WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

6 mengejutkan manfaat daripada mesiu teh hijau dan penyakit buah pinggang

2018-04-07 16:21

6 mengejutkan manfaat daripada mesiu teh hijau dan penyakit buah pinggangKhasiat teh hijau mesiu

Anda perlu minum teh hijau mesiu jika anda mengalami obesiti, kencing manis, keletihan, penyakit kronik, senak, sejuk, selsema, jangkitan, penyakit jantung koronari dan kolesterol tinggi.

Isu-isu penghadaman

Catechins yang ditemui di tiap-tiap jenis teh hijau boleh mempunyai kesan langsung ke atas keradangan, dalam usus dan dalam bahagian-bahagian lain badan. Jika anda mengalami Crohn's penyakit, kolitis ulser, Sindrom usus cepat marah (IBS), sembelit, perut kembung, kekejangan atau apa-apa keadaan lain yang radang dalam perut, secawan teh hijau mesiu akan berkhidmat kepada anda baik!

Penyakit kronik

Kaya dengan antioksidan adalah apa telah membuat teh hijau satu revolusi dalam dunia Kesihatan semulajadi. Banyak sebatian aktif dalam teh hijau mesiu boleh membantu meneutralkan radikal bebas dan mengurangkan tekanan oksidatif, bermaksud bahawa ia boleh mencegah penyakit-penyakit kronik seperti penyakit jantung, kanser, artritis reumatoid dan penyakit-penyakit degeneratif kognitif, seperti Alzheimer.

Tenaga

Kafein kandungan ditemui dalam teh hijau mesiu menjadikannya penggalak tenaga yang sangat baik, terutamanya bagi mereka yang ingin mengelakkan keasidan kopi. Penyediaan teh hijau jenis ini memberikan kandungan kafein yang lebih tinggi daripada teh biasa, walaupun tidak setinggi secawan kopi yang standard.

Pengurusan penyakit kencing manis

Kajian telah menunjukkan bahawa catechins dan mengandungi ditemui dalam teh hijau mesiu adalah mampu untuk membantu menguruskan paras gula darah dalam badan, yang merupakan satu berita yang sangat baik bagi orang-orang yang menderita akibat penyakit kencing manis. Dengan mengawal tahap glukosa dan insulin, teh ini dapat membantu mereka yang mempunyai kencing manis hidup yang lebih normal dan menyimpan mereka yang berisiko tinggi penyakit kencing manis daripada membangunkan keadaan.

Kesihatan jantung

Kajian telah menunjukkan bahawa antioksidan yang ditemui dalam teh hijau seni dapat menurunkan paras trigliserida dalam tubuh, yang merupakan kolesterol "buruk" yang membawa kepada pemendapan plak, aterosklerosis, serangan jantung dan angin ahmar. Oleh pengimbangan paras kolesterol anda, anda boleh melegakan banyak tekanan dalam sistem kardiovaskular anda.

Sistem imun

Polyphenols dan antioksidan dalam teh hijau mesiu mempunyai kesan yang besar terhadap sistem imun yang menggiat semula pertahanan badan dan menghalang jangkitan, seperti yang selesema biasa dan flu, serta lebih serius patogen yang bahawa kita akan terdedah kepada tiap-tiap hari.

Penurunan berat badan

Menggabungkan beberapa faktor dalam teh hijau mesiu untuk membantu usaha kehilangan berat badan, termasuk kafein, catechins dan theanine. -Tiga bekerja bersama-sama untuk memberi rangsangan, yang meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lemak dengan berkesan metabolisme. Terdapat juga beberapa kualiti yang menekan nafsu makan kafein yang boleh membantu anda mengelakkan makan berlebihan dan snek antara hidangan.

Sebelum ini:Manfaat menakjubkan 9 tembikai dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Kesan-kesan sampingan kunyit dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Teh hijau mesiu

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat