WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

18 menakjubkan Moringa manfaat dan penyakit buah pinggang

2018-04-07 15:40

18 menakjubkan Moringa manfaat dan penyakit buah pinggangFaedah kesihatan Moringa

Moringa mengandungi kekayaan untuk menguasai komponen sihat dan pelbagai khasiat. Disebabkan julat yang luar biasa dan tidak dapat ditandingi, faedah perubatan, ia dinamakan "pokok ajaib" semasa krisis makanan di Afrika. Di Filipina, ia adalah merujuk kepada sahabat seorang ibu kerana sifatnya galactagogic. Kilang tersebut menawarkan gabungan kaya antioksida yang kaempferol, asid caffeoylquinic, zeatin, quercetin, rutin, asid chlorogenic dan beta-sitosterol. -Antioksida yang ditemui di moringa mempunyai kapasiti scavenging radikal dan telah menunjukkan nilai terapeutik dalam mengubati kerosakan yang disebabkan oleh tekanan oksidatif.

Manfaat daripada moringa termasuk yang berikut:

Merawat penyakit Edema

Ekstrak moringa adalah berfaedah dalam rawatan penyakit edema. Kajian penyelidikan telah mengesahkan bahawa rawatan dengan ekstrak akar drumstick, yang memiliki ciri-ciri anti-radang, amat ketara berkesan menghalang kewujudan edema. Selain itu, kajian ini menunjukkan bahawa keberkesanan herba ini berdiri sama dengan indomethacin ubat-ubatan anti-radang yang mujarab dalam rawatan apa-apa syarat yang menyakitkan.

Melindungi hati

Ekstrak moringa mengenakan kesan hepatoprotective yang hati. Kajian penyelidikan telah mengesahkan keberkesanan daun terhadap kerosakan hati yang disebabkan oleh tubercular anti dadah serta kesannya merangsang dalam mempercepatkan proses pemulihan. Ia membantu untuk memulihkan tahap kandungan glutathione dalam badan dan menghalang sinaran-berpunca dari hepatik lipid peroxidation. Kesan perlindungan ini adalah disebabkan oleh kewujudan elemen fitokimia seperti catechin, epicatechin, asid ferulic, dan vitamin C yang ditemui di drumstick.

Merawat penyakit perut

Isothiocyanates yang hadir dalam moringa adalah berkesan dalam rawatan gangguan perut seperti sembelit, gastrik dan kolitis ulser. Kajian telah menunjukkan bahawa ekstrak yang boleh dianggap sebagai alternatif herba berkesan untuk pelbagai jenis antasid yang terdapat secara komersial dan antihistamin.

Kajian penyelidikan menunjukkan bahawa rawatan dengan moringa membawa kepada tubuh berkurangan dan keberkesanan dalam mengubati kolitis ulser adalah setanding dengan prednisolone dadah yang tersedia secara komersil. Ia sifat-sifat containsantibiotic dan anti dan mengenakan kesan pembantut pertumbuhan patogen yang pelbagai. Ini termasuklah bakteria helicobacter pylori dan bakteria coliform yang boleh mencetuskan cirit-birit. Ia juga membantu dalam memerangi obesiti terima-kasih kepada sifat-sifat pemakanan dan rendah lemak yang tinggi. Kandungan vitamin B dalam daun mengagumkan membantu dalam penghadaman dan menukarkan makanan kepada tenaga daripada menyimpannya sebagai lemak.

Meningkatkan imuniti

Ethanolic ekstrak daun moringa membantu dalam merangsang sistem imun badan. Ia juga membantu dalam meningkatkan respon imun selular dan mengenakan kesan-kesan positif terhadap pelbagai nilai sistem imun lain seperti jumlah leucocyte count, antibodi dan hipersensitif reaksi.

Mempunyai sifat-sifat Immunosuppressive

Benih moringa memiliki sifat-sifat immunosuppressive. Disengajakan immunosuppression diperlukan untuk menghalang pengaktifan sistem imun badan untuk menghalang penentangan rawatan tertentu, pemindahan organ terutama dan penyakit autoimun seperti artritis reumatoid. Kajian penyelidikan telah menunjukkan bahawa tindakan immunosuppressive drumstick benih membantu dalam ameliorating penghasilan antibodi untuk membenarkan organ-organ baru dan bahan tertinggi untuk menyelesaikan dengan selamat di dalam badan.

Melindungi sistem kardiovaskular

Ekstrak moringa akan membantu dalam pencegahan kerosakan miokardium atau jantung, disebabkan oleh kehadiran antioksidan yang kuat. Mereka mengenakan kesan-kesan yang antidiabetic dalam rawatan kencing manis. Kajian penyelidikan yang dijalankan ke atas subjek ini telah menyediakan bukti-bukti sokongan yang membuktikan kesan antiperoxidative dan cardioprotective terapi moringa. Rawatan dengan itu membantu dalam menghalang pertambahan lipid peroxidation dalam tisu miokardium dan membantu dalam mengekalkan hati yang sihat.

Merawat kencing manis

Kajian penyelidikan telah menunjukkan bahawa rawatan dengan moringa berfungsi secara positif ke arah mengurangkan glukosa darah, gula dalam air kencing dan air kencing protein dalam subjek ujian kencing manis. Menurut kajian tersebut, ia juga telah menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan dalam peringkat Sabit dan jumlah protein kandungan mata pelajaran kencing manis.

Merawat asma

Manfaat daripada ekstrak tumbuhan moringa termasuk pelepasan dari asma bronchial dan pembengkakan yang disebabkan dalam airways yang. Ekstrak biji moringa memiliki ciri-ciri anti-alahan. Penyelidikan saintifik telah mengesahkan tindakan pembantut moringa tentang reaksi hypersensitive yang terlibat dalam pelbagai penyakit alahan, termasuk alahan rinitis dan anaphylaxis. Menurut penyelidikan, rawatan dengan moringa membantu mengurangkan keterukan serangan asma dan gejala-gejala yang pelbagai seperti wheezing, batuk, dyspnea dan pengecutan dada. Ia memberikan kesan perlindungan terhadap setelah bronkial dan menggalakkan lebih baik fungsi paru-paru dan pernafasan.

Menghalang pembentukan batu

Ekstrak moringa adalah berkesan terhadap pembentukan batu-batu dalam buah pinggang, pundi kencing dan rahim. Menurut kajian penyelidikan, pentadbiran akar moringa diberikan aktiviti anti urolithiatic dan mengakibatkan pengurangan yang patut diberi perhatian dalam peringkat oxalate kencing. Kesan penyembuhan moringa juga telah menunjukkan pengurangan dalam pembentukan batu Deposit dan membantu mengawal sintesis oxalate endogenus.

Melindungi dari masalah buah pinggang

Ekstrak moringa mengenakan kesan yang perlindungan terhadap nephrotoxicity, yang merujuk kepada masalah buah pinggang yang disebabkan berbangkit daripada pendedahan kepada toksin atau ubat-ubatan tertentu. Kajian telah mendedahkan bahawa kesan nephroprotective moringa membantu attenuating kecederaan buah pinggang disebabkan oleh kandungan antioksidan yang tinggi. Ia berfungsi sebagai satu berkesan bio-mampu menyerap dan membantu dalam penyingkiran logam berat dan bahan toksin berbahaya.

Mempunyai kesan anti kesuburan

Moringa memiliki ciri-ciri anti kesuburan juga. Ekstrak akueus moringa mengenakan aktiviti estrogenik dan bermanfaat dalam aspek pencegahan implantasi seksual di dalam badan.

Menyembuhkan luka

Akueus cabutan moringa memiliki sifat-sifat penyembuhan luka yang ketara. Kajian penyelidikan telah menyediakan sokongan bukti mengenai kesan penyembuhan moringa dalam rawatan luka berkenaan dengan pecah kulit kekuatan, kadar penutupan luka dan pengurangan di kawasan parut.

Mengurangkan tekanan darah tinggi

Moringa adalah berkesan dalam mengekalkan tahap optimum tekanan darah dan paras kolesterol dalam badan. Komponen-komponen bioaktif seperti isothiocyanate dan niaziminin yang hadir di dalamnya menghalang penebalan arteri dan mengurangkan pembangunan hipertensi pulmonari. Kajian telah mengesahkan kesan hypocholesterolemic moringa yang membantu dalam mengurangkan kenaikan tinggi lemak dalam hati, buah pinggang dan tahap kolesterol serum.

Meningkatkan kesihatan mata

Kaya dengan antioksidan moringa adalah bermanfaat untuk menyediakan perlindungan terhadap kerosakan Retina. Kajian saintifik telah menyediakan sokongan bukti mengenai kesan retino-pelindung moringa dalam subjek ujian. Rawatan dengan membantu mencegah dilatation kapal Retina dan terus vasculature Retina yang utuh. Ia juga menghalang Pemekatan membran kapilari dan mencegah disfungsi Retina.

Merawat Anemia & penyakit sel sabit

Ekstrak moringa akan bermanfaat dalam rawatan anemia dan penyakit sel sabit. Kajian telah memberi bukti-bukti sokongan tentang hakikat bahawa rawatan dengan moringa membantu dalam memudahkan penyerapan besi, meningkatkan kiraan sel darah merah dan membantu mengekalkan parameter darah biasa. Kajian terbaru juga telah mengesahkan anti sickling potensi ekstrak tumbuhan moringa, yang adalah disebabkan oleh kehadiran zink dan flavonols seperti kaempferol, quercetin, dan acacetin, serta fenolik asid seperti asid melilotic dan asid vanillic.

Faedah-faedah lain

Moringa membantu meningkatkan deria persepsi dan memori. Ia memiliki sifat-sifat anti epileptic dan membantu dalam memerangi kemurungan, kerisauan dan keletihan. Sifat-sifat anti-radang dan kandungan tinggi vitamin moringa amat berharga bagi merawat scurvy dan syarat-syarat catarrhal. Ia berguna untuk pengawalseliaan hormon Tiroid dan berkesan dalam mengubati jangkitan kulit dan kudis.

Sebelum ini:21 kebaikan klorofil yang menghairankan dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:6 menakjubkan manfaat daripada pandangan teh dan Kesihatan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Moringa

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat