dan C, kedua-duanya mempunyai sifat antioksidan yang boleh melindungi badan anda daripada kesan-kesan buruk daripada kanser.

Tekanan darah yang lebih rendah

Kerana tekanan darah tinggi boleh berlaku atas beberapa sebab termasuk kencing manis, ketegangan, senak, keseimbangan nutrien, diet, dan lain-lain lagi, rawatan yang berbeza yang diperlukan. Nasib baik, kentang boleh mengurangkan beberapa sebab yang mungkin dan boleh digunakan untuk melegakan tekanan darah tinggi [10] disebabkan oleh ketegangan. Mereka juga boleh merawat senak kerana banyak vitamin C dan serat dalam masa, tetapi mereka harus dielakkan jika tekanan darah tinggi adalah disebabkan oleh penyakit kencing manis. Gentian hadir di dalamnya telah banyak membantu dalam mengurangkan tahap kolesterol dan memperbaiki fungsi insulin di dalam badan, yang membantu merendahkan tekanan darah. Ini adalah kerana terdapat hubungan langsung antara tekanan darah dan paras glukosa di dalam darah; insulin membantu mengawal tahap glukosa itu. Selain itu, kalium yang ditemui dalam kentang (46% daripada keperluan harian setiap hidangan) merendahkan tekanan darah, kerana ia berfungsi sebagai sebuah vasodilator.

Otak berfungsi dengan baik

Otak berfungsi dengan baik bergantung sebahagian besarnya pada paras glukosa, bekalan oksigen, pelbagai komponen vitamin B kompleks dan sesetengah hormon, asid amino dan asid lemak Manfaat daripada kentang dan buah pinggang penyakitseperti omega-3. Kentang memenuhi hampir semua keperluan yang dinyatakan di atas. Mereka yang tinggi karbohidrat, dan seterusnya mengekalkan tahap glukosa dalam darah yang baik. Ini menghalang otak daripada membiarkan rayap keletihan dan anda aktiviti kognitif dan prestasi yang tinggi. Seterusnya, otak memerlukan oksigen yang dibawa oleh Sabit di dalam darah; juzuk yang utama adalah besi.

Kentang mengandungi besi juga. Oleh itu, mereka membantu menghantar oksigen ke otak juga. Terdapat pelbagai jenis vitamin dan mineral dalam kentang yang positif akan mempengaruhi fungsi otak, termasuk fosforus, zink dan vitamin B kompleks. Sifat-sifat vasodilating kalium juga telah disambung kepada rangsangan daripada fungsi otak disebabkan oleh aliran darah yang bertambah kepadanya.

Mengelakkan penyakit jantung

Selain itu vitamin (B-kompleks dan C), mineral dan pelawas, kentang juga mengandungi bahan-bahan tertentu yang dikenali sebagai karotenoid (lutein dan Zeaxanthin sangat penting untuk). Karotenoid yang bermanfaat untuk kesihatan jantung dan fungsi organ dalaman yang lain. Sekali lagi, kerana kentang meningkatkan paras glukosa di dalam darah dan penggunaan lebihan mereka boleh menyebabkan obesiti, yang meletakkan tekanan pada jantung anda, anda mesti berhati-hati tentang berapa kerap anda gunakan kentang untuk manfaat kesihatan ini. Kaedah ini [12], mencegah penyakit jantung adalah tidak digalakkan untuk orang gemuk atau pesakit kencing manis.

Merawat batu buah pinggang

Batu buah pinggang, juga dikenali sebagai renal calculi, disebabkan sebahagian besarnya disebabkan peningkatan tahap asid urik di dalam darah. Dalam hal ini, makanan tinggi protein hendaklah mengelak, terutamanya haiwan protein seperti daging, ayam Belanda, udang, ikan, telur, dan susu, serta bayam, pisang mentah, gram hitam dan kacang tertentu, yang secara drastik meningkatkan tahap asid urik di dalam darah. Besi dan kalsium juga menyumbang kepada pembentukan batu-batu. Kentang akan kaya dengan kedua-dua itu jadi secara logiknya, mereka tidak akan muat di sebagai langkah pencegahan bagi batu buah pinggang, tetapi ia juga mengandungi magnesium, yang menghalang pengumpulan atau pemendapan kalsium (kalsifikasi) di buah pinggang dan lain-lain tisu, sekali gus membuktikan bermanfaat untuk rawatan renal calculi.

Merawat cirit-birit

Kentang adalah komponen yang sangat baik untuk Diet kaya dengan tenaga bagi mereka yang menghidap cirit-birit kerana mereka adalah mudah untuk mencerna dan mengandungi pelawas yang ringan. Walau bagaimanapun, Makan kentang yang terlalu banyak boleh menyebabkan cirit-birit kerana kemasukan kanji yang berlebihan.

Faedah-faedah lain

Jus kentang adalah satu sikap yang baik untuk terbakar, lebam, sprains, masalah kulit, ulser, kesan-kesan yang disebabkan oleh dadah, kanser prostat, kanser Rahim dan pembentukan sista atau ketumbuhan.

Sebelum ini:Kesan-kesan sampingan benih Sunflower dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Manfaat jus betik dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Kentang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat