WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Sakit Gout meningkatkan serangan jantung risiko di buah pinggang, tip-tip untuk membantu mengelakkan Gout

2018-04-03 17:42

Sakit Gout meningkatkan serangan jantung risiko di buah pinggang, tip-tip untuk membantu mengelakkan GoutSakit Gout meningkatkan serangan jantung risiko di buah pinggang penyakit kronik (CKD) & pesakit dialisis: Tips untuk membantu mengelakkan Gout

Banyak penyakit buah pinggang yang kronik pesakit mengalami Gout, bentuk artritis yang menyebabkan secara tiba-tiba dan amat sangat sakit sendi (terutamanya di kaki dan jari kaki besar). Walaupun kebanyakan pesakit sedar bahawa Gout yang membawa kepada kecacatan yang sangat sakit, bengkak, kekejangan, kecacatan, dan Kurang Upaya penglihatan pergerakan - banyak penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit mungkin tidak menyedari bahawa Gout juga amat berkaitan dengan (komplikasi jantung punca utama kematian dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik). Well, menurut Dr. Eswar Krishnan (University of Pittsburgh) Gout peningkatan risiko serangan jantung sebanyak dua puluh enam peratus (26%) dan merupakan faktor risiko yang ketiga terbesar kerana serangan jantung disebabkan oleh keradangan. Oleh yang demikian, seterusnya menyebabkan penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit kesengsaraan, Gout juga boleh mengancam nyawa pesakit-pesakit yang ramai dan mesti diperbetulkan. Tip-Tip berikut boleh membantu pesakit yang betul atau mencegah Gout nyala dan meningkatkan kualiti hidup mereka serta mengurangkan risiko komplikasi jantung:

1. seafood & daging: Sebaik sahaja diagnosis Gout disahkan, sekatan Diet makanan yang diketahui meningkatkan risiko Gout boleh membantu. Jika anda berisiko atau mengalami Gout kemudian cuba untuk menghadkan makanan laut dan daging merah yang tinggi protin dan purines (berlaku secara semulajadi bahan kimia yang terdapat dalam pemakanan kita dan badan kita). Berbuat demikian boleh mengurangkan risiko lagi Gout episod dengan ketara.

2. sayur-sayuran: Sayur-sayuran yang tinggi purines dan meningkatkan lagi risiko Gout termasuk: kacang pis, kacang, cauliflower, cendawan dan bayam.

3. tenusu: Bagi penghidap penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit, pemakanan kepada perubahan untuk mengelakkan Gout selari sekatan pemakanan untuk mengelakkan penyakit kardiovaskular itu sendiri. Menurut rangkaian sokongan buah pinggang, pesakit harus mengelak daripada "High-fat tenusu produk. " 4. Alkohol: Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis minum alkohol sangat, jika pada semua. Walau bagaimanapun, semua pesakit perlu tahu bahawa alkohol - walaupun dalam jumlah yang paling kecil - sejarah telah dikaitkan dengan bermulanya sangat menyakitkan Gout nyala. Oleh itu, lihatlah apa yang anda minum semasa cuti (minuman telur kopyok, dan lain-lain) dan semasa acara perayaan lain.

5. sejuk suhu: Apabila seseorang pesakit kronik penyakit buah pinggang atau dialisis berasa sejuk, suar Gout yang sering tidak jauh di belakang. Pastikan bahawa anda pakej dan menjaga diri anda dalam keadaan hangat.

Berita baik adalah bahawa Dr. Tim Tait berkata bahawa bagi pesakit Gout atau berisiko, "We mempunyai ubat-ubatan yang baik yang boleh menurunkan paras asid urik sangat berkesan, dan dalam berbuat demikian, bukan sahaja menghilangkan penghidap kesengsaraan sakit sendi tetapi juga mengurangkan risiko penyakit jantung. " Therefor e, pesakit perlu berbincang dengan pasukan penjagaan kesihatan mereka pilihan ubat-ubatan yang terbaik jika mereka prihatin dengan episod Gout yang berterusan.

Sebelum ini:Lima makanan buah pinggang dan Dialisis pesakit semasa kesyukuran makan malam

Artikel seterusnya:4 cara pesakit buah pinggang boleh memastikan percutian mereka tanpa tekanan

Tag: penyakit buah pinggang serangan jantung

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat