WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

9 terbaik faedah-faedah daripada pemakanan & oren fakta-fakta dan penyakit buah pinggang

2018-04-06 10:44

9 terbaik faedah-faedah daripada pemakanan & oren fakta-fakta dan penyakit buah pinggangJenis-jenis buah oren

Jenis buah oren yang paling popular adalah seperti berikut:

Darah oren

Pusat oren

Oren acidless

Oren biasa

Pemakanan buah oren

Dari segi pemakanan, oren memiliki kira-kira 60 kalori dalam buah bersaiz sederhana, bersama-sama dengan hampir 95% daripada keperluan harian anda untuk vitamin C. Buah-buahan ini juga mempunyai tahap yang tinggi serat, vitamin B, asid folik, dan potassium, serta lain-lain flavonoid, anthocyanins dan kompaun polyphenolic, yang bertindak sebagai antioksidan di dalam badan. Orange 60 kalori juga akan mempunyai kira-kira 15 gram karbohidrat, kebanyakan yang datang dari gula, sebagai tambahan kepada jumlah yang sangat kecil protein.

Kebaikan buah oren

Faedah-faedah atas oren termasuk yang berikut:

Mencegah kanser

Mengurangkan tahap kolesterol

Mencegah penyakit buah pinggang

Memperbaiki kesihatan wawasan

Penjagaan kulit

Mengurangkan risiko kencing manis

Merawat jangkitan virus

Marilah kita berbincang secara terperinci di bawah.

Perlindungan Kanser

Tahap antioksidan dan [9] vitamin C yang tinggi bermakna buah-buahan ini boleh melawan radikal bebas dan tekanan oksidatif, terutamanya bagi hati dan kanser prostat.

Penyakit buah pinggang

Dengan meningkatkan tahap kalium dan merendahkan tekanan darah, buah-buahan ini boleh membantu mengurangkan tekanan pada buah pinggang dan mencegah penyakit buah pinggang.

Kolesterol

Paras tinggi asid askorbik dan serat dalam buah oren membenarkan mereka untuk menghalang pengoksidaan kolesterol, iaitu bagaimana pembentukan plak berlaku, menuju ke aterosklerosis dan risiko yang lebih tinggi mendapat serangan jantung, strok, dan penyakit jantung koronari.

Jangkitan virus

Ini makan buah-buahan citrus dikenali untuk memulakan sistem imun, dan terdapat banyak kajian yang memberi tumpuan kepada sifat antivirus dan antibiotik yang khusus tidak menentu asid yang terkandung di dalam buah oren.

Penyakit kronik

Kata majmuk Polyphenolic, flavonones dan lain-lain antioksidan membantu untuk menghapuskan keradangan kronik dan mengurangkan kesan radikal bebas yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit kronik.

Sembelit

Tahap baik serat boleh merangsangkan pergerakan peristalsis dan meningkatkan kecekapan pencernaan anda umum, menghalang tanda-tanda sembelit.

Kesihatan mata

Antioksidan, nutrien dan vitamin dalam buah-buahan citrus ini dihubungkan dengan visi yang lebih baik dan mengurangkan risiko penyakit degeneratif mata.

Kencing manis

Serat dikenali untuk mengawal pelepasan glukosa darah dan insulin, yang merupakan berita baik untuk pesakit kencing manis apabila buah-buahan tersebut dimakan secara sederhana.

Alkalizing kesan

Walaupun buah-buahan yang berasid tinggi, apabila badan metabolizes banyak asid ini, ia sebenarnya mempunyai kesan alkalizing pH yang keseluruhan badan.

Sebelum ini:Manfaat mengejutkan 9 tauhu dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Ketidakseimbangan elektrolit: Punca gejala & dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Oren

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat