WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

4 cara pesakit buah pinggang boleh memastikan percutian mereka tanpa tekanan

2018-04-03 17:44

4 cara pesakit buah pinggang boleh memastikan percutian mereka tanpa tekanan4 cara penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit-pesakit dialisis boleh memastikan percutian mereka tanpa tekanan

Kebanyakan penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit mempunyai masa yang sukar untuk menjaga atau walaupun Padang di musim cuti. Makan malam, pihak holiday, biskut, membeli-belah, traveling..."Tis satu masa yang paling sibuk dan tertekan Tempahan tahun!, " kata Kaiser Permanente (Konsortium bersepadu diuruskan). Pesakit penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis cuti boleh menjadi agak hangat dan menyebabkan tekanan, kebimbangan, kekecewaan, kemurungan, dan juga memberi kesan kepada hubungan peribadi. Walau bagaimanapun, jangan bimbang! telah membangunkan satu senarai untuk membantu anda longkang apa-apa kebimbangan yang anda mungkin ada supaya anda boleh menikmati musim perayaan cuti yang lebih baik. Berikut adalah empat (4) cara anda boleh memudahkan fikiran anda dan sentiasa sihat semasa anda bersedia untuk kesyukuran, Krismas atau pertemuan lain.

1. mendapat selesema anda ditembak: sakit adalah berita buruk — terutamanya Bilakah anda menyambut cuti dengan keluarga anda. Rakaman selsema adalah selamat dan terbukti untuk melindungi anda daripada selsema. Malah, pesakit hemodialisis yang dilangkau vaksin Influenza (selesema) adalah jauh lebih cenderung untuk dimasukkan ke hospital daripada orang-orang yang telah pelalian, menurut Fresenius penjagaan perubatan.

2. tiba-tiba dalam kecergasan: walaupun tekanan mengalahkan bantuan latihan sangat ringan (berjalan-jalan pendek, kaki Lif, dll), meningkatkan tenaga dan membakar kalori tambahan yang anda makan untuk membuat rawatan dialisis lebih terurus. Jika anda tidak dapat mencari masa untuk melakukan 20 minit senaman, lakukan dua 10 minit atau 5 minit empat latihan mini. Anda akan mendapat faedah kesihatan yang sama.

3. bijak memilih: makanan kalium dan fosforus yang tinggi peraturan cuti. Cuba Elakkan makanan di luar diet anda dengan membuat hidangan yang lazat kesan yang bermesyuarat sekatan diet Renal dan pesakit kencing manis dan berkongsi dengan keluarga dan rakan anda (klik disini). Selain itu, mencapai makanan rendah kalium dan fosforus seperti cauliflower, kacang rentetan, cranberries, epal, kubis, ayam, ayam Belanda, daging tanpa lemak, dan ikan.

4. memberitahu kawan-kawan dan keluarga lebih awal: musim cuti bermakna pihak-pihak yang melimpah-limpah dengan sering times banyak komitmen. Ia adalah baik-baik saja untuk memberitahu keluarga dan kawan-kawan tahu mengharapkan anda, tetapi juga memaklumkan kepada mereka bahawa anda mungkin terpaksa membatalkan (walaupun pada saat akhir) Jika anda tidak berasa baik. Ingat, mereka mahu anda untuk berjaya dengan kesihatan anda. Oleh itu, tidak menolak diri anda kepada titik keletihan - orang yang anda sayangi akan memahami.

Sebelum ini:Sakit Gout meningkatkan serangan jantung risiko di buah pinggang, tip-tip untuk membantu mengelakkan Gout

Artikel seterusnya:Makan dengan penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang cuti

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat