WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Lima makanan buah pinggang dan Dialisis pesakit semasa kesyukuran makan malam

2018-04-03 17:40

Lima makanan buah pinggang dan Dialisis pesakit semasa kesyukuran makan malamLima makanan penyakit buah pinggang kronik (CKD) & Dialisis pesakit kini boleh menikmati semasa majlis makan malam kesyukuran

Semasa cuti seperti kesyukuran boleh menjadi masa yang sukar untuk sesiapa sahaja yang mengikuti diet khas, ia menimbulkan satu cabaran yang lebih besar bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, terutamanya pesakit-pesakit dialisis. Pesakit penyakit buah pinggang kronik mestilah mengawal mereka kalium, fosforus, sodium, dan pengambilan cecair yang sangat sukar untuk memantau musim perayaan dari cuti. Oleh yang demikian, pesakit-pesakit tidak mengikuti Diet mereka dan menderita akibat yang serius (hospitalizations, penyakit dan kematian bahkan) atau mereka hanya mengelakkan setiap makanan yang mengandungi kalium, fosforus, sodium, dan minum sangat sedikit. Ini tidak membenarkan pesakit untuk mempunyai masa yang baik serta peningkatan tekanan, kebimbangan, dan pemikiran malah kemurungan. Walau bagaimanapun, pesakit tidak lagi perlu melangkau hidangan kegemaran mereka sejak diwujudkan senarai lima (5) makanan yang kebanyakan pesakit mengelakkan semasa kesyukuran bahawa mereka kini boleh menikmati.

1.) makaroni dan keju: sentuhan yang baru pada hidangan klasik untuk membolehkan pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik, dialisis, kencing manis dan tekanan darah tinggi lebih banyak kebebasan dan kepuasan dalam diet dan kualiti kehidupan mereka. Biasanya, makaroni dan keju ini dianggap satu "no-no," tetapi tidak buah pinggang selamat Alaska panggang makaroni dan keju. Hidangan ini sesuai untuk pertemuan Holiday, sudah pasti Hadiah benar untuk ramai pesakit yang suka makaroni dan keju, tetapi sehingga kini dielakkan hidangan kerana ia tinggi fosforus, natrium dan kalium. Walau bagaimanapun, ini direka buah pinggang selamat Alaska panggang makaroni dan resepi keju mengandungi tahap selamat natrium, kalium, fosforus dan protein untuk Tempahan yang mematuhi sekatan Renal dan diet kencing manis. Menikmati mi tender, gigitan keju, dan kaya dengan rasa makanan ini tanpa rasa bersalah apa-apa. Apatah lagi, hidangan berasaskan makaroni ini adalah tinggi dalam protein dan membantu meningkatkan tahap tenaga dan luka penyembuhan times. Oleh itu, klik pautan berikut untuk mencapai ini merasa permata-of-a-makan besar.

Kentang lecek 2.): "Mock" kentang lecek bawang putih, adalah satu alternatif yang hebat untuk kentang lecek tradisional kalium yang tinggi. Hidangan sampingan bersama semasa makan malam Holiday, pesakit boleh menikmati rasa kaya dan berkrim disebat cauliflower untuk menggantikan kentang kurang wajar. Cauliflower adalah pilihan yang hebat untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, dialisis, kencing manis dan tekanan darah tinggi kerana ia mempunyai beberapa vitamin yang membantu kesihatan jantung dan otak, pencegahan kanser, sistem penghadaman dan mengurangkan bengkak. Klik link berikut untuk menikmati hidangan merasa ini masing-masing.

3.) lasagna: rendah fosforus, rendah kalium, natrium rendah dan tinggi Protein ayam Lasagna dengan White sos adalah rollercoaster rasa dan menggembirakan! Resipi mudah untuk membuat dan mengambil masa kira-kira tiga puluh (30) minit untuk bersedia. Lapisan atas rangup dengan lembut lapisan lebih rendah tender, hidangan ini benar sangkaan itu adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik, dialisis, kencing manis dan tekanan darah tinggi akan suka. Klik pada pautan berikut untuk mencapai resipi.

4.) guacamole berenang: walaupun menikmati guacamole tidak kerap dan dalam jumlah yang sangat kecil yang baik-baik untuk pesakit-pesakit yang kebanyakan penyakit buah pinggang kronik, dialisis, kencing manis dan tekanan darah tinggi, ramai pesakit tidak dapat merasa berpuas hati sepenuhnya dengan pilihan guacamole klasik. Majoriti pesakit hanya boleh mempunyai beberapa cip atau sayur-sayuran semasa cuti sebelum berkata, "That's, " dan berjalan kaki untuk mengelakkan komplikasi pemakanan. Pesakit-pesakit lain mengelakkan guacamole sepenuhnya kerana mereka tidak mahu akan terdorong. Dalam setiap kes, olok-olok Guacamole untuk dialisis dan pesakit kencing manis (rendah fosforus, rendah kalium, natrium rendah), a great alternatif kepada guacamole tradisional dan sangat mirip rupa, tekstur dan rasa. Tidak lagi pesakit perlu berasa kiri daripada peristiwa - ingin bahawa mereka boleh menikmati "Famous Guacamole tuan rumah dalam" resipi. Dan bukannya semata-mata enggan guacamole, bawa sendiri Guacamole olok-olok Holiday perhimpunan. Klik pada pautan berikut untuk mencapai berenang bertaraf dunia ini.

5.) Parti minuman: biarkan pihak Holiday yang bermula dengan bukan alkohol tinggi Protein Piña Colada! Masak dengan rasa, minuman lazat ini adalah pilihan sempurna tanpa-alkohol parti untuk penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis untuk rasa yang boleh blend ke dalam orang ramai sambil mengelakkan alkohol yang bukanlah pilihan terbaik untuk kebanyakan pesakit.

Sebelum ini:Adalah jus Pickle pesakit buah pinggang dan dialysis

Artikel seterusnya:Sakit Gout meningkatkan serangan jantung risiko di buah pinggang, tip-tip untuk membantu mengelakkan Gout

Tag: makanan Kesyukuran

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat