WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

17 best manfaat daripada Lemon air dan penyakit buah pinggang

2018-04-06 09:55

17 best manfaat daripada Lemon air dan penyakit buah pinggangFakta pemakanan air Lemon

Air Lemon berasal dari lemons yang merupakan sumber yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral. Ia mengandungi air, protein, karbohidrat dan gula. Lemons adalah sangat baik sumber vitamin c dan ia juga mengandungi jumlah vitamin yang berbeza yang lebih kecil seperti thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6, asid folik, dan vitamin E. Lemons juga mengandungi pelbagai mineral seperti besi, magnesium, fosforus, kalsium, kalium, dan zink. Dengan semua ini nutrien penting yang hadir [1] di lemons, air lemon boleh sistem penyampaian yang sangat berkesan bagi banyak manfaat kesihatan.

Khasiat air Lemon

Terdapat banyak manfaat air lemon untuk kita semua. Yang paling biasa yang disenaraikan di bawah secara terperinci.

Melegakan sakit tekak

Minum air limau suam boleh memberikan kelegaan dari sakit tekak atau pharyngitis.

Menghalang batu buah pinggang

Salah satu manfaat utama Kesihatan air lemon termasuk keupayaan untuk merawat dan mencegah batu buah pinggang. Biasanya, batu buah pinggang Pas keluar dari tubuh tanpa banyak ketidakselesaan, tetapi kadang-kadang mereka boleh menghalang pengaliran air kencing dan menyebabkan sakit yang kuat. Minum air lemon membantu dalam rehydrating badan dan mengekalkan air kencing yang dicairkan. Ini, seterusnya mengurangkan risiko pembentukan batu buah pinggang. Walau bagaimanapun, dalam kes kesakitan yang teruk dan ketidakselesaan dari Batu buah pinggang mungkin, anda harus bercakap dengan doktor atau profesional perubatan anda.

Mengurangkan pengambilan kalori

Air Lemon adalah sebagai pengganti yang baik untuk jus atau minuman yang mungkin tinggi gula. Terutamanya bagi mereka yang kencing manis atau yang bercadang untuk menurunkan berat badan, ini adalah minuman yang baik untuk rehydrate dan tenaga badan tanpa menambah tahap berbahaya gula.

Meningkatkan kesihatan hati

Minum air lemon boleh membantu dalam mengaktifkan pencernaan enzim hadir di dalam hati. Ia juga boleh membantu dalam mengawal selia pengoksigenan darah.

Meningkatkan penghadaman

Jus lemon yang hadir dalam air lemon menggalakkan pengeluaran asid hidroklorik dan rembesan hempedu, yang diperlukan untuk penghadaman. Ia juga mengurangkan risiko keasidan dan gout. Orang-orang yang sering mengalami masalah penghadaman seperti kekejangan perut, kembung, kegatalan sensasi, dan lebihan gas perlu minum kerap. Ia juga boleh mencegah cirit-birit dan isu-isu yang sama. Wanita boleh menggunakan jus lemon yang diekstrak dari 3 kepada 4 lemons untuk menghilangkan kesakitan haid. Bagi meraih manfaat kesihatan kebanyakan jus lemon, anda harus mengambil selepas mencampurkan dengan air suam.

Melegakan sembelit

Air Lemon adalah berguna untuk mengubati sembelit, jadi lemon suam minum air setiap pagi dan mendapatkan bantuan daripada sembelit untuk sepanjang hari.

Merangsang sistem imuniti

Air Lemon adalah sumber baik citrus bioflavonoid, vitamin C, dan pelbagai khasiat yang membantu dalam meningkatkan kekuatan sistem imun. Ia juga membantu meningkatkan tahap tenaga dalam badan disebabkan oleh kehadiran vitamin dan mineral.

Penurunan berat badan

Minum air suam lemon dengan madu setiap pagi boleh membantu orang menurunkan berat badan tambahan dengan mudah.

Melegakan penyakit sendi

Minum air lemon sebelum makan dan sebelum tidur juga boleh memberikan kelegaan daripada reumatisme.

Penawar Scurvy

Penggunaan air lemon membantu dalam mengubati scurvy atau kekurangan umum daripada vitamin C.

Melegakan Canker kudis

Makmal mulut anda dengan air suam lemon boleh membantu dalam memberikan kelegaan daripada sakit canker kudis atau ulser mulut.

Penahan sakit gusi bengkak

Minum air lemon juga boleh melegakan kesakitan yang dikaitkan dengan gusi bengkak. Tambah sedikit garam kepadanya untuk keputusan yang terbaik dan pastikan jus lemon baik cair dalam air.

Sifat anti-karsinogen

Minum air lemon juga mungkin bermanfaat dalam mencegah kanser. Kajian penyelidikan menunjukkan bahawa lemon, dengan sifat-sifat antitumor, boleh membantu mengurangkan risiko kanser.

Merendahkan tekanan & tekanan darah

Salah satu manfaat besar air lemon adalah keupayaan untuk menurunkan tekanan darah semasa memberikan kelegaan daripada tekanan, kemurungan dan keresahan. Minum juga akan menyampaikan rasa berehat.

PH baki

Dengan minum segelas air lemon, anda akan membantu alkalize seluruh badan dan mengimbangkan paras pH badan. Terdapat banyak penyakit dan syarat-syarat yang dikaitkan dengan keadaan berasid di dalam tubuh. Untuk kesihatan yang optimum, ia adalah sangat penting bagi tubuh untuk mengekalkan keadaan yang beralkali yang dapat dicapai dengan makan makanan beralkali. Air Lemon boleh membantu membawa baki kembali ke sisi beralkali hal.

Menyahtoksin badan

Air Lemon membantu dalam pembersihan seluruh tubuh anda dengan mengurangkan toksin dalam darah. Nutrien dalam lemons menggalakkan penyingkiran bahan buangan serta toksin kerana ia bertindak sebagai diuretik semulajadi, yang merangsang peningkatan dalam kencing.

Penjagaan kulit

Untuk pengambilan air limau setiap hari boleh membantu meremajakan kulit. Lemons yang sarat dengan antioksidan dan sifat-sifat anti-penuaan yang terkenal lemons dan lain-lain makanan yang kaya dengan antioksidan telah menjadi semakin popular di tahun-tahun kebelakangan.

Sebelum ini:13 menakjubkan manfaat daripada merah teh Rooibos dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:6 faedah terbaik teh kranberi dan Kesihatan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Air lemon

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat