WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Tinggi tahap sodium yang besar bagi pesakit penyakit buah pinggang

2018-03-10 01:23

Tinggi tahap sodium yang besar bagi pesakit penyakit buah pinggangTahap Sodium dan lemak tepu yang tinggi mungkin tersembunyi dalam resipi yang sering digunakan oleh pesakit-pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit

o memenuhi keperluan pemakanan mereka terhad, ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) berpaling kepada resipi yang diterbitkan seperti di internet, khususnya Makanan Blogs. Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal pendidikan pemakanan dan pembangunan mendapati walaupun makanan blog resipi diterima kalori, mereka yang kerap berlebihan dalam sodium dan lemak.

Penyelidik di Kolej Simmons dikenal pasti enam popular makanan blog yang telah lebih dua juta kunjungan sebulan. Sampai ke besar "This membuat Blog makanan komponen penting untuk pendidikan pemakanan, " pengarang utama yang dicadangkan, Elizabeth Schneider.

Secara keseluruhannya, didapati bahawa resipi vegetarian dan resipi berasaskan ikan adalah pilihan yang biasanya selamat kerana mereka rendah kalori, lemak tepu dan sodium. Di sisi lain, banyak hidangan pembuka bukan vegetarian yang Dikirim oleh blog makanan yang dikaji adalah tinggi dalam kandungan sodium dan lemak tepu. Yang menghairankan, banyak resipi yang berasaskan ayam khususnya telah diangkat tahap sodium dan lemak tepu.

Disyorkan bacaan: Kronik buah pinggang penyakit pesakit harus sedar daripada bakteria dan "Filth" masuk rempah yang biasa digunakan jika anda, sebagai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), mendapati kelemahan dalam resipi dalam talian kegemaran anda, anda tidak perlu untuk menghapuskan ia dari anda Diet sepenuhnya, hanya pengganti di mana mungkin. Sebagai contoh, menggunakan mentega atau minyak zaitun bagi menggantikan minyak canola dan half-and-half bukan hanya krim. Selain itu, rempah adalah a great alternatif kepada garam atau perisa-perisa Agung digunakan. Kebanyakannya dengan CKD juga harus mempertimbangkan menggunakan potong segar atau sayur-sayuran beku kerana mereka mempunyai lebih rendah natrium dan kalium kandungan jika dibandingkan dengan sayur-sayuran dalam tin atau kering.

Buah pinggang Hospital di china menawarkan resepi harian bagi mereka yang mempunyai CKD yang memenuhi keperluan diet buah pinggang yang umum untuk semua pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) (rendah sodium, lemak tepu yang rendah, dll.). Namun, memandangkan populariti berkembang resipi dalam talian, orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus tetap sedar dan berjaga-jaga untuk semua resipi mereka menggunakan. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau kemusykilan tentang bagaimana hidangan yang mungkin bercanggah dengan diet buah pinggang anda, anda patut membincang hal ini dengan pakar pemakanan anda.

Sebelum ini:Susu untuk penyakit buah pinggang sambil mengelakkan kesan-kesan sampingan

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang untuk makan makanan yang tinggi fosforus

Tag: penyakit buah pinggang Sodium

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat