WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

penyakit buah pinggang kronik: makan juga untuk lebih rendah tekanan darah

2018-04-05 09:54

penyakit buah pinggang kronik: makan juga untuk lebih rendah tekanan darahDiet yang sihat untuk menurunkan tekanan darah adalah lebih daripada hanya menghadkan garam. Diet yang sihat yang penuh dengan nutrien yang betul boleh membantu mengurangkan tekanan darah dengan ketara.

Makan lebih sihat mineral

Meningkatkan kalsium, magnesium dan pengambilan kalium boleh mempunyai kesan yang lebih mendalam kepada merendahkan paras tekanan darah daripada hanya menghadkan natrium. Kalsium, magnesium dan kalium boleh ditemui di pelbagai jenis makanan yang sihat dan lazat yang mudah untuk menggabungkan ke dalam diet yang sihat tidak kira apa keadaan kesihatan lain yang anda boleh bekerja sekitar.

Berhasrat untuk makan sekurang-kurangnya 1,250 mg kalsium sehari.

Berhasrat untuk makan sekurang-kurangnya 500 mg magnesium sehari.

Tujuan untuk makan 4,700 mg kalium sehari. Jika anda mempunyai maju penyakit buah pinggang kronik, matlamat untuk 1,500-2,700 mg sehari bergantung kepada tahap kalium darah anda.
 

Panduan makanan sihat Mineral

Produk tenusu tenusu adalah paling dikenali makanan kaya kalsium, tetapi mereka juga adalah sumber magnesium dan kalium serta yang agak baik. Satu cawan susu mempunyai 275 mg kalsium, magnesium 25 mg dan 320 mg kalium. Ia adalah mudah untuk menggabungkan pelbagai produk tenusu yang lazat ke dalam diet seperti susu, keju, yogurt dan kefir. Varieti penuh lemak mempunyai lebih banyak kalori, tetapi boleh menjadi pilihan yang sihat jika pengambilan tenaga adalah seimbang.

Makanan laut dengan tulang

Makanan laut dengan tulang-tulang yang boleh dimakan adalah sumber yang hebat kalsium bagi mereka yang tidak bertolak ansur produk tenusu juga. Ikan salmon dalam tin dengan tulang adalah satu pilihan yang murah – 3 oz telah 240 mg kalsium. Ikan bilis dan sardin adalah pilihan baik, rupa hanya untuk produk dengan jumlah sodium setiap hidangan.

Sayur-sayuran berdaun yang gelap

Sayur-sayuran berdaun adalah cara yang indah untuk mendapatkan kalsium, magnesium dan kalium dalam diet. Makan jenis yang berbeza untuk mendapatkan semua aspek pemakanan yang baik. Sayur-sayuran yang dimasak adalah lebih tertumpu sumber mineral kerana mereka memasak ke bawah, menjadikannya lebih mudah untuk makan lebih banyak pada sekali.

Kacang dan kacang pis

Kacang dan kacang pea adalah sumber kalsium, magnesium dan kalium yang baik. Beberapa jenis mempunyai lebih dari orang lain, jadi mencampurkannya dan makan berlainan setiap minggu. Jika menggunakan kacang dalam tin, basuh mereka untuk mengeluarkan lebihan natrium dan memilih jenis natrium yang rendah.

Kekacang

Kekacang adalah tempat yang hebat untuk mendapatkan magnesium, dan sesetengah daripada mereka mempunyai jumlah kalsium yang baik juga. Biji bijan dan badam adalah sumber kalsium yang baik terutamanya.

Molases blackstrap

Hanya satu sudu besar molas blackstrap ini penuh dengan mineral – 200 mg kalsium, magnesium 100 mg dan 450 mg kalium. Rasa yang kuat, tetapi jika anda tidak keberatan ia merupakan cara terbaik untuk menambah mineral tanpa mengambil pil. Campurkan dengan air suam dan sedikit madu dan lemon untuk membuat minuman panas dan lazat.

Ayam buatan sendiri dan stok daging lembu

Mereneh tulang ayam dan lembu merupakan cara terbaik untuk membuat kalsium dan magnesium saham mewah yang menjadikan bahan yang lazat dalam sup, sos, beras dan sayur-sayuran. Stok buatan sendiri ini juga kaya dengan protein dan kolagen, dan adalah secara semulajadi rendah sodium, menjadikannya hebat penggantian bagi masin kaldu kedai dibeli.

Buah-buahan dan sayur-sayuran

Beberapa buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber kalium, seperti kentang, keledek, masak sayur-sayuran, tomato, pisang, oren dan buah-buahan tropika yang paling kaya di dunia. Kebanyakan semua buah-buahan dan sayur-sayuran mempunyai beberapa jumlah kalium, magnesium dan kalsium, jadi makan pelbagai untuk mendapatkan banyak setiap hari.

Bijirin penuh

Magnesium boleh dijumpai di dalam produk-produk yang dibuat dengan tepung gandum, walaupun ia tidak seperti mudah diserap untuk kegunaan badan dari sumber-sumber lain. Produk tepung putih telah mempunyai sebahagian magnesium yang dilucutkan keluar melalui pemprosesan, supaya ia tidak sangat baik sumber magnesium.

Garam laut atau garam Himalaya Pink

Walaupun garam laut dan garam Pink Himalaya masih mempunyai jumlah natrium yang sama sebagai garam biasa, garam jenis ini mempunyai manfaat tambahan mengandungi mineral selain daripada natrium terutamanya kalsium, magnesium dan kalium. Gunakan ini untuk memasak di rumah untuk mendapatkan dos yang sedikit ditambah mineral setiap hari.

Sebelum ini:Makan dengan penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang: Rawatan dan penyembuhan

Tag: penyakit buah pinggang kronik Makan tekanan darah yang lebih rendah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat