WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat menakjubkan 9 tembikai dan penyakit buah pinggang

2018-04-07 16:18

Manfaat menakjubkan 9 tembikai dan penyakit buah pinggangNilai pemakanan bagi tembikai

Kesan tembikai sihat atau bermanfaat terutamanya berasal dari unik nutrien, vitamin, mineral, dan sebatian organik. Ini termasuk jumlah yang cukup besar daripada vitamin C, kalsium, magnesium, serat, protein, dan sejumlah besar kalium. Selain itu, ia mengandungi vitamin A, vitamin B6, niacin, thiamin, dan pelbagai jenis karotenoid dan pelbagai khasiat, termasuk likopena!

Persoalannya ialah, mengapa terdapat begitu banyak daging tembikai? Pada pandangan pertama, ia mungkin kelihatan seperti tidak lebih daripada bola besar air. Kita semua tahu bahawa ada apa-apa yang lebih menyegarkan daripada hirisan yang besar, sejuk daripada tembikai pada hari Panas, musim panas dan Sukan nama saintifik yang bergaya Citrullus dipercayai, tetapi apakah sebab sebenar begitu ramai orang berduyun-duyun ke kedai-kedai runcit setiap musim panas untuk membeli buah-buahan yang besar seperti satu ini? Dengan baik, ia adalah sukar untuk mengecilkan ke sebab tunggal; Terdapat sebenarnya banyak daripada mereka.

Khasiat tembikai

Semua komponen di atas tembikai menyumbang impak utama terhadap kesihatan; Mari meneroka beberapa butiran lanjut bagi faedah orang-orang di bawah.

Merawat penyakit buah pinggang

Tembikai mengandungi banyak kalium yang sangat membantu dalam tugas pembersihan keluar deposisi toksik dalam buah pinggang. Selain itu, mereka yang membantu dalam mengurangkan kepekatan asid urik di dalam darah, dengan itu mengurangkan kemungkinan kerosakan buah pinggang dan pembentukan renal calculi. Di samping itu, yang tinggi kandungan air, tembikai mendorong kencing, yang sekali lagi berguna untuk pembersihan buah pinggang. Selain itu, antioksidan yang hadir dalam tembikai memastikan kesihatan buah pinggang yang baik untuk masa yang lama dan mengurangkan tanda-tanda awal penuaan seperti kedut dan bintik-bintik pada kulit.

Mencegah strok haba

Tembikai amat berkesan dalam mengurangkan kedua-dua anda suhu badan dan darah. Ramai orang di kawasan tropika makan buah-buahan ini setiap hari pada waktu petang semasa musim panas untuk melindungi diri mereka daripada strok haba. Jumlah tinggi air tembikai juga merangsang keluaran cecair yang berlebihan dalam bentuk peluh, yang menyejuk badan anda terus pada hari-hari musim panas panas.

Sebelum ini:9 luar biasa manfaat daripada Sage teh dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:6 mengejutkan manfaat daripada mesiu teh hijau dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Tembikai

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat