WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Kesan-kesan sampingan kunyit dan buah pinggang penyakit

2018-04-13 16:54

Kesan-kesan sampingan kunyit dan buah pinggang penyakitTerdapat beberapa kesan sampingan jika anda mengambil berlebihan kunyit, seperti risiko yang lebih tinggi batu buah pinggang, masalah pencernaan dan reaksi alahan. Apabila dimakan secara sederhana, Walau bagaimanapun, kunyit jarang mempunyai sebarang kesan sampingan.

Batu buah pinggang – sejak kunyit diketahui mengandungi tahap sederhana oxalate, ia boleh menyumbang kepada pembangunan batu buah pinggang apabila digunakan dalam kepekatan yang sangat tinggi.

Penghadaman – jika anda mengambil lebih daripada dua kali saranan harian, sembelit, kembung, kembung dan kekejangan boleh berlaku.

Alahan – walaupun alahan kepada kunyit yang jarang berlaku tetapi jika anda mengambil ia di tahap yang tinggi, ia tidak mustahil untuk mengalami sakit kepala dan loya, serta keradangan kulit yang terkemuka.

5 cara-cara untuk mengambil kunyit

Bagaimana untuk mengambil kunyit?

Jika anda sedang mencari cara-cara baru untuk mengambil kunyit, cuba rempah ini dalam bentuk akar, atau sebagai serbuk, rasa, tambahan atau teh. Manakala kepekatan mungkin berbeza ,kebanyakan kesan-kesan berfaedah akan serupa.

Borang akar

Borang ini kunyit boleh digunakan secara fleksibel dalam banyak makanan , dalam bentuk dicukur atau dicincang, kedua-dua untuk rasa dan tanpa nilai.

Serbuk

Ini adalah bentuk paling umum anda mencari kunyit dalam, dan tepung ini digunakan sebagai satu rempah untuk sup, gulai dan kari, menyediakan menggigit masam, pedas, serta rangsangan yang sihat untuk makan apa-apa.

Tambahan

Kesan ketara yang kunyit boleh mempunyai sistem anda , ramai orang memilih untuk mengambil makanan tambahan yang pekat, yang boleh didapati di kebanyakan makanan kesihatan dan import Kedai-kedai.

Teh

Anda boleh gunakan serbuk kunyit atau kunyit akar untuk minuman teh kuat dan rasa. Bagi orang yang mempunyai masalah gastrousus, respiratori atau keradangan, inilah yang sangat popular harian tambahan untuk diet mereka.

Rasa

Ini adalah satu bentuk tertumpu kunyit yang biasanya isi di dalam mulut, dalam yang bermulut manis atau bercampur dengan air. Rasa ini dibuat dengan menyelami kunyit dalam alkohol, dan hendaklah, oleh sebab itu, digunakan menyempitkannya.

Sebelum ini:6 mengejutkan manfaat daripada mesiu teh hijau dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dan cuka nilai pemakanan

Tag: Kunyit dan penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat