WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang: Rawatan dan penyembuhan

2018-04-05 10:20

Penyakit buah pinggang: Rawatan dan penyembuhanManakala rawatan perubatan membantu dalam mengubati keadaan, mengikuti diet yang betul sebenarnya boleh membantu mencegah atau mengurangkan gejala-gejala penyakit buah pinggang. Kita telah membincangkan Kesemua mereka dengan lebih terperinci di bawah.

Rawatan perubatan

Rawatan perubatan untuk penyakit buah pinggang termasuklah penggunaan ubat-ubatan seperti captopril, lisinopril, losartan, dll. Walaupun ubat-ubatan berfungsi dalam kebanyakan kes, penyakit buah pinggang kronik boleh juga hubungi untuk pemindahan buah pinggang atau dialisis. Dalam dialisis, Mesin ini mengambil alih fungsi buah pinggang – terdapat dua jenis dialisis, salah satu adalah hemodialisis dan peritoneal dialisis adalah satu lagi. Manakala dialisis memerlukan pembedahan kecil, menjalani pemindahan ginjal melibatkan pembedahan utama. Bukan itu sahaja, tetapi dalam hal menjalani pemindahan ginjal, anda juga mungkin perlu menunggu untuk jangka masa yang lebih lama.

Mengurangkan garam

Oleh kerana tekanan berlebihan yang meletakkan badan oleh kegagalan buah pinggang, menambah garam ke dalam badan membuatkan situasi lebih sukar. Kehilangan kalium dalam air kencing bermakna hampir sentiasa ada terlalu banyak garam di dalam badan dari segi keseimbangan itu perlu. Oleh itu, anda patut amalkan diet garam yang rendah untuk memastikan keseimbangan cecair dalam tubuh kekal sesuai. Makanan beku dan pelbagai hidangan gaya yang pantau tinggi garam. Tambah sayur-sayuran segar dan buah-buahan untuk diet anda, dan elakkan menambah terlalu banyak rempah dan garam kepada anda hidangan daging dan makanan lain.

Kandungan kalium

Walaupun salah satu daripada masalah adalah garam dalam diet, memilih makanan rendah kalium adalah juga disyorkan. Lebihan daripada semua jenis mineral boleh menjadi berbahaya apabila tidak seimbang, dan natrium kadang-kadang mengatasi kalium. Oleh yang demikian, mengelakkan kalium tinggi kepekatan makanan seperti pisang, oren, kentang, bayam, dan tomato yang disyorkan. Remedi tertentu ini adalah benar-benar bergantung pada kes. Sesetengah doktor akan memberitahu anda untuk meningkatkan pengambilan kalium, manakala lain-lain akan memberitahu anda untuk mengurangkannya.

Pengambilan Protein yang lebih rendah

Jumlah lebihan protein dalam badan juga boleh memburukkan lagi masalah penyakit buah pinggang, walaupun salah satu daripada tanda-tanda penyakit buah pinggang ialah kehilangan protein. Ia adalah sejenis penyakit yang amat mencabar untuk merawat kerana banyak perkara-perkara yang boleh membuat seseorang lebih baik bagi kebanyakan penyakit sebenarnya boleh membuat dalam keadaan lebih teruk dengan borang ini khusus penyakit buah pinggang.

Air

Mungkin cara yang paling mudah untuk menyelesaikan isu-isu buah pinggang dijangka banjir hanya badan dengan air. Ini akan merangsang kencing, yang merupakan badan utama cara melepaskan cecair serta toksin. Air kencing adalah terdiri daripada lemak, protein, air dan garam yang berlebihan. Oleh itu, dengan minum 6-8 gelas air setiap hari, anda boleh flush sistem anda dan membantu untuk mengurangkan jumlah toksin yang terkumpul dalam buah pinggang anda, oleh itu melambatkan dialisis dan memperlahankan perkembangan penyakit buah pinggang.

Dandelion

Dandelion adalah sumber baik vitamin a dan telah digunakan dalam sistem perubatan tradisional untuk mengubati pelbagai penyakit Kesihatan termasuk penyakit-penyakit buah pinggang. Kajian menunjukkan bahawa ia mempunyai sifat-sifat diuretik dan boleh membantu dalam merawat penyakit buah pinggang.

Pasli jus

Pasli adalah pembersih ginjal yang sempurna dan digunakan untuk rawatan penyakit buah pinggang di seluruh dunia yang utama. Pasli adalah sumber yang kaya dengan vitamin A, vitamin B (thiamin dan riboflavin) dan vitamin C, serta kalium, dan kuprum. Potong sehingga daun pasli dan rebus mereka di dalam periuk air. Anda kemudian boleh minum air ini apabila ia sejuk. Ia boleh memperbaiki [9] Kesihatan umum dan tahap ketoksikan dalam buah pinggang anda, sama ada langkah pencegahan atau rawatan untuk melambatkan perkembangan penyakit itu sebaik sahaja ia bermula. Pasli juga adalah bahan diuretik, yang membantu menyingkirkan toksin.

Teh herba

Terdapat sejumlah teh herba yang sering ditetapkan untuk rawatan penyakit buah pinggang. Disyorkan campuran paling biasa adalah teh hijau, teh marshmallow, blueberry tea, teh akar batu kelikir dan teh dandelion. Ini adalah beberapa jenis herba yang paling popular dan berkesan dan telah digunakan di pelbagai negara di seluruh dunia sebagai penawar utama bagi penyakit buah pinggang kerana ia dibungkus dengan antioksidan dan sebatian detoksifikasi yang membuatkan buah pinggang berfungsi dengan betul .

Jus kranberi

Jus kranberi disyorkan untuk merawat segala macam masalah buah pinggang dan mungkin yang paling banyak diketahui dan digunakan bentuk remedi rumah kerana jus kranberi meluas tersedia dan lazat untuk minum juga. Sebatian-sebatian organik yang dijumpai dalam cranberries adalah sangat berkesan untuk mengurangkan keterukan jangkitan buah pinggang. Minum 2-3 gelas jus kranberi semasa tempoh keradangan atau kerengsaan pada buah pinggang. Ini juga adalah kaedah yang baik untuk mencegah kewujudan jangkitan buah pinggang. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk minum jus kranberi yang terlalu banyak, tidak seperti jus buah-buahan yang mujarab boleh menjadi toksik dalam kepekatan yang sangat tinggi.

Aloe Vera jus

Jus aloe vera digunakan dalam rawatan kesihatan yang berbeza begitu banyak untuk pelbagai keadaan, jadi ia datang tidak mengejutkan bahawa ia juga akan bermanfaat bagi merawat jangkitan buah pinggang. Sifat-sifat penyembuhan dan antioksidan membuat aloe vera alat yang berkuasa dalam perjuangan menentang penyakit buah pinggang.

Cuka epal Cider

Apabila anda Campurkan cuka epal cider dengan madu beberapa dalam satu gelas besar air dan minum ini sekali atau dua kali setiap hari, anda boleh meningkatkan peluang anda untuk mencegah penyakit buah pinggang atau menghalang gejala-gejala kepada tahap yang boleh diselenggarakan secara serius.

Minyak zaitun Extra Virgin

Minyak zaitun Extra virgin boleh digunakan dalam banyak resipi yang berbeza dan makanan. Malah, ia boleh menggantikan hampir semua minyak lain yang anda gunakan untuk kebanyakan persiapan. Minyak zaitun Extra virgin adalah terkenal untuk melegakan keradangan dan juga menyahtoksin tubuh. Oleh itu, ianya sesuai untuk melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang.

Jika anda mengikuti rawatan ini dan memantau cara tubuh berfungsi, anda boleh hidup lama dan bahagia. Walau bagaimanapun, ia adalah keadaan kesihatan yang serius, jadi ia adalah satu idea yang baik untuk berjumpa doktor dan mendapatkan bantuan profesional.

Sebelum ini:penyakit buah pinggang kronik: makan juga untuk lebih rendah tekanan darah

Artikel seterusnya:DASH Diet membuat Kesihatan buah pinggang

Tag: rawatan buah pinggang Ubat-ubat penyakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat