WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

6 faedah terbaik teh kranberi dan Kesihatan buah pinggang

2018-04-06 09:58

6 faedah terbaik teh kranberi dan Kesihatan buah pinggangFaedah-faedah teh kranberi

Faedah-faedah yang paling ketara teh kranberi termasuk yang berikut:

Meningkatkan kesihatan jantung

Membersihkan jangkitan saluran kencing

Memperbaiki penglihatan

Menggalakkan kesihatan pergigian

Marilah kita bincangkan manfaat menakjubkan terperinci di bawah.

Kesihatan jantung

Terdapat lebih daripada 20 sebatian antioksidan yang ditemui dalam teh kranberi, antara anthocyanins hingga tannin dan flavonols; kepekatan tinggi ini menjadikan teh ini cara hebat untuk mencegah stres dan meneutralkan radikal bebas, dengan itu menghalang beberapa penyakit jantung kronik.

Jangkitan saluran kencing

Sebab teh ini begitu digemari oleh wanita adalah bahawa ia boleh cepat memulihkan jangkitan saluran kencing, yang melibatkan wanita agak banyak. Sifat-sifat penyembuhan teh ini, apabila dimakan setiap hari pada awal jangkitan, boleh mengurangkan masa pemulihan secara signifikan.

Sistem imun

Cranberries adalah tidak sahaja kaya dengan antioksidan, tetapi juga dengan vitamin dan mineral. Teh yang diperbuat daripada buah-buahan ini juga akan dapat meningkatkan kesihatan sistem imun [4] dan mencegah pelbagai jenis jangkitan yang biasa.

Kesihatan buah pinggang

Secara sederhana, kranberi teh boleh merangsang kencing dan meningkatkan kesihatan buah pinggang; Walau bagaimanapun, apabila terlalu banyak dimakan, ia boleh meningkatkan risiko anda membangunkan batu buah pinggang, jadi sederhana adalah diperlukan.

Tekanan

Ciri-ciri melegakan tekanan teh ini adalah terkenal, kerana kesan imbangan hormon cranberries, yang boleh memperbaiki mood dan melegakan kebimbangan.

Kesihatan pergigian

Kajian telah mendapati bahawa beberapa sebatian dalam cranberries menjadikan ia lebih sukar bagi plak mematuhi gigi, manakala juga menghapuskan jangkitan bakteria tertentu yang boleh menyebabkan kerosakan gusi dan gigi.

Sebelum ini:17 best manfaat daripada Lemon air dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:15 mengejutkan manfaat daripada Baking Soda dan penyakit buah pinggang

Tag: Kesihatan buah pinggang Teh kranberi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat