WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Faedah-faedah kacang Pi dan penyakit buah pinggang

2018-04-05 11:25

Faedah-faedah kacang Pi dan penyakit buah pinggangKacang Pi boleh dimakan dengan atau tanpa sekam tersebut. Sebelum ciptaan Mesin kilang-kilang, mereka telah dimakan dengan sekam tersebut. Sekam yang mengandungi serat makanan yang tertinggi. Selepas proses pengilangan telah dicipta, sekam atau kulit yang telah dibuang dan serat diet dalam kacang Pi hilang.

Jenis kacang Pi yang popular termasuk hitam kacang Pi, kacang merah Pi, coklat kacang Pi, kacang mung, kuning split peas, kacang kuning Pi, kacang Pi macachiados, Perancis kacang hijau Pi, black-eyed pea, kacang ginjal, kacang soya, dan mendamaikan lebih banyak. Setiap negara mempunyai Kumpulan tersendiri kacang Pi, yang lebih atau kurang mirip dan memberi faedah yang sama.

Kacang Pi dengan kandungan protein yang tinggi yang dianggap sebagai sumber protein yang murah. Mereka adalah sumber yang kaya dengan asid amino yang penting seperti isoleucine dan lysine. Mereka juga adalah merupakan punca mikronutrien seperti vitamin dan mineral yang baik.

Aktiviti elektrolitik yang lebih baik

Potassium, salah satu dari mineral yang didapati dalam kacang Pi, dianggap sebagai pengganti yang lebih baik untuk aktiviti elektrolitik daripada natrium. Banyak penyakit yang dikaitkan dengan kandungan natrium yang tinggi dan kandungan kalium yang rendah yang di dalam badan. Selain daripada bertindak sebagai seorang elektrolit, kalium adalah juga membantu bagi memastikan fungsi beberapa organ seperti jantung, otak dan buah pinggang.

Kesan-kesan sampingan kacang Pi

Walaupun kacang Pi adalah baik untuk kesihatan anda dan alternatif terbaik untuk daging, ayam dan ikan, mereka juga mempunyai beberapa kelemahan, antaranya:

Risiko batu buah pinggang:

Risiko batu buah pinggang: kajian yang dilakukan oleh Massey et al. di Washington State University Jabatan Sains makanan dan pemakanan manusia menunjukkan bahawa beberapa kacang Pi seperti kacang soya, makanan soya, mentega kacang dan kacang refried, mengandungi kepekatan tinggi oxalate Kata majmuk. Sebatian oxalate ini adalah bertanggungjawab ke atas pembentukan batu buah pinggang. Oleh itu, individu yang mempunyai batu buah pinggang perlu menjauhkan diri daripada kekacang dan kacang Pi.

Risiko penyakit buah pinggang: penggunaan tahap protein yang tinggi mempunyai kesan sampingan lain juga. Secara purata, jumlah protein yang diperlukan untuk badan kita berdiri di 0.8 gram setiap satu kilogram berat badan. Pengambilan protein berlebihan boleh pressurize buah pinggang untuk mencurah keluar protein yang berlebihan di dalam badan. Dalam jangka panjang, penghapusan yang boleh merosakkan keseluruhan fungsi buah pinggang.

Pembentukan Gas disebabkan penapaian: selepas memasuki sistem penghadaman, kacang Pi mula penapai dan kemudiannya melepaskan gas. Gas-gas ini boleh membuat perkara-perkara yang tidak selesa dan oleh itu, terlalu banyak penggunaan lentil perlu dielakkan melainkan jika anda tidak keberatan yang agak gassy!

Sebelum ini:DASH Diet membuat Kesihatan buah pinggang

Artikel seterusnya:Faedah-faedah teh Mormon dengan penyakit buah pinggang

Tag: makanan penyakit buah pinggang Kacang Pi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat