WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Susu untuk penyakit buah pinggang sambil mengelakkan kesan-kesan sampingan

2018-03-10 01:19

Susu untuk penyakit buah pinggang sambil mengelakkan kesan-kesan sampinganBagaimana boleh individu yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) selamat mengambil nutrien yang terdapat dalam susu sambil mengelakkan kesan-kesan sampingan?

Susu, tidak tidak "do dalam badan yang baik, " jika "body itu" kepunyaan seseorang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) biasanya diminta oleh pakar pemakanan mereka untuk menghadkan pengambilan produk tenusu disebabkan oleh hakikat bahawa fosforus yang berlebihan tidak akan excreted, kalsium meningkat boleh membawa kepada kalsifikasi dan ketidakupayaan untuk mengaktifkan vitamin D boleh menyebabkan penyusutan tulang. Kadang-kadang orang menganggap rendah lemak susu dan hasil tenusu sebagai pilihan yang lebih baik, tetapi sering akan terkejut untuk mengetahui bahawa ia adalah benar-benar kurang buah pinggang mesra daripada pilihan lemak yang lebih tinggi kerana susu rendah lemak mengandungi tahap kalium dan fosforus yang lebih tinggi.

Walau bagaimanapun, the New York Times melaporkan bahawa susu keseluruhan yang organik mengandungi beberapa nutrien yang bermanfaat seperti (dijumpai dalam ikan) omega-3 dan asid lemak omega-6 (dijumpai dalam minyak sayur-sayuran), menurut satu kajian baru yang disiarkan dalam jurnal penyelidikan satu PLOS. Kedua-duanya daripada yang sudah tentu akan mengurangkan faktor risiko bagi penyakit kardiovaskular, berkata Charles M. Benbrook, membawa penulis dan penyelidikan Profesor di Washington State University Pusat mengekalkan pertanian dan sumber asli.

Manakala orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mungkin tidak dapat menangkap semua faedah kesihatan daripada susu seluruh organik, mereka masih boleh mendapat manfaat daripada minum susu berkesan alternatif. Susu alternatif, seperti beras susu, nondairy creamer, susu soya dan lain-lain, disediakan supaya orang-orang yang menderita dari penyakit buah pinggang kronik (CKD) tidak perlu berputus asa susu sama sekali.

Dalam kebelakangan ini, jumlah susu alternatif pilihan di pasaran telah berkembang dengan ketara. Susu soya boleh didapati di kebanyakan Kedai-kedai runcit dan merupakan salah satu Tempahan pilihan yang kos efektif, tetapi produk-produk seperti susu beras dan susu badam juga telah mendapat populariti. Di samping itu, mereka adalah semua percuma laktosa yang sangatlah penting untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang banyak.

Disyorkan bacaan: Boleh coklat panas melindungi pesakit penyakit buah pinggang kronik daripada kehilangan ingatan dan Dementia walaupun?

Manfaat kesihatan individu jenis tiga alternatif susu bergantung kepada matlamat kesihatan diri anda. Sebagai contoh, seseorang cepat minum apa-apa kalori lebih rendah dan jumlah yang layak teras vitamin dan mineral mungkin merebut beberapa susu badam manakala seseorang lebih berminat magnesium, kuprum, natrium kurang mungkin mendapati susu soya lebih menyegarkan. Namun, seseorang mencari lebih banyak kalsium, fosforus dan Vitamin B12 boleh mencari susu beras paling sihat. Ingat untuk periksa label untuk aditif kerana produk tersebut mengandungi kadar kalium dan/atau fosforus.

Sebelum ini:Makanan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan dadah melanda penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Tinggi tahap sodium yang besar bagi pesakit penyakit buah pinggang

Tag: makanan diet Susu penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat