WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Jangka hayat yang banyak dipengaruhi oleh penggunaan sayur-sayuran dalam penyakit buah pinggang

2018-03-01 23:06

Jangka hayat yang banyak dipengaruhi oleh penggunaan sayur-sayuran dalam penyakit buah pinggangPenyelidikan baru yang dikemukakan kepada masyarakat American Nefrologi pada November 2013 menunjukkan bahawa meningkatkan penggunaan protein sayur-sayuran adalah dikaitkan dengan survival berpanjangan antara orang-orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana menghasilkan pengambilan protin sayur-sayuran Kurang toksin berbahaya apabila dibandingkan dengan protein haiwan. Justeru, matlamat bagi mana-mana Diet buah pinggang CKD perlu mengurangkan sisa hasil sampingan yang dibina dalam badan di samping memastikan pemakanan yang secukupnya.

Untuk menyiasat, Universiti Utah penyelidik belajar 1,104 pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) dalam kajian National Health and pemakanan peperiksaan kajian III the1988-1994, dan bertanya kepada mereka tentang haiwan dan pengambilan protin sayur-sayuran mereka. Setelah mengawal pelbagai faktor seperti umur, rokok, dan BMI, penyelidik mendapati bahawa bagi setiap peningkatan 10 gram pengambilan protin sayur-sayuran setiap hari, para peserta mempunyai risiko lebih rendah 14% daripada mati menjelang akhir tahun 2006.

Luar jangka hayat meningkat, terdapat faedah lain berpotensi termasuk sayur-sayuran dalam Diet buah pinggang penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang lebih baik menguruskan baki fosfat, meningkatkan sensitiviti insulin dan mengawal metabolisme acidosis (keadaan di mana terdapat asid terlalu banyak dalam cecair badan). Di sisi lain, kelemahan wujud apabila diet sayur-sayuran yang lebih tinggi telah dikaitkan dengan pengambilan protin yang terlalu menyekat dan menawarkan pengambilan tenaga tidak mencukupi. Jadi sesiapa yang mengingati mengubah Diet buah pinggang mereka semasa perlu Jadual susulan pemakanan biasa dengan kedua-dua mereka Nephrologist dan pakar pemakanan.

Walaupun kebimbangan telah dibangkitkan tentang fosforus dalam makanan berasaskan tumbuhan, ia adalah kecil berbanding dengan peningkatan eksponen aditif fosfat dalam bekalan makanan dan ditemui dalam daging; meningkat daripada 500mg setiap hari pada tahun 1990 kepada 1000mg sehari semalam. Sayur-sayuran yang pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) difikirkan menggabungkan ke dalam diet mereka termasuk kecambah alfalfa, kacang hijau, kubis, cauliflower, bawang putih, salad, bawang, lada, kacang pea salji, turnips, eggplants, dan Gamat.

Sebelum ini:Ketagihan gula dan garam memberitahu tentang keperibadian penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Makanan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan dadah melanda penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang Hayat sayur-sayuran

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat