WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah air minuman dan penyakit buah pinggang

2018-04-06 09:31

Faedah-faedah air minuman dan penyakit buah pinggangAir mempunyai salah satu peranan yang terpenting untuk bermain dalam mengekalkan tubuh yang sihat dan beberapa faedah termasuklah:

Meningkatkan tahap tenaga & imuniti

Tubuh manusia mempunyai pelbagai pH 7.35 – 7.45 untuk proses fisiologi yang betul. Peralihan yang berasid boleh membawa kepada sakit dan ketidakmampuan badan untuk mengasimilasikan vitamin dan mineral. Oleh itu, ia sepatutnya lebih tinggi daripada nilai 7, yang menguntungkan untuk penyerapan oksigen dalam badan, tahap tenaga yang lebih tinggi dan response imun yang lebih baik untuk penyakit. Ini boleh dicapai dengan memakan banyak air.

Meningkatkan prestasi fizikal

Dehidrasi boleh menyebabkan keletihan, mengurangkan motivasi, dan perubahan mood. Oleh itu, pengambilan jumlah banyak air oleh tubuh adalah sangat penting untuk meningkatkan tahap tenaga semasa bersenam dan meningkatkan prestasi keseluruhan fizikal tubuh anda.

Meningkatkan fungsi otak & mencegah sakit kepala

Sebuah badan yang terhidrat dengan betul dipaparkan untuk berfungsi dengan tugas-tugas yang lebih kompleks daripada sebuah badan yang mengalami dehidrasi. Ia membantu dalam meningkatkan mood, meningkatkan ingatan, mengurangkan kekerapan sakit kepala, dan memperbaiki fungsi otak. Jika badan mengalami kehilangan cecair, ia boleh membawa kepada keresahan dan keletihan yang berlebihan.

Membersihkan toksin

Ia adalah pembawa oksigen, nutrien dan hormon untuk bahagian badan dan juga menyediakan satu medium untuk pembuangan toksin, sel-sel mati dan bahan buangan. Protein dan enzim yang terlibat dalam pelbagai proses asas juga memerlukan air untuk mereka berfungsi dengan baik. Bahan ekskretasi dalam bentuk urea juga sangat toksik kepada tisu-tisu badan dan perlu dicairkan sebelum laluan mereka. Ini sekali lagi dilakukan oleh 'universal pelarut' – air.

Penurunan berat badan

Dengan kalori sifar dan keupayaan untuk membuat anda berasa kenyang, penggunaan ia boleh membantu menggalakkan penurunan berat badan. Ia juga menggalakkan metabolisme dan seterusnya aids berat.

Penjagaan kulit

Menurut di University of Minnesota, kulit boleh mendapatkan terjejas akibat radang dingin dan lepuh. Ia telah ditubuhkan yang sesuai paras air di dalam badan menghalang badan daripada mengalami dehidrasi. Ini, seterusnya mengekalkan turgidity kulit. Beberapa masalah kulit dapat dielakkan dengan minum jumlah air yang mencukupi.

Melegakan sembelit

Ia merupakan salah satu komponen utama yang menggalakkan yang berfungsi dengan lancar saluran penghadaman kita. Ia membantu dalam mengekalkan tetap gerakan usus dan mencegah apa-apa kesukaran dalam najis lulus. Air berkarbonat ditunjukkan mempunyai kesan paling positif sembelit.

Mengurangkan gejala-gejala anti mabuk

Rasa mulut Kering, dahaga, keletihan dan sakit kepala yang disebabkan oleh berat malam minum boleh dikurangkan dengan pengambilan air yang mencukupi. Ia mengurangkan gejala-gejala anti mabuk yang disebabkan oleh dehidrasi dan seterusnya membuatkan anda berasa lebih baik.

Merawat senggugut & Sprains

Air suam atau panas adalah ubat yang sangat berguna untuk meredakan kekejangan dan sprains, kerana ia biasanya disebabkan oleh dehidrasi di dalam badan.

Meningkatkan fungsi buah pinggang

Menurut International Institute batu buah pinggang, 2 liter atau 10 gelas air mesti boleh dimakan setiap hari untuk mengelakkan pembentukan batu buah pinggang. Ia merupakan pelarut terbaik dan ini tidak membenarkan garam dan mineral untuk mengumpul untuk bentuk batu-batu, garam sampai ke buah pinggang menjadi cair dan dihapuskan dalam air kencing.

Mengawal suhu badan

Sebahagian besar tubuh manusia terdiri daripada air dan cecair ini bertanggungjawab ke atas pengawalseliaan suhu badan. Kami menjalani peluh di musim panas untuk menghilang haba berlebihan demi mengurangkan suhu kami. Hotel ini mempunyai kawalan suhu oleh kepadanya juga.

Menghalang Osteoporosis

Menurut penyelidikan yang dijalankan oleh Institut Linus Pauling, individu-individu yang minum jumlah air yang mencukupi telah mengurangkan risiko osteoporosis dan keretakan pinggul.

Menggalakkan pernafasan

Ia memainkan peranannya dalam pengedaran oksigen seluruh badan manusia manakala pengumpulan karbon dioksida dari semua bahagian-bahagian dan membubarkan gas-gas ini.

Mengurangkan Backaches

Bahagian belakang badan kita terletak pada saraf tunjang. Teras cakera tulang belakang terdiri daripada kelantangan besar air dan dehidrasi, yang membawa kepada belakang sakit di ramai individu.

Menghalang penyakit jantung

Ia boleh mencegah penyakit kardiovaskular Ijazah besar. Ia mengekalkan kelikatan betul pengedaran darah dan plasma dan fibrinogen. Oleh yang demikian, memadai penghidratan vaskular komponen adalah dinasihatkan.

Sebelum ini:Faedah-faedah teh Mormon dengan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:13 menakjubkan manfaat daripada merah teh Rooibos dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Air minuman

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat