WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Ketidakseimbangan elektrolit: Punca gejala & dan buah pinggang penyakit

2018-04-06 10:48

Ketidakseimbangan elektrolit: Punca gejala & dan buah pinggang penyakitElectrolytes dalam badan bertindak fungsi yang tertentu, yang bermula daripada mengekalkan kekuatan tulang dan jantung merangsang kontraksi untuk merangsang Pembahagian sel dan memandu darah kaunseling pesakit dalam luka. Electrolytes boleh asid, asas atau garam. Electrolytes biasa termasuk kalium, natrium, klorida, magnesium, fosfat, bicarbonate dan kalsium. Memandangkan sifat penting electrolytes dalam badan, ia dapat difahami mengapa mempunyai terlalu banyak atau terlalu sedikit boleh menjadi masalah.

Tahap electrolytes dalam badan anda dikawal selia oleh buah pinggang. Ramai orang tidak tahu ini, tetapi buah pinggang menghasilkan hormon yang agak sedikit, sebagai melakukan kelenjar adrenal, dan ia adalah hormon yang mengawal tahap electrolytes. Buah pinggang mempunyai khusus sensor yang memantau berapa banyak kalium dan natrium yang anda ada dalam aliran darah anda, sebagai contoh, dan apabila tahap orang-orang mati, hormon swoops dalam untuk memulihkan keadaan.

Kekurangan dalam salah satu electrolytes itu juga boleh disebabkan oleh pelbagai faktor unik. Mari kita lihat sebahagian daripada mereka secara terperinci di bawah:

Kalsium: Hypercalcemia dan hypocalcemia adalah kedua-dua keadaan yang serius, seperti kalsium yang diperlukan untuk pengecutan otot dan mengawal tekanan darah. Hypercalcemia adalah disebabkan oleh gangguan Tiroid, penyakit buah pinggang, paru-paru dan kanser payudara, dan tahap vitamin D. Hypocalcemia yang tinggi adalah disebabkan oleh kanser prostat, kekurangan vitamin D dan kegagalan buah pinggang.

Klorida: Hyperchloremia dan hypochloremia yang serius kerana klorida mengawal paras cecair seluruh badan. Cirit-birit, dehidrasi, dan muntah-muntah boleh membawa kepada hyperchloremia, serta kegagalan buah pinggang atau dialisis. Hypochloremia berlaku apabila anda mempunyai gangguan makan atau kecederaan buah pinggang, menjadikannya mustahil untuk proses keluar klorida yang dari badan.

Fosfat: Hiperphosphatemia boleh disebabkan oleh kesukaran, kecederaan otot, tahap kalsium yang rendah dan penggunaan julap. Hypophosphatemia disebabkan oleh penyalahgunaan alkohol, kekurangan vitamin D, terbakar teruk atau kekurangan pengambilan nutrisi lengkap.

Magnesium: Hypermagnesemia berlaku apabila orang yang mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir, tetapi ia agak jarang berlaku. Kekurangan magnesium, hypomagnesemia, adalah disebabkan oleh kekurangan nutrisi, peluh berlebihan, kegagalan jantung, dan ketagihan arak.

Sebelum ini:9 terbaik faedah-faedah daripada pemakanan & oren fakta-fakta dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Kesan-kesan sampingan teh ais dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Sebab gejala Elektrolit tidak seimbang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat