WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

15 mengejutkan manfaat daripada Baking Soda dan penyakit buah pinggang

2018-04-06 10:02

15 mengejutkan manfaat daripada Baking Soda dan penyakit buah pinggangNilai pemakanan bagi Soda penaik

Seperti USDA soda penaik mengandungi air dan sodium. Ia mempunyai tiada kalori, lemak dan karbohidrat.

Kesihatan faedah Baking Soda penaik soda ini mempunyai banyak manfaat kesihatan yang merangkumi:

Mengurangkan keasidan

Soda penaik mempunyai sifat antacid dan bermanfaat untuk melegakan senak, teruk keasidan dan pedih ulu hati. Ia membantu dalam melegakan gejala-gejala penyakit ulser peptic. Oleh kerana sifatnya yang beralkali, ia juga disyorkan untuk mengurangkan keasidan air kencing dan darah.

Mengurangkan Acidosis metabolik

Sodium bicarbonate adalah bermanfaat dalam mengurangkan risiko acidosis metabolik dalam pelbagai masalah kesihatan seperti kencing manis, penyakit kardiovaskular dan lain-lain. Ia juga menyediakan bantuan dalam kes acidosis tiub renal.

Cirit-birit penurunan

Pemakanan mengandungi sodium bicarbonate adalah ditunjukkan dalam kes cirit-birit mana ada adalah kerugian ketara sebanyak bicarbonate dari badan.

Melayan Intoxications

Sodium bicarbonate juga adalah berguna dalam merawat pelbagai intoxications seperti keracunan disebabkan oleh perangkap alkohol, salicylates dan lain-lain.

Sifat-sifat anti gatal

Sodium bicarbonate mempunyai sifat anti kurap atau antipruritic yang turut membantu dalam merawat pelbagai penyakit kulit. Penyelesaian atau tampal yang diperbuat daripada soda penaik boleh digunakan pada kulit.

Mengurangkan bengkak

Lebah dan sengatnya wasp selalunya menyakitkan dan mereka secara automatik akan diikuti dengan bengkak pada bahagian-bahagian yang terlibat. Menggunakan penyelesaian yang terdiri daripada soda penaik dan air untuk melegakan kesakitan dan mengurangkan bengkak akibat sengatnya serangga. Penyelesaian perlu mengandungi nisbah tinggi soda penaik berbanding air, sebaik-baiknya 3:1.

Meningkatkan prestasi Sprint

Kajian penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan sodium bicarbonate boleh memberi manfaat dalam meningkatkan prestasi sprint sepanjang sesi senaman yang intermitted seperti Berbasikal.

Melegakan sejuk & selsema

Selesema biasa dan flu yang sangat biasa di seluruh semua peringkat umur di seluruh dunia. Diet yang sihat dan baik kesihatan mencegah dan melindungi badan manusia daripada penyakit ini. Soda penaik merupakan bermanfaat dalam memberikan kelegaan daripada sejuk dan selsema. Yang membasuh hidung yang dilakukan dengan penyelesaian dibuat dengan mencampurkan air suam, garam dan soda penaik membantu membersihkan mukus dari hidung. Ini akan diulang dua hingga tiga kali dalam sehari.

Mengalih keluar plak

Penggunaan soda penaik ini tidak hanya terhad kepada kulit dan jangkitan, ia juga bermanfaat untuk gigi. Satu kajian mencadangkan bahawa penggunaan dentifrices soda penaik (ejen untuk membersihkan dan Menggilap gigi) adalah amat berkesan dalam menanggalkan plak dari gigi.

Aktiviti antibakteria

Bakteria seperti Streptococcus mutans yang dikaitkan dengan kerosakan gigi dan kesihatan gigi yang miskin. Penggunaan produk sodium bicarbonate berasaskan [8] lisan boleh membantu dalam mengurangkan tahap bakteria ini dan melindungi gigi daripada reput.

Melayan Hyperkalemia

Hyperkalemia adalah penyakit yang disebabkan oleh tahap kalium di dalam darah yang tinggi. Ini mungkin disebabkan kerana pembedahan, kecederaan, terbakar, acidosis dan lain-lain. Sodium bicarbonate boleh digunakan untuk merawat hyperkalemia yang disebabkan terutamanya disebabkan oleh acidosis atau peningkatan tahap keasidan.

Kaya dengan natrium

Natrium adalah salah satu Galian penting yang diperlukan untuk kesihatan yang baik. Sodium bicarbonate sumber baik natrium dan sekali gus boleh membantu dalam pengurusan tekanan darah dan berfungsi dengan baik otot dan saraf

Batu buah pinggang penurunan

Manfaat kesihatan baking soda termasuk memberi kelegaan daripada batu buah pinggang. Batu buah pinggang adalah biasa di kalangan rakyat dan boleh berjalan di keluarga. Terdapat pelbagai jenis batu-batu seperti batu-batu kalsium, batu cystine, batu-batu asid urik dan lain-lain biasanya lebih kecil batu Pas tetapi kadang-kadang jika batu-batu yang besar ia boleh menyebabkan kesakitan yang teruk. Sodium bicarbonate membantu dalam mengurangkan pembentukan batu dan mengeluarkan bahan yang menyebabkan batu buah pinggang.

Mengekalkan nafas segar

Terdapat pelbagai sebab mengapa seseorang mungkin tidak mempunyai nafas segar. Antara semua sebab-sebab kehadiran bakteria di dalam mulut adalah sebab utama mempunyai nafas yang tidak menyenangkan. Soda penaik menyediakan satu penyelesaian yang segera ke masalah jenis ini. Mencampurkan satu sudu teh garam dengan sodium bicarbonate dalam air adalah remedi rumah yang telah terbukti untuk bekerja secara berkesan dalam pemulihan dan penyelenggaraan nafas segar. Berkumur penyelesaian ini setiap pagi untuk memastikan bahawa bakteria yang mengusahakan zarah makanan di dalam mulut akan benar-benar dihapuskan

Mengurangkan Jangkitan pundi kencing

Soda penaik juga boleh membantu dalam mengurangkan risiko jangkitan pundi kencing. Kes-kes Jangkitan pundi kencing adalah biasa dan disebabkan oleh bakteria yang membiak di dalam pundi kencing. Ini adalah kerana mikroorganisma ini berkembang dalam persekitaran yang longgokan dan berasid. Mencegah jangkitan jenis ini atau menganggap ia sebagai menyerang dengan mengambil penyelesaian yang terdiri daripada soda penaik dan secawan air.

Sebelum ini:6 faedah terbaik teh kranberi dan Kesihatan buah pinggang

Artikel seterusnya:11 manfaat daripada bintang buah terbaik (Carambola) dan Kesihatan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Soda penaik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat