WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

DASH Diet membuat Kesihatan buah pinggang

2018-04-05 11:18

DASH Diet membuat Kesihatan buah pinggangDASH Diet telah secara langsung dikaitkan dengan pencegahan batu buah pinggang, yang boleh sangat menyakitkan dan menjejaskan fungsi organ yang sesuai. Komposisi diet mengelakkan lebihan simpanan mineral yang menyebabkan [7] batu buah pinggang. Pengambilan sodium yang tinggi itu juga satu faktor umum yang membawa kepada kegagalan buah pinggang, kerana ia boleh mendehidrasi badan dan terlalu banyak pekerjaan buah pinggang. Yayasan buah pinggang negara telah menyatakan potensi nilai pemakanan DASH bagi mereka yang berisiko tinggi kegagalan buah pinggang. Walau bagaimanapun, jika anda sudah menghidap penyakit buah pinggang kronik, anda memerlukan lebih dikawal diet dan harus bercakap dengan doktor anda sebelum mengguna pakai mana-mana diet baru.

Antara manfaat kesihatan paling penting pemakanan DASH termasuk keupayaan untuk merendahkan tekanan darah, membantu dalam usaha-usaha kehilangan berat badan, meningkatkan kesihatan jantung, mencegah kanser tertentu, melambatkan perkembangan osteoporosis, melindungi buah pinggang anda dan membantu anda untuk mengelakkan kencing manis.

DASH Diet

Seolah-olah menjadi sebilangan besar diet dan fesyen sana yang berjanji untuk memberi pelbagai manfaat kesihatan, dan Walaupun ramai daripada mereka yang terbukti, DASH Diet (pemakanan pendekatan untuk menghentikan tekanan darah yang tinggi) telah menarik sedikit perhatian dan populariti , serta tajaan dari Persatuan jantung Amerika dan panduan kita untuk rawatan tekanan darah tinggi. Pada asasnya, DASH Diet adalah [1] asalnya dirancang sebagai satu cara untuk menurunkan tekanan darah (darah tinggi) tetapi kini telah diiktiraf sebagai bermanfaat untuk pelbagai masalah kesihatan. Diet adalah berdasarkan memakan diet yang tinggi dengan buah-buahan dan sayur-sayuran, protein, kacang, kacang, biji benih, bijirin dan lemak jantung sihat.

Pada mulanya, diet termasuk sejumlah starchy makanan yang dianggap "kosong" karbohidrat, tetapi diet yang telah dikemaskini sejak itu dan telah terbukti mempunyai keputusan lebih baik [2], menggantikan karbohidrat yang kosong dengan makanan yang kaya dengan protein dan lemak yang baik. Diet juga makanan Berserat tinggi dan memberikan imbangan yang betul antara natrium, vitamin dan mineral untuk meningkatkan tekanan darah tinggi di dalam badan. Memandangkan populariti pelbagai DASH Diet, mungkin kita akan dapat melihat mengapa ia telah mendapat perhatian yang begitu banyak.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang: Rawatan dan penyembuhan

Artikel seterusnya:Faedah-faedah kacang Pi dan penyakit buah pinggang

Tag: diet Kesihatan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat