WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah teh Ceylon dan buah pinggang penyakit

2018-04-13 17:00

Faedah-faedah teh Ceylon dan buah pinggang penyakitTerdapat faedah yang mengagumkan teh ceylon, termasuk keupayaannya untuk membantu dalam penurunan berat badan, melindungi daripada penyakit, meningkatkan kesihatan jantung, meningkatkan tahap tenaga, menguatkan sistem imun, memperbaiki penampilan kulit, gejala-gejala diabetis yang sederhana, dan mencegah batu buah pinggang.

Khasiat teh Ceylon

Mari kita lihat dengan lebih dekat sebahagian daripada manfaat kesihatan teh ceylon.

Penurunan berat badan

Salah satu hal terbaik tentang teh ceylon adalah keupayaan untuk merangsang metabolisme, menjadikannya alat yang berharga bagi orang-orang yang cuba untuk menurunkan berat badan. Oleh mempercepatkan metabolisme, badan anda secara semulajadi membakar lemak lebih cepat, walaupun jika anda tidak mengubah aspek-aspek lain dari regimen anda gaya hidup atau bersenam. Ini bermakna bahawa dengan memberi satu rangsangan pagi dengan teh ceylon metabolisme anda, anda akan mempunyai lebih banyak tenaga untuk aktiviti-aktiviti yang lebih banyak, yang boleh meningkatkan lagi usaha membakar kalori anda!

Meningkatkan imuniti

Di seluruh negara, teh ceylon boleh membantu memajukan sebuah badan yang sihat, yang bermula dengan sistem imun. Dengan meningkatkan masa tindak balas sistem imun kepada patogen dan ejen asing, teh ceylon boleh mempersiapkan badan untuk melawan penyakit. Selain itu, antioksidan yang ditemui dalam teh ceylon umumnya mengurangkan tekanan oksidatif dan kehadiran radikal bebas dalam badan, yang boleh membantu sistem imun fokus pada perkara-perkara penting, seperti penyimpanan anda dilindungi daripada jangkitan!

Melindungi hati

Teh Ceylon memiliki jumlah potassium, yang merupakan elemen yang penting untuk kesihatan jantung kerana ia berfungsi sebagai sebuah vasodilator yang boleh diukur. Ini bermakna bahawa ia melegakan ketegangan dalam pembuluh darah dan arteri, membolehkan anda tekanan darah menurun ke tahap normal, sihat dan mengurangkan tekanan pada jantung anda. Secawan teh ceylon untuk memulakan setiap hari, bersama-sama dengan kalium yang kaya dengan buah-buahan seperti pisang, boleh melakukan keajaiban bagi kesihatan jantung anda jangka panjang.

Meningkatkan tenaga

Sri Lanka dulu negara menghasilkan kopi yang utama, tetapi banyak infrastruktur telah berpindah ke membuat teh. Walau bagaimanapun, teh ceylon dan Sri Lanka kopi berkongsi ciri-ciri yang penting – kafein. Dengan menyediakan badan anda dengan dosis sihat kafein, teh ini boleh meningkatkan keadaan kognitif dan perhatian anda, dan juga menarik anda daripada kemerosotan tenaga pagi itu. Jika anda minum pada kadar yang tetap, mungkin 2-3 cawan sepanjang hari, anda juga akan mengelakkan kemalangan dahsyat kafein yang anda selalu terima daripada kopi.

Penjagaan kulit

Sesetengah antioksidan yang telah dikenalpasti dalam teh ceylon khusus dikaitkan dengan mengurangkan kehilangan kolagen pada kulit dengan menghalang tekanan oksidatif dalam sel-sel sekitarnya. Kolagen adalah penting untuk keanjalan kulit, iaitu mencegah penampilan kedutan dan menghalang kulit tegang dan kuat. Dengan menghalang stres dengan cara ini, anda boleh mengelakkan penuaan pramatang, menghapuskan kedutan sial tersebut dan juga menggalakkan kulit yang sihat tanpa cacat cela.

Menghilangkan batu buah pinggang

Penyelidikan telah berhubung penggunaan teh hitam penurunan risiko membangunkan batu buah pinggang. Ini dipercayai untuk disambungkan kepada kedua-dua kandungan kafein dan antioksidan yang hadir dalam pelbagai teh ajaib lazat dan bermanfaat ini!

Mengawal gejala kencing manis

Minum teh ceylon telah terbukti untuk mengurangkan tahap glukosa darah, yang adalah penting bagi orang-orang yang menderita akibat penyakit kencing manis. Dengan membantu mengawal tahap glukosa dan insulin dalam badan, teh ceylon boleh menghalang pancang dan titisan yang boleh menjadi berbahaya bagi orang-orang yang berjuang dengan penyakit kencing manis.

Mencegah penyakit kronik

Banjaran antioksidan menakjubkan yang memiliki teh ceylon menjadikan ia satu bantuan yang kuat kepada kesihatan manusia dengan pelbagai cara. Secara khusus, theaflavins dan thearubigins yang ditemui dalam teh ini dikenali untuk terus mengatasi barah dan boleh menghalang mutasi sel dan tekanan oksidatif. Untuk mengelakkan penyakit kronik, seperti kanser, teh ceylon boleh besar garis Pertahanan untuk meningkatkan responsif sistem imun anda.

Perkataan perhatian: oleh kerana kandungan kafein yang ditemui dalam teh ini ketara, ia tidak disyorkan bahawa wanita hamil mengambil, kerana ini boleh membawa kepada komplikasi semasa hamil, bukan untuk menyebut hakikat bahawa kebanyakan bayi tidak dapat memproses kafein dalam utero. Selain itu, jika anda mempunyai masalah kebimbangan, menambah kafein untuk diet anda bukan pilihan terbaik. Walau bagaimanapun, dalam dos rendah-kafein (steeping untuk jangka masa singkat), ceylon teh boleh membantu untuk menghapuskan beberapa faktor yang mungkin menyebabkan anda stres. Seperti biasa, ia adalah terbaik untuk bercakap dengan doktor anda sebelum menambah rawatan herba yang baru kepada pemakanan normal atau regimen kesihatan anda.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dan cuka nilai pemakanan

Artikel seterusnya:Manfaat & kesan sampingan Palo Azul teh dan Kesihatan buah pinggang & kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang Pemakanan Ceylon teh

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat