WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Kesan-kesan sampingan teh ais dan penyakit buah pinggang

2018-04-06 10:51

Kesan-kesan sampingan teh ais dan penyakit buah pinggangKesan-kesan sampingan teh ais

Teh ais mempunyai beberapa kesan sampingan, termasuk keresahan, batu buah pinggang, sakit kepala dan mungkin komplikasi kencing manis. Kebanyakan kesan sampingan ini adalah disebabkan oleh minum teh ais terlalu banyak atau menambah gula dalam minuman. Unsweetened teh ais amat disyorkan jika anda mahu untuk merasai semua faedah kesihatan, dan mengelakkan beberapa kesan sampingan ini.

Kafein – manakala kafein menyediakan rangsangan yang bertenaga dan merupakan salah satu sebab utama mengapa orang minum minuman seperti teh atau kopi, ia boleh mempunyai kesan sampingan yang negatif apabila digunakan pada tahap yang tinggi, termasuk pengeluaran kafein, masalah tidur, keresahan, kecewa perut, sakit kepala, refluks asid dan ketidakupayaan untuk fokus. Minum sejumlah sederhana teh ini akan membantu anda mengelakkan kebanyakan isu ini.

Masalah buah pinggang – penyelidikan dalam beberapa tahun kebelakangan telah menunjuk kepada teh sebagai faktor penyumbang kepada pembangunan batu buah pinggang apabila diminum dalam kuantiti yang besar. Teh mengandungi sebatian yang dikenali sebagai oxalates, yang menjadi asid dalam badan dan boleh menyumbang kepada batu buah pinggang dan batu karang. Jika anda mempunyai batu buah pinggang daripada sejarah bahawa keadaan, pertimbangkan untuk bercakap dengan doktor anda sebelum membuat teh ini sebagai sebahagian daripada diet anda.

Kencing manis-jika anda akan minum teh ais yang unsweetened, maka anda benar-benar boleh membantu untuk mengawal paras gula darah, yang merupakan satu perkara yang baik untuk pesakit kencing manis. Walau bagaimanapun, jika anda menambah gula untuk setiap kaca atau kendi teh, anda mungkin akan meletakkan diri anda lebih berisiko menghidap kencing manis atau memburukkan lagi simptom yang disebabkan oleh pengambilan yang pekat gula.

Sebelum ini:Ketidakseimbangan elektrolit: Punca gejala & dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:10 menakjubkan manfaat daripada Blueberry teh dengan buah pinggang yang sihat

Tag: penyakit buah pinggang Teh ais

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat