WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

10 menakjubkan manfaat daripada Blueberry teh dengan buah pinggang yang sihat

2018-04-07 15:29

10 menakjubkan manfaat daripada Blueberry teh dengan buah pinggang yang sihatTeh blueberry dibuat oleh steeping daun-daun kering blueberry bush, seperti daun-daun ini dibungkus dengan antioksidan dan nutrien, seperti buah-buahan yang semak beruang. Blueberry telah menjadi salah satu yang paling dicari selepas buah-buahan dalam dekad kebelakangan, selepas penemuan bahawa mereka mempunyai potensi, antioksidan yang kuat dan boleh mempunyai kesan yang sangat positif terhadap kesihatan keseluruhan. Belukar buah-buahan-galas ini adalah berasal dari Amerika Utara, tetapi telah diperkenalkan ke Eropah hampir sedekad yang lalu, dan kini terdapat di kebanyakan bahagian dunia. Spesies paling biasa adalah Vaccinium cyanococcus, dan majoriti manfaat kesihatan yang diperolehi dari kepekatan tinggi anthocyanins, sebatian polyphenolic dan lain-lain pelbagai khasiat pemakanan, serta vitamin A, C, B dan K, kalium, zink, mangan dan besi.

Manfaat teh Blueberry

Minum teh blueberry merupakan pilihan yang bijak bagi sesiapa sahaja yang mengalami tanda-tanda katarak, imuniti yang rendah, dementia, Alzheimer, kencing manis, jangkitan buah pinggang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, osteoporosis, metabolisma rendah, kekurangan nutrien dan anemia, sebagai serta mereka yang berisiko tinggi untuk pelbagai jenis kanser.

Kesihatan jantung

Teh blueberry boleh memberi rangsangan kepada sistem kardiovaskular anda dalam beberapa cara, bermula dengan kandungan kalium, yang boleh bertindak sebagai vasodilator untuk mengurangkan tekanan darah dan mengurangkan risiko anda aterosklerosis, strok dan serangan jantung. Kedua, kepekatan tinggi proanthocyanins dalam teh blueberry telah terbukti untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Sedangkan

Antioksidan yang ditemui dalam teh buah-buahan yang kuat ini boleh menjejaskan fungsi kognitif waktu anda dengan ketara dengan menghalang stres dan pemendapan plak di dalam otak. Ini melambatkan sambungan saraf anda adalah apa yang membawa kepada Alzheimer, dementia dan penyakit neurodegeneratif lain, dan sebatian aktif dalam blueberry boleh membantu melindungi anda daripada itu.

Sistem penghadaman

Asid gallic adalah antioksidan yang berlaku secara semulajadi dalam blueberry yang boleh mengurangkan bengkak seluruh badan, termasuk perut. Dengan membantu untuk mengimbangi tahap bakteria dalam usus, ia boleh mengoptimumkan sistem penghadaman, mengurangkan ketidakselesaan, kekejangan dan perut kembung, dan meringankan gejala sembelit dan cirit-birit.

Sistem imun

Sistem imun kita boleh diperhebatkan lagi oleh kedua-dua vitamin C dan anthocyanins yang ditemui dalam teh blueberry. Vitamin C merangsang penghasilan sel-sel darah putih, dan bertindak sebagai antioksidan, sementara anthocyanins [5] akan mencari radikal dan meneutralkan mereka sebelum ia boleh menyebabkan sel-sel untuk berubah atau menjalani ke.

Wawasan

Vitamin A yang ditemui dalam teh blueberry bermakna bahawa minuman herba ini boleh membantu melindungi dan mengukuhkan visi anda. Vitamin ini dikenali untuk bertindak sebagai antioksidan, khususnya dalam mempertahankan terhadap degenerasi makular akan mengalami keadaan dan melambatkan tercetusnya katarak.

Kesihatan buah pinggang

Asid dua ditemui di asid ini teh, ellagic dan hippuric, membantu untuk membuang dinding pundi kencing dengan meningkatkan keasidan dalam air kencing. Selain itu, komponen-komponen tersebut aktif teh blueberry boleh mengurangkan tahap oxalates dalam badan, yang boleh membawa kepada batu buah pinggang.

Kencing manis

Teh blueberry dikenali untuk menurunkan paras gula dalam darah dengan mengoptimumkan fungsi pankreas, meningkatkan rembesan insulin dan memperbaiki rintangan insulin dalam badan. Bagi mereka yang menghidap kencing manis atau lain-lain berisiko tinggi untuk membangunkan keadaan ini, teh lazat ini berfungsi sebagai langkah pencegahan dan rawatan kawal selia!

Ketumpatan tulang

Dalam beberapa kajian, pengambilan teh blueberry telah secara positif berkaitan dengan ketumpatan meningkat tulang dan mengurangkan risiko mendapat osteoporosis. Walaupun kandungan mineral tidak besar dalam daun blueberry, terdapat cukup untuk memberikan tubuh anda rangsangan yang sihat pengambilan mineral, mengekalkan tulang-tulang anda kuat seperti yang anda umur.

Edaran

Besi terdapat dalam teh blueberry, seperti kalsium, yang boleh meningkatkan penyerapan besi oleh sistem penghadaman. Besi juga merupakan salah satu komponen utama sel-sel darah merah, yang bermakna lebih banyak pengoksigenan untuk extremities badan dan tisu-tisu yang memerlukan pembaikan atau pertumbuhan semula. Edaran yang lebih baik juga boleh meningkatkan tahap tenaga dan mengelakkan gejala anemia.

Kanser

Blueberry menjadi dikenali sebagai superfood dalam kerana kesannya yang jelas mengenai kanser; Inilah sebahagian besar disebabkan oleh anthocyanins yang di beri ini (dan daun yang membuat teh ini). Dengan minum teh blueberry secara kerap, asid gallic dan lain-lain antioksidan dalam teh ini boleh measurably mengurangkan risiko anda untuk kolon, prostat, payudara, paru-paru dan kanser pangkal rahim.

Sebelum ini:Kesan-kesan sampingan teh ais dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Manfaat kesihatan terbaik 7 biji lobak dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Teh blueberry

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat