WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

11 manfaat daripada bintang buah terbaik (Carambola) dan Kesihatan buah pinggang

2018-04-06 10:24

11 manfaat daripada bintang buah terbaik (Carambola) dan Kesihatan buah pinggangFakta pemakanan buah-buahan bintang

Starfruit mengandungi jumlah kalori yang sangat rendah tetapi ia kaya dengan serat diet, vitamin C, vitamin A dan vitamin B serta fosforus, zink, kalsium, magnesium, natrium, besi dan kalium. Selain itu, buah-buahan mempunyai tumpuan antioksidan seperti sebatian polyphenolic, seperti quercetin, epicatechin, dan asid gallic yang tinggi.

Khasiat buah bintang

Marilah kita telah melihat sebahagian daripada manfaat kesihatan paling penting starfruit.

Mencegah kanser

Kajian ke atas buah-buahan bintang telah mendedahkan bahawa ia boleh menjadi yang mujarab [6] anti-kanser buah-buahan, terima kasih kepada kandungannya padat antioksidan dan serat. Flavonoid polyphenolic yang didapati dalam buah-buahan bintang akan dapat mengimbangi kesan mutagenic [16] radikal dan jelas mereka keluar dari badan sebelum mereka boleh merosakkan dan membawa kepada penyakit kronik. Selain itu, serat buah-buahan bintang akan membersihkan usus besar dan mengurangkan tahap ketoksikan, membantu untuk mengurangkan risiko anda menghidapi kanser kolon.

Anti-radang

Jumlah yang tinggi antioksidan dan flavonoid yang hadir dalam buah-buahan ini menjadikannya anti-radang yang baik bagi pelbagai gangguan kulit termasuk [17] psoriasis dan dermatitis. Sumber yang kaya dengan vitamin c juga membantu dalam mengepam keluar toksin dan sintesis kolagen.

Kesihatan jantung

Jumlah yang tinggi natrium dan kalium yang hadir dalam buah-buahan bintang bertindak sebagai electrolytes dalam badan kita, yang membantu dalam mengekalkan tekanan darah. Ini juga memastikan tetap denyutan jantung dan aliran darah yang sihat.

Merangsang laktasi

Ia juga telah secara tradisinya digunakan untuk meningkatkan laktasi di ibu-ibu yang mengalami masalah menghasilkan cukup susu bagi bayi-bayi mereka. Dan dalam dos yang besar, ia boleh juga bertindak sebagai satu emmenagogue.

Menggalakkan penurunan berat badan

Dengan jumlah yang kecil kalori setiap buah-buahan, melayan tropika ini tidak akan menjejaskan matlamat kalori anda, jika anda cuba untuk menurunkan berat badan. Selain itu, ianya penuh dengan serat dan nutrien lain yang boleh mempercepatkan metabolisme, yang boleh membantu menyokong usaha anda untuk menumpahkan mereka pound tambahan. Serat juga akan membantu anda berasa penuh lebih cepat, mengurangkan peluang anda untuk makan berlebihan atau Snek antara hidangan.

Meningkatkan imuniti

Buah bersaiz sederhana bintang yang tunggal mempunyai kira-kira 50% daripada nilai harian yang disyorkan untuk vitamin C, yang merupakan berita baik untuk sistem imun anda [8]. Dengan merancakkan lagi pepejal vitamin C anda buah-buahan pagi yang bermulut manis, sistem imun anda akan berfungsi pada tahap yang tinggi dengan bilangan sel darah putih yang optimum.

Baki tekanan darah

Dengan jumlah kalsium yang sederhana, buah-buahan bintang ini dapat mengurangkan risiko anda aterosklerosis, serangan jantung dan angin ahmar dengan melegakan ketegangan pada pembuluh darah dan arteri. Dengan menghapuskan tekanan darah tinggi, jantung anda akan dapat berehat, edaran boleh lebih berkesan dijalankan dan keseimbangan cecair dalam badan anda akan dikekalkan dengan sewajarnya.

Meningkatkan penghadaman

Serat makanan adalah satu elemen penting dalam penghadaman, kerana ia boleh merangsang pergerakan najis melalui saluran penghadaman, melegakan gejala-gejala [10] sembelit, perut kembung, kekejangan dan cirit-birit. Selain itu, ia boleh membantu untuk meningkatkan penyerapan nutrien dan bioketersediaan mineral dan vitamin lain. Kedua-dua buah-buahan yang batin dan berlilin mengupas buah bintang menyediakan tahap serat diet.

Meningkatkan ketumpatan Mineral tulang

Terdapat pelbagai mineral dalam buah-buahan bintang termasuk besi, magnesium, fosforus, zink dan kalsium, Semua yang boleh membantu meningkatkan kesihatan tulang dan mengurangkan risiko osteoporosis seperti yang kita umur.

Kawalan kencing manis

Kajian telah mendapati bahawa buah-buahan kaya serat tidak larut ini boleh mencegah pelepasan glukosa selepas makan. Ini membantu untuk kawalan paras insulin dalam badan, menjadikannya snek yang ideal untuk orang yang ingin mengelakkan penyakit kencing manis atau pesakit kencing manis untuk menguruskan tanda-tanda mereka.

Meningkatkan metabolisma

Dengan aras tinggi pyridoxine, asid folik dan riboflavin, buah-buahan ini boleh membantu untuk Optimumkan metabolisma anda dengan memastikan bahawa proses enzim dan hormon yang perlu mengambil tempat seluruh tubuh. vitamin ini kritikal memainkan peranan dalam segala-galanya dari komunikasi sel saraf dan metabolisma tenaga pengedaran dan kawalan emosi.

Mengurangkan paras kolesterol

Dengan jumlah yang sangat rendah lemak semulajadi dan tahap yang tinggi serat diet, ini buah-buahan berwarna kuning-kehijauan tropika yang besar untuk menguruskan dan mengurangkan paras kolesterol . Serat membantu mengawal kolesterol LDL (tidak baik) serta meningkatkan kolesterol HDL (baik), dengan itu mengurangkan risiko anda untuk penyakit jantung koronari, serangan jantung, angin ahmar dan aterosklerosis.

Menyahtoksin badan

Dikenali sebagai diuretik, buah-buahan ini boleh merangsang kencing, yang boleh membantu untuk seseorang ingin detox. Buah-buahan ini akan membantu membersihkan [14] kedua-dua hati dan buah pinggang, walaupun orang-orang dengan penyakit sedia ada keadaan buah pinggang perlu makan buah-buahan ini dengan berhati-hati. Dengan meningkatkan kencing, buah-buahan bintang boleh menurunkan paras toksin, garam yang berlebihan dan lemak dalam badan.

Meningkatkan kesihatan pernafasan

Buah ini dikenali sebagai ejen anti-radang dan penyejukan yang boleh menggalakkan peliuran dan memotong melalui mukus atau kahak. Ini menjadikan ia ubat yang popular untuk jangkitan sistem pernafasan dan Kesihatan umum, mengurangkan sakit tekak dan menangani asas jangkitan sistem pernafasan.

Sebelum ini:15 mengejutkan manfaat daripada Baking Soda dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Manfaat mengejutkan 15 Cashews dan Kesihatan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Buah-buahan bintang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat