WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

21 kebaikan klorofil yang menghairankan dan penyakit buah pinggang

2018-04-07 15:36

21 kebaikan klorofil yang menghairankan dan penyakit buah pinggangNilai pemakanan klorofil

Ia adalah satu pigmen yang ditemui dalam tumbuh-tumbuhan, yang padat dengan pelbagai nutrien yang berkuasa. Ia adalah sumber baik vitamin seperti vitamin A, C, E, K dan Beta-karotena. Ianya kaya dengan antioksidan, Galian yang penting seperti magnesium, besi, kalium, kalsium dan asid lemak.

Manfaat kesihatan klorofil

Manfaat kesihatan klorofil termasuk keupayaan untuk meningkatkan sel-sel darah merah, mencegah kanser, penuaan dan banyak lagi.

Meningkatkan sel-sel darah merah

Klorofil membantu dalam memulihkan dan meningkatkan sel-sel darah merah. Ia berfungsi di peringkat selular dan molekul dan berkeupayaan ke arah badan kita. Ianya kaya dengan enzim hidup yang membantu dalam pembersihan darah dan meningkatkan keupayaan untuk membawa lebih banyak oksigen. Ia merupakan pembina darah dan juga berkesan terhadap anemia yang disebabkan oleh defisit sel-sel darah merah dalam badan.

Mencegah kanser

Klorofil adalah berkesan terhadap kanser usus besar dan merangsang induksi ke. Ia memberi perlindungan ke atas pelbagai jenis karsinogen yang hadir dalam air, masak daging, dan bijirin. Kajian telah dibuktikan bahawa ia membantu dalam menahan gastrousus penyerapan toksin berbahaya yang juga dikenali sebagai aflatolcsin dalam badan. Klorofil dan chlorophyllin terbitan yang menghalang metabolisme ini procarcinogens yang mungkin merosakkan DNA dan juga membawa kepada kanser hati dan hepatitis. Lagi kajian dilakukan dalam hal ini telah menyokong kesan kimo-pencegahan klorofil yang mengaitkan sesuatu yang lain kepada sifatnya antimutagenic. Satu lagi kajian menunjukkan keberkesanan pemakanan klorofil sebagai phytochemical kompaun dalam pengurangan tumorigenesis.

Sifat antioksidan

Ia memiliki keupayaan antioksidan yang kuat bersama-sama dengan jumlah vitamin yang penting. Sebagai Pemungut radikal ini berkesan dalam membantu meneutralkan molekul yang berbahaya dan langkah berjaga-jaga terhadap perkembangan pelbagai penyakit dan kerosakan yang disebabkan berbangkit daripada tekanan oksidatif yang radikal bertanggungjawab.

Merawat Arthritis

Sifat-sifat anti-radang klorofil adalah bermanfaat untuk artritis. Kajian telah menunjukkan bahawa klorofil dan derivatif yang mengganggu pertumbuhan bakteria-berpunca dari keradangan. Ini sifat pelindung klorofil dijadikan ramuan dalam menyediakan phytomedicines untuk merawat keadaan perubatan yang menyakitkan seperti fibromyalgia dan artritis.

Menyahtoksin badan

Ia mempunyai menulenkan kualiti-kualiti yang membantu detoksifikasi tubuh. Banyak oksigen dan aliran darah kerana klorofil dalam badan sihat menggalakkan untuk menghilangkan kotoran yang memudaratkan dan toksin. Ia membentuk Kompleks dengan mutagens itu dan mempunyai keupayaan untuk mengikat dan menyingkirkan bahan kimia toksik dan logam berat seperti merkuri dari badan. Ini membantu dalam detoksifikasi dan memulihkan hati. Ianya juga berkesan dalam mengurangkan kesankesan merbahaya dari pengionan dan membantu menghapuskan racun dan dadah Deposit daripada badan.

Kelewatan penuaan

Klorofil membantu memerangi kesan-kesan penuaan dan menyokong dalam mengekalkan tisu-tisu sihat yang mengaitkan sesuatu yang lain untuk kekayaan antioksidan dan kehadiran magnesium. Ia merangsang enzim anti-penuaan dan menggalakkan kulit yang sihat dan kelihatan muda. Di samping itu, vitamin K hadir di dalamnya bersih dan meremajakan kelenjar adrenal dan meningkatkan fungsi-fungsi dalam di dalam badan.

Meningkatkan penghadaman

Klorofil menggalakkan penghadaman yang sihat dengan mengekalkan flora usus dan merangsang pergerakan usus. Ia berfungsi sebagai ubat semula jadi untuk saluran usus dan membantu dalam pembaharuan tisu usus yang cedera. Pemakanan yang kurang dalam sayur-sayuran hijau dan termasuk majorly daging merah menimbulkan risiko yang dipertingkatkan penyakit usus. Mengikut kajian, ia memudahkan pembersihan kolon dengan menghalang cytotoxicity induced oleh pemakanan skim dan mencegah percambahan colonocytes. Ia amat berkesan dalam sembelit dan melegakan ketidakselesaan yang disebabkan oleh gas.

Menghalang Insomnia

Klorofil mempunyai kesan yang menenangkan saraf dan membantu mengurangkan gejala-gejala insomnia, keresahan saraf, dan keletihan tubuh am.

Sifat-sifat anti-mikrob

Ia mempunyai sifat-sifat antimikrobial yang berkesan. Kajian terbaru telah menunjukkan kesan penyembuhan beralkali klorofil yang berasaskan penyelesaian dalam memerangi keadaan perubatan yang dipanggil Candida albicans, yang merupakan jangkitan yang disebabkan oleh overgrowth yang sejenis Yis yang dipanggil candida sudah hadir dalam jumlah yang kecil dalam manusia badan.

Meningkatkan imuniti

Ia membantu dalam menguatkan dinding sel dan keseluruhan sistem imun badan yang mengaitkan sesuatu yang lain kepada sifatnya yang beralkali. Bakteria anaerobik yang menggalakkan pembangunan penyakit, tidak boleh hidup dalam persekitaran alkali yang ditawarkan olehnya. Bersama-sama dengan ini, ia adalah satu oxygenator yang menggalakkan keupayaan badan untuk melawan penyakit, meningkatkan tahap tenaga dan mempercepatkan proses penyembuhan.

Nafas handalan

Klorofil adalah penting bagi sifat-sifat yang hanyir. Ia adalah ubat yang berkesan untuk memerangi nafas dan digunakan dalam Cecair kumur. Penghadaman yang lemah adalah salah satu punca utama nafas. Ia menjalankan tindakan yang dwi dengan menghapuskan Restoran dari mulut dan tekak dan juga merangsang penghadaman oleh pembersihan kolon dan aliran darah. Kesan hanyir klorofil adalah juga berkuat kuasa pada luka yang busuk. Ia ditadbir secara lisan kepada pesakit-pesakit yang mengidap penyakit colostomies dan gangguan metabolik seperti trimethylaminuria untuk mengurangkan bau tahi dan kencing.

Kelajuan-up penyembuhan

Kajian telah menyatakan bahawa topik penggunaan penyelesaian klorofil amat berkesan dalam rawatan luka terdedah dan terbakar. Ia membantu dalam mengurangkan keradangan tempatan, menguatkan tisu-tisu badan, membantu dalam membunuh kuman dan meningkatkan ketahanan sel-sel untuk jangkitan. Ia menghalang pertumbuhan bakteria oleh pembasmian persekitaran dan menjadikannya bermusuhan untuk pertumbuhan bakteria dan mempercepatkan penyembuhan. Terapi klorofil ini juga berkesan dalam merawat kronik ulser vena di kaki.

Mengekalkan nisbah asid-alkali

Pengambilan makanan yang kaya dengan klorofil membantu dalam mengimbangi nisbah asid-alkali di dalam badan. Magnesium hadir [24] di dalamnya adalah mineral beralkali tinggi. Dengan mengekalkan alkalinity yang sesuai dan tahap-tahap oksigen dalam badan, ia menghalang pembangunan persekitaran yang berkembang maju untuk pertumbuhan patogen. Magnesium yang hadir di dalamnya juga memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kesihatan kardiovaskular, dan fungsi buah pinggang, otot-otot, hati dan otak.

Menguatkan tulang

Ia membantu dalam pembentukan dan penyelenggaraan tulang yang kuat. Pusat atom dalam molekul klorofil iaitu magnesium memainkan peranan yang penting dalam Kesihatan tulang bersama-sama dengan nutrien lain yang penting seperti kalsium dan vitamin D. Ia juga menyumbang kepada otot toning, pengecutan dan pengenduran.

Merawat Anemia

Ia mengandungi vitamin K yang sangat penting bagi kaunseling pesakit biasa darah. Ia digunakan dalam naturopathy untuk rawatan bleeds hidung dan ditetapkan bagi perempuan yang mengalami keadaan yang berkemungkinan mendapat penyakit anemia dan pendarahan haid yang berat.

Menghalang batu buah pinggang

Ia membantu mencegah pembentukan batu buah pinggang. Vitamin K yang hadir di dalamnya membentuk sebatian penting dalam air kencing dan membantu dalam mengurangkan pertumbuhan hablur oxalate kalsium.

Merawat resdung

Memang berkesan dalam rawatan pelbagai jangkitan sistem pernafasan dan syarat lain seperti sejuk, rinitis dan resdung.

Baki hormon

Ia adalah berfaedah untuk mengekalkan keseimbangan hormon seksual dalam kedua-dua lelaki dan perempuan. Vitamin E yang hadir dalam klorofil membantu merangsang pengeluaran testosteron lelaki dan estrogen dalam wanita.

Merawat Pancreatitis

Klorofil ditadbir oleh profesional penjagaan kesihatan dalam rawatan kronik pancreatitis intravenously. Menurut penyelidikan yang dijalankan dalam hal ini, ia membantu dalam mengurangkan demam dan melegakan sakit perut dan ketidakselesaan yang disebabkan oleh pancreatitis tanpa menyebabkan sebarang kesan sampingan.

Meningkatkan kesihatan mulut

Ia membantu dalam rawatan masalah gigi seperti pyorrhea. Ia digunakan bagi menyembuhkan gejala-gejala jangkitan mulut dan menenangkan radang dan pendarahan gusi.

Masakan penggunaan: Bersama-sama dengan penggunaan yang kerap, klorofil yang chlorophyllin terbitan juga berkhidmat sebagai makanan aditif dan digunakan untuk memberikan warna hijau pada pelbagai makanan dan minuman. Ia mempunyai sebilangan E berdaftar E141 dan dikenali sebagai semula jadi hijau 3.

Sebelum ini:Manfaat kesihatan terbaik 7 biji lobak dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:18 menakjubkan Moringa manfaat dan penyakit buah pinggang

Tag: diet penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat