WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Makanan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan dadah melanda penyakit buah pinggang kronik

2018-03-10 01:14

Makanan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan dadah melanda penyakit buah pinggang kronikLemak merupakan komponen yang diperlukan dalam Diet buah pinggang daripada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana ia membantu pengangkutan vitamin seperti A, D, E dan K seluruh sel-sel dan membuat hormon seperti estrogen dan testosteron. Kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakit juga boleh mendapat manfaat daripada lemak pemakanan tertentu yang mempunyai asid lemak yang baik untuk kulit, membentuk lapisan sel-sel badan dan membantu dengan transmisi saraf. Namun, terlalu banyak lemak dan terlalu banyak yang salah lemak boleh menyebabkan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) masalah kesihatan utama seperti obesiti, kencing manis, serangan jantung, strok atau lain-lain acara kardiovaskular. US Food and Drug Administration (FDA) mengumumkan Isnin 7 November, penentuannya awal yang separa hydrogenated minyak (lemak trans) tidak diiktiraf sebagai safe "generally" untuk digunakan dalam makanan dan memohon untuk mengharamkan bahan tambahan makanan.

Minyak sebahagian terhidroksida dicipta apabila hidrogen ditambah kepada minyak sayur-sayuran untuk menjadikannya lebih kukuh bagi pemeliharaan rasa dan tekstur dalam makanan yang diproses. Lemak Trans secara khusus boleh menyebabkan penyakit jantung dan lain-lain keadaan degeneratif yang kronik dalam dididik dengan keputusan yang teruk diperbesar-besarkan dalam komuniti penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang ahlinya sudah menderita penting kardiovaskular cabaran.

Disyorkan bacaan: Biasanya keseluruhan makanan akan lebih mahal, tetapi Adakah mereka lebih baik untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD)?

Dengan lebih terperinci, lemak datang dalam dua kategori: tepu dan tak tepu. Lemak tepu terdapat dalam daging dan produk tenusu. Lemak jenis ini mampu menaikkan rendah kepadatan Lipoprotein (LDL), kolesterol yang dikaitkan dengan penyakit jantung dan arteri yang tersumbat. FDA menyarankan mengurangkan jumlah lemak tepu dalam diet anda. Lemak tak tepu yang terdapat dalam ikan, minyak kacang dan tertentu dikenali untuk mengurangkan kolesterol yang tidak baik. Lemak Trans yang menganggapnya jenis terburuk bagi hati, bahkan lebih buruk daripada lemak tepu yang juga boleh menyumbang kepada penyakit jantung.

Anda tidak akan dapat rasa trans lemak tetapi anda akan tahu anda akan memakannya dengan melihat pada label pemakanan makanan yang Berbungkus. Mereka paling biasa dijumpai di barangan yang dibakar diproses, aising sedia dimakan dan banyak restoran menggunakan mereka untuk goreng makanan. FDA telah dikehendaki pelabelan lemak trans sejak 2006 yang telah mendorong banyak syarikat untuk preemptively fasa mereka.

Sebelum ini:Jangka hayat yang banyak dipengaruhi oleh penggunaan sayur-sayuran dalam penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Susu untuk penyakit buah pinggang sambil mengelakkan kesan-kesan sampingan

Tag: makanan ubat penyakit ginjal kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat