WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Memasak didapati lebih rendah punca kematian pesakit buah pinggang dialisis

2018-03-30 10:23

Memasak didapati lebih rendah punca kematian pesakit buah pinggang dialisisKaedah baru memasak yang didapati lebih rendah punca kematian penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dialisis

Merendahkan tahap fosforus bertingkat (hiperphosphatemia) adalah perjuangan yang agak biasa pada mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik terutama pesakit yang menjalankan hemodialisis. Penyakit buah pinggang yang kronik pesakit cuba untuk mengekalkan aras fosforus dalam julat yang sihat 3.0 hingga 5.5 mg/dL, atau sebagai Tutup untuk makmal rujukan pelbagai yang mungkin untuk mengelakkan kesan sampingan yang serius seperti kalsifikasi arteri. Malah, di University of California Irvine telah menerbitkan penemuan dalam jurnal pemakanan buah pinggang "Hyperphosphatemia itu, sentiasa dikaitkan dengan peningkatan semua sebab dan pengaliran [hati] kematian pesakit hemodialisis penyelenggaraan merentasi semua kategori umur. "

Oleh yang demikian, tahap fosforus yang tinggi bukan sahaja mengurangkan kualiti hidup pesakit-pesakit dialisis, mereka sebenarnya dengan ketara meningkatkan risiko kematian mereka. Sebagai contoh, fosforus yang tinggi melebihi 5.5 tetapi tidak lebih daripada 6.5 adalah dikaitkan dengan 9% kepada 16% meningkat risiko kematian semua sebab, masing-masing, dan untuk 18% ke 23% meningkat risiko kematian kardiovaskular. Apatah lagi, tahap yang lebih tinggi daripada 6.5 tetapi tidak lebih daripada 7.5 telah dikaitkan dengan 26% hingga 41% meningkat risiko kematian semua sebab dan 37% hingga 67% meningkat risiko jantung berkaitan kematian.

Manakala pengikat fosforus yang diambil dalam tempoh 5 hingga 10 minit sebelum atau sejurus selepas makanan dan snek membantu lulus fosforus yang berlebihan daripada badan najis, pengikat semata-mata tidak cukup untuk mengekalkan tahap fosforus Peti Deposit Keselamatan. Walau bagaimanapun, kaedah memasak yang baru telah dikenal pasti untuk meningkatkan diet pesakit-pesakit dialisis penyakit buah pinggang kronik yang mungkin amat membantu dalam mengurangkan tahap fosforus, dilaporkan dalam jurnal pemakanan buah pinggang.

Croatia para penyelidik mendapati bahawa sesetengah kaedah pemprosesan haba seperti mendidih dalam air dan dipotong kiub dalam minyak yang mengandungi sedikit air untuk makanan boleh mengurangkan pesakit-pesakit dialisis tahap fosforus "significantly tanpa menjejaskan kandungan protein. " lebih secara khusus, mendidih atau dipotong kiub segar dan makanan beku menurun tahap fosforus dalam sayur-sayuran sebanyak 27% kepada 43%, dalam daging sebanyak 10% kepada 49%, pasta sebanyak 7%, dan beras sebanyak 22.8%.

Selain itu, Croatia para penyelidik mendapati bahawa, "frying kentang dalam minyak diturunkan kandungan fosforus sebanyak 37%, manakala mengewap mereka mengurangkan kandungan fosforus sebanyak 27%. " memasak ikan seperti hake (ikan laut dalam) dalam minyak menyebabkan penurunan 49% dalam kandungan fosforus. Merendam daging dalam air sejuk selama 1 jam sebelum pemprosesan haba boleh mengurangkan kandungan fosforus lebih jauh lagi. Daging babi fosforus, sebagai contoh, menurun sebanyak hampir 12% setelah direndam dan kemudian dipanggang dalam minyak. Namun dengan ponteng langkah Berendam, ia pula tidak menyebabkan pengurangan kandungan fosforus dalam daging babi.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang untuk makan makanan yang tinggi fosforus

Artikel seterusnya:Adalah jus Pickle pesakit buah pinggang dan dialysis

Tag: diet Diet penyakit buah pinggang Masak

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat