WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat kesihatan terbaik 7 biji lobak dan penyakit buah pinggang

2018-04-07 15:32

Biji lobak yang datang dari kilang lobak dan beberapa jenis lobak yang ditanam semata-mata untuk pengeluaran benih yang agak besar dan pod benih mereka. Biji benih boleh dibenarkan untuk bercambah, seperti banyak benih jenis lain, seperti kacang mung. Benih sprouted segar adalah sumber nutrien, banyak yang boleh mempunyai kesan yang kuat ke atas kesihatan anda secara keseluruhan yang sangat pekat. Benih yang boleh dimakan dengan sendirinya atau boleh digunakan dalam pengeluaran minyak biji lobak.

Selama berabad-abad, jika tidak lagi, pelbagai budaya Asia telah ditanam benih lobak untuk kesan kesihatan yang unik mereka, dan mereka rasa lazat apabila ditambah kepada salad dan roti Perancis. Di China, benih lobak dianggap sebagai sejenis ubat herba dan dikenali sebagai Lai Fu Zi dalam Bahasa Mandarin. Biji benih adalah ovals flat, coklat kemerahan warna, dan kira-kira 3 millimeter tingginya panjang.

Lobak benih fakta pemakanan

Benih lobak meluas memuji komposisi nutrien, termasuk tahap ketara vitamin C, asid folik, magnesium, fosforus, mangan, kuprum dan protein. Mereka juga mempunyai juga seberapa banyak antioksidan dan asid organik seperti asid linoleik, asid Linolenik asid, asid erucic, dan sinapine. Di samping itu, terdapat hanya 16 kalori dalam cawan biji benih.

Lobak benih manfaat kesihatan

Terdapat beberapa manfaat kesihatan yang penting yang berkaitan dengan benih lobak, termasuk keupayaan mereka untuk melindungi kualiti kulit, tekanan darah rendah, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, menguatkan tulang, menyahtoksik hati, merangsang penghadaman dan mencegah kanser tertentu, antaranya.

Penjagaan kulit

Jumlah sihat vitamin B dan vitamin C, serta pelbagai mineral dan antioksidan, membantu untuk meningkatkan kesihatan kulit dengan mengurangkan tekanan oksidatif . Ini juga boleh melegakan kulit kering dan retak dan mengurangkan penampilan garis-garis dan kedutan, serta bintik-bintik dan kecacatan.

Tekanan darah yang lebih rendah

Tertentu flavonoid yang dijumpai dalam biji lobak boleh melindungi sistem kardiovaskular anda dari penyakit jantung koronari dan boleh merendahkan tekanan darah anda. Ini mengurangkan lagi risiko tekanan darah tinggi, serangan jantung dan strok.

Memperbaiki kesihatan tulang

Salah satu mineral paling ketara didapati dalam benih lobak adalah kalsium, yang merupakan komponen utama dalam Kesihatan tulang dan mencegah osteoporosis. Terdapat pengurangan jumlah lain-lain mineral yang penting untuk meningkatkan ketumpatan mineral tulang yang ditemui dalam biji benih, seperti fosforus, mangan dan kuprum.

Merawat batu buah pinggang

Selama berabad-abad, biji lobak telah ditetapkan sebagai penawar tradisional batu-batu di buah pinggang, terima kasih kepada mereka sifat diuretik. Ini boleh membantu untuk memecahkan seperti asid dan lain-lain batu keras di dalam buah pinggang, manakala kerap mengepam buah pinggang dan detoksifikasi mereka.

Melindungi kesihatan hati

Sama seperti kesan biji buah pinggang, mereka boleh juga merangsang fungsi hati dan mengurangkan tahap toksin dalam darah. Walau bagaimanapun, kerana lebih banyak toksin akan ditapis melalui hati, ia menjadi kurang cekap. Kajian telah menunjukkan bahawa bahan-bahan aktif di biji lobak boleh membantu untuk mengosongkan "tersumbat" dalam penapis hati dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan fungsi-fungsi metabolik.

Membantu dalam penghadaman

Seperti kebanyakan benih, biji lobak yang tinggi dalam serat diet, yang merupakan salah satu komponen yang paling penting untuk proses penghadaman. Bukan sahaja boleh serat pukal sehingga najis, sehingga mencegah cirit-birit yang [3], ia juga boleh merangsang gerakan peristalsis, yang menggerakkan makanan melalui usus dengan lancar, menghalang anda tetap. Akhirnya, serat makanan juga boleh menurunkan paras kolesterol dan mengawal gula dalam darah.

Mencegah kanser

Salah satu perkembangan yang paling menarik dalam kajian biji lobak adalah sambungan mereka untuk mencegah sesetengah jenis kanser. Yang kaya dengan flavonoid dan lain-lain antioksidan polyphenolic, biji lobak yang mampu membantu badan mencari dan meneutralkan radikal bebas, semulajadi hasil sampingan daripada metabolisma selular. Keupayaan ini untuk memperlahankan stres dan menghalang mutasi sel dibantu oleh kehadiran asid folik dan vitamin C, yang boleh memberi kesan antioksidan sama pada tubuh.

Sebelum ini:10 menakjubkan manfaat daripada Blueberry teh dengan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:21 kebaikan klorofil yang menghairankan dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Biji lobak

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat