WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

9 luar biasa manfaat daripada Sage teh dan penyakit buah pinggang

2018-04-07 16:03

9 luar biasa manfaat daripada Sage teh dan penyakit buah pinggangKhasiat teh Sage

Teh Sage adalah sangat bermanfaat bagi orang-orang yang berjuang dengan tinggi tahap stres, kebimbangan, obesiti, keracunan yang tinggi, kencing manis, isu-isu pencernaan, imuniti lemah, edaran yang rendah dan tidur, serta wanita melalui menopaus.

Mengurangkan gejala-gejala menopaus

Mungkin penerbit filem tersohor penggunaan teh sage adalah sebagai Pengawal selia menopaus, khusus dalam kes berkelip panas. Kajian telah menunjukkan penurunan yang sahih dalam hot flashes pada wanita menopaus yang menggunakan teh ini pada kadar yang tetap, di samping pengurangan gejala-gejala menopaus yang lain, seperti perubahan mood dan berkontraksi pundi kencing anda.

Penurunan berat badan

Walaupun teh sage boleh menjadi satu dan bahan perangsang selera makan, ianya juga dikenali untuk mengurangkan tahap LDL kolesterol, yang boleh membantu mengurangkan obesiti anda secara keseluruhan dan meningkatkan kadar metabolisma anda. Gabungan kaya antioksidan juga membantu untuk menghalang stres dan memakai metabolisme, yang boleh membawa kepada pemendapan lemak.

Menyahtoksin badan

Sebagai natural diuretic dan perangsangan untuk hati dan buah pinggang, teh sage ini dapat mempercepatkan proses yang toksin akan disingkirkan daripada badan melalui kencing. Ini boleh mengurangkan tekanan pada sistem limfa, serta buah pinggang dan hati. Teh ini juga mendorong berpeluh, yang seterusnya membantu untuk menyahtoksin dalam badan melalui kulit.

Kawalan kencing manis

Teh herba ini mampu untuk menurunkan tahap gula dalam darah yang berehat di dalam badan, yang boleh membantu meringankan tekanan pada pankreas dan menghalang pancang yang berbahaya dan jatuh dalam glukosa dan insulin yang ketakutan pesakit kencing manis. Bagi mereka tanpa kencing manis, tetapi pada risiko mendapat gangguan, teh sage boleh menjadi langkah pencegahan yang berkesan.

Meningkatkan peredaran

Tahap besi dalam teh sage bermaksud bahawa ia boleh membantu untuk merangsang peredaran darah [5] kerana besi merupakan komponen penting dalam sel-sel darah merah. Dengan tambahan RBCs, badan lebih berkesan boleh oxygenate sel-sel dan extremities badan untuk mempertingkatkan pembaikan dan fungsi.

Kesan-kesan antioksidan

"Sage" mempunyai sejumlah antioksida seperti flavonoid dan asid fenolik, serta beberapa enzim antioksida, di mana kesemuanya boleh mencari dan meneutralkan radikal bebas sebelum ia boleh menyebabkan tekanan oksidatif, mutasi, dan ke dalam badan. Ini boleh membantu mencegah dan mengurangkan keterukan penyakit kronik dan penuaan pramatang, kalangan banyak perkara lain.

Melegakan kebimbangan

Teh Sage dianggap bahan perangsang, tetapi ia juga boleh mempunyai santai kualiti pada mood dan saraf, meningkatkan tumpuan dan ingatan. Kajian telah menunjukkan bahawa kesan bijaksana boleh membantu dengan prestasi dalam keadaan tekanan tinggi dan mengurangkan kebimbangan yang kronik.

Meningkatkan selera makan

Bagi mereka yang pulih daripada kemalangan, pembedahan atau penyakit jangka panjang, ia boleh menjadi penting untuk makan pelbagai jenis makanan untuk mendapatkan kembali tenaga anda. Teh Sage mempunyai sifat yang merangsang selera makan yang boleh membantu anda meletakkan orang-orang pound di.

Membantu penghadaman

Sifat-sifat anti-radang yang ditemui di bijaksana dan antioksidan yang boleh melegakan perut yang sakit dan menggalakkan sistem penghadaman yang sihat. Ciri-ciri antibakteria dan antivirus herba ini juga boleh membantu baki keluar microflora dalam usus, yang akan membantu melegakan kembung berlebihan, perut kembung, kekejangan dan sembelit.

Sebelum ini:Teh Piedra Chanca bagi batu buah pinggang

Artikel seterusnya:Manfaat menakjubkan 9 tembikai dan penyakit buah pinggang

Tag: Teh Sage

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat